Blue Ivy, Beyoncé og Jay Z:

Blue Ivy (6) kjøpte kunst for nesten 80 000 kroner

Kjendisdatteren gjør som foreldrene sine.

BLADDE OPP: Seks år gamle Blue Ivy Carter, her fotografert mellom de verdenskjente foreldrene sine, slo på stortromma på en auksjon denne helga. Hun brukte hele 10 000 dollar, nærmere 77 000 kroner, på en skulptur. Hun var også nære å bruke 19 000 dollar på et maleri. Foto: NTB scanpix
BLADDE OPP: Seks år gamle Blue Ivy Carter, her fotografert mellom de verdenskjente foreldrene sine, slo på stortromma på en auksjon denne helga. Hun brukte hele 10 000 dollar, nærmere 77 000 kroner, på en skulptur. Hun var også nære å bruke 19 000 dollar på et maleri. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Barn av verdens rikeste og mest berømte mennesker er ikke helt som alle andre. Mens «vanlige» seksåringer kanskje ville brukt en søndag på lekeplassen, var Beyoncé (36) og Jay Zs (48) datter Blue Ivy deltakende på kunstauksjon.

Den unge hip hop-arvingen har tidligere skapt overskrifter verden over, blant annet for sin rådyre stil. Nok en gang vekker familiens pengebruk oppsikt.

Under en kunstauksjon denne helga, var det imidlertid ikke de berømte foreldrene som brukte store penger. Seksåringen bydde ifølge Vanity Fair flere titalls tusen dollar på flere verk, og endte opp med å bruke hele 77 000 kroner på en skulptur.

Saken fortsetter under videoen:

TAKKET FAMILIEN: Jay-Z hadde en spesiell beskjed både til kona Beyoncé og datteren Blue Ivy, da han holdt takketale etter å ha fått prisen for årets beste hip hop-samarbeid med Justin Timberlake. Video: Reuters Vis mer Vis mer

Svindyr

Det var under den andre årlige Wearable-kunstgallaen at paret og datteren var til stede. Gallaen arrangeres av Tina Knowles Lawson, som er moren til Beyoncé og bestemoren til Blue Ivy. Dette var ikke den eneste familietilknytningen til arrangementet.

Det var nemlig Gloria Carter, Jay Zs mor, som ble hedret for sitt filantropiske arbeid under arrangementet. Solange Knowles, Beyoncés søster, var også til stede.

Selv med så mange verdensstjerner i rommet, var det den yngste som klarte å stjele all presseoppmerksomheten. Blant annet ved å matche sin egen mor, i en gylden kjole. Det var likevel pengebruken flere amerikanske medier har bitt seg merke i.

Først forsøkte Blue Ivy å by 17 000 dollar, omtrent 131 500 kroner, på et maleri av Sidney Poitier. Seansen ble filmet av flere i salen, og lagt ut på Twitter og Instagram. Det var derimot flere som var interessert i maleriet, så seksåringen kastet seg på med et nytt bud - denne gangen på 19 000 dollar. Det tilsvarer nesten 147 000 kroner.

Jay Z forsøkte, med en humoristisk tone, å stoppe datteren sin - noe han også klarte. Maleriet gikk til slutt til Tyler Perry, som betalte 154 000 kroner.

Saken fortsetter nedenfor.

Beyoncé & Blue tonight. #wearableartgala #wacotowakanda @wacotheater

Et innlegg delt av Beylite (@beylite)

Blue Ivy stoppet imidlertid ikke der, selv om hennes berømte far forsøkte å stoppe henne. Da en skulptur av kunstneren Samuel Levi Jones, laget av dekonstruerte juridiske bøker, ble introdusert, var hun raskt tilbake i kampen.

Vanity Fair skriver at hun bød hele 10 000 dollar, nærmere 77 000 norske kroner, og til slutt vant auksjonen.

Flere medier, deriblant Time Magazine og Huffington Post, peker på at kunst har vært en del av familiens interesse i en årrekke.

Jay Z er nemlig en kjent kunstsamler, og har blant annet en imponerende samling av verk fra Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat og Jeff Koons.

I sin «The Story of O.J» rapper han også om hvordan han har investert i kunst i flere år, og at han ofte mangedobler pengene sine ved slike investeringer.

Seksåringens tilsynelatende spontane kjøp, var neppe noe økonomisk problem for det verdenskjente paret, som i sommer spiller i blant annet København og Stockholm. Forbes skrev i fjor at de sammenlagt er verdt over en milliard dollar. Faktisk er paret verdt nesten ni milliarder norske kroner, og beløpet vokser stadig.

Innrømmet utroskap

I sommer ble familien på tre plutselig forøket til hele fem medlemmer. Musikerparet ble nemlig foreldre til tvillingene Sir og Rumi den 13. juni i Los Angeles.

Svangerskapet ble dekket tett i amerikanske tabloider, men samme år var det en annen sak som krevde nesten like mye oppmerksomhet.

Med utgivelsen av kritikerroste «Lemonade» klarte nemlig popdronningen å snu en hel verden på hodet. Ikke bare slapp hun albumet uten forvarsel, men hun anklaget også ektemannen for utroskap.

Saken fortsetter nedenfor.

Beyonce opptrer sammen med en rekke dansere og viser rumpa til publikum og kameraene. Video licensed from Splash / AlloverPress Vis mer

Setningen «You better call Becky with the good hair», fra låta «Sorry», tok av i sosiale medier, og flere mente det handlet om en kvinne Jay Z hadde hatt en affære med.

I et større intervju med The New York Times i fjor valgte han å bekrefte sidespranget. Intervjuet, som var ett av få stjernen hadde gitt de siste årene, tok for seg hvordan rapperens album «4:44» ble til og hvordan kortene han fikk utdelt her i livet har påvirket ham.

Som følge av en turbulent oppvekst og et like tettpakket voksenliv, bestemte han seg for å oppsøke en psykolog.

- Man må bare overleve. Man går inn i overlevelsesmodus, og hva skjer da? Jo, man skrur av alle følelsene sine. Så selv med kvinner skrur du av følelsene, du klarer ikke å knytte deg til dem, sa han og fortsatte:

- I mitt tilfelle ble det veldig dypt. Så skjer alt, blant annet utroskap, forteller han åpent.

Svarene ble gitt i kontekst til hans nye album, som av journalisten blir beskrevet som en «terapitime». Derfor slo flere medier, deriblant Time, The Telegraph og People, fast at svaret trolig omhandler hans nåværende kone.

​LES OGSÅ: «Alle» ler av Ben Afflecks tatovering

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer