Tore Petterson:

Blottla pengekrisen. Slik går det i dag

- Folk rister på hodet, og sier at jeg er en idiot.

ØKONOMISKE PROBLEMER: Tore Petterson innrømmer overfor økonom og programleder Silje Sandmæl at han til tider har slitt stort med økonomien. Video: TV3 Vis mer
Publisert

Onsdag var det premiere på den helt ferske serien «I lomma på Silje», en slags variant av den populære serien «Luksusfellen». Forskjellen er at det i dette tilfellet er kjendiser som blottlegger økonomien sin for forbrukerøkonom Silje Sandmæl (40).

Først ut var komiker og «Skal vi danse»-profil Tore Petterson (40), som søkte hjelp hos Sandmæl i håp om å kunne realisere en drøm han har hatt i flere år - nemlig å kjøpe seg leilighet.

Drømmen om egen leilighet har imidlertid vært langt inn i fremtiden. I episoden kommer det frem at han har hatt store økonomiske problemer, etter at han gikk på en skattesmell for noen år sida.

  • Se video øverst i saken!

Mangel på kunnskap

I episoden åpner Petterson brutalt ærlig opp om hvordan det står til med økonomien.

Der kommer det blant annet frem at han aldri har mer enn 500 kroner på sparekontoen av gangen, at han bruker over 4000 kroner på lunsj ute i løpet av ei uke, stadig handler småting i butikker, og gjerne spanderer en helaften på byen på vennene sine - ukentlig.

EKSKJÆRESTER: VGTV-profil Morten Hegseth (32) er blant deltakerne i årets «Skal vi danse». I dommerpanelet sitter ekskjæresten Tore Petterson (39). Reporter: Miriam Bakkejord Video: Kevin Smilden Vis mer

At pengene til Petterson har flydd ut av kontoen, like raskt som de har kommet inn, legger han ikke skjul på. Mye av grunnen til komikerens voldsomme bruk av penger, skyldes mangelen på kunnskap om økonomi, hevder han.

- Økonomi er en høyskoleutdanning bare noen få har tatt, så hvorfor forventes det at alle skal kunne det? sier Petterson til Se og Hør.

Massiv respons

I sosiale medier har episoden fått massiv respons, der flere hyller den kjente komikeren for åpenheten rundt et tabulagt tema.

Meldingsinnboksen til Petterson er også blitt fylt opp de siste dagene.

- Det har vært mye fine tilbakemeldinger. De fleste synes det var modig, andre rister på hodet og synes jeg er helt idiot - og det er der skammen kommer inn. Får du dårlig karakterer på skolen i fag som matte og økonomi er du liksom helt på jordet, men å få dårlig karakter i musikk, drama eller kunstfag, er det ingen som henger seg opp i, sier Petterson.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

MODIG: Etter at Tore Petterson deltok i «I lomma på Silje» har han fått massiv respons på at han både er modig og tøff. Foto: Kristin Svorte
MODIG: Etter at Tore Petterson deltok i «I lomma på Silje» har han fått massiv respons på at han både er modig og tøff. Foto: Kristin Svorte Vis mer

- Alle kan ikke være gode i det samme, vi har forskjellige styrker, og det er på tide at vi setter like pris på alle talenter, legger han til.

Petterson forteller til Se og Hør at det er flere som har sagt at de er blitt inspirert til å søke hjelp selv, noe som var mye av grunnen til at han ønsket å være med i programmet.

- Klart det var skummelt

Petterson lever av å holde foredrag om åpenhet og psykisk helse, og med deltakelsen i programmet håper han at han har satt søkelys på at det er helt greit å ikke klare alt, men at man må tørre å være åpen nok til å be om hjelp.

- Jeg tenkte det var på tide å ikke bare prate, men å leve ut det jeg snakker om. Folk sier: «Gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør!». Jeg vil si og gjøre med samme sinn, sier Petterson.

MATGLAD: Jostein Gotten bruker 10 000 kroner på mat i måned, en sum som overgår forbruket til en alminnelig familie på fire. Ekspert Magne Gundersen serverer syndene på sølvfat, til Gottens store overraskelse. Video: TV3 Vis mer

Likevel innrømmer 40-åringen at det ikke var like lett å stå frem på den måten han gjorde.

- Klart det var skummelt. Det er mange som er flinke til å poengtere at dette er noe alle bør være gode på, men hvorfor har alle jeg kjenner i min bransje hatt økonomiske vansker da? spør han seg.

Spart 182 000 kroner

Besøket av Silje Sandmæl og deltakelsen av programmet har imidlertid ikke bare hjulpet seerne av programmet, som Petterson ønsket.

Selv har han også lært en god del om sin personlige økonomi.

Overfor Se og Hør kan han avsløre at han snart oppfyller drømmen om egen bolig.

- Jeg har selvfølgelig funnet en drømmeleilighet over tre etasjer til litt mer enn jeg har råd til nå, men jeg gir meg ikke! Jeg bor billig og trives godt, så drømmen skjer når jeg har spart nok. Til nå har det gått veldig fint, sier Petterson.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- SHIT: Kim Andre Kasin har over en million kroner i gjeld, og har blant annet tatt opp et lån med en kompis. Når han selv ikke klarer å betjene lånet, må han ta en vanskelig telefon. Video: TV 3 Vis mer

Ved å ta til seg rådene Sandmæl ga ham, som blant annet å skrive handlelister, invitere folk hjem i stede for å dra ut å spise, og å tenke seg om to ganger før han går til innkjøp av noe - har Petterson klart å spare 182 000 kroner på seks måneder.

- Jeg er veldig fornøyd med det. Men i min jobb jobber man mye i perioder, og høsten var utrolig bra for min del, så da får jeg spart mye også. Får bare håpe jobbene fortsetter å strømme på, sier Petterson.

- Å spare er ikke et prosjekt, men en måte å leve på. Jeg skal absolutt benytte meg maksimalt av alt Silje har lært meg, legger Petterson til.

LES OGSÅ: Avslører sin kjæreste­hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer