Anne Brith Davidsen:

Bloggerens selskaper konkurs

Den tidligere «Bloggerne»-profilens selskaper er nå meldt konkurs.

KONKURS: To av Anne Brith Davidsens selskaper er nå meldt konkurs. Rettsmøte vil etter planen finne sted 16. mars. Foto: Heiko Junge / NTB
KONKURS: To av Anne Brith Davidsens selskaper er nå meldt konkurs. Rettsmøte vil etter planen finne sted 16. mars. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lenge siden vi har hørt noe fra tidligere kakeblogger og livsstilsblogger Anne Brith Davidsen (46). Det er nemlig snart to år siden hun annonserte at bloggen hennes skulle legges ned for godt.

Før den tid har vi sett henne i blant annet «Hele Norge baker» og «Bloggerne».

Nå er det imidlertid opprettet konkursbo på selskapene hennes, Anne Brith AS og Influencer Program AS, ifølge VG. Førstnevnte selskap er definert som «selvstendig kunstnerisk virksomhet innen blogging».

Ifølge avisen er det berammet rettsmøte 16. mars i Nedre Romerike tingrett, der alle kreditorer som mener de har krav i boet vil være til stede.

Anne Brith AS ble opprettet for tre år siden. I 2018 hadde det en omsetning på 1,1 millioner kroner, og 1,4 millioner i 2019. Ifølge VG endte det imidlertid med negativt resultat i begge regnskapsårene, og de gikk i minus med henholdsvis 79 000 og 314 000 kroner.

Influencer Program AS ble opprettet i 2019, og eies av Davidsens holdingselskap, Anne Brith Holding AS.

- UFIN: Tidligere toppblogger Anne Brith Davidsen er i hardt vær etter at flere deltakere på hennes «influencerkurs» føler seg lurt. Dette er saken. Reporter: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer

Gikk inn for konkurs

Det har tidligere stormet kraftig rundt bloggeren etter at hun i fjor ble meldt inn til Forbrukertilsynet.

Forbrukertilsynet mottok til sammen syv klager fra deltakere på kurset, og det hele endte med at Forbrukertilsynet slo fast at Davidsen hadde brutt markedsføringsloven og angrerettloven.

Flere av deltakerne gikk deretter til sak mot 44-åringen i Forbrukerrådet, og krevde pengene tilbake for kursavgiften de hadde betalt for å delta på Davidsens såkalte influenserkurs. I utgangspunktet måtte hun møte hver enkelt klager til mekling, hvor partene her ville måtte komme til en enighet.

I mai i fjor ble det imidlertid kjent at Davidsen gikk inn for å slå selskapet Influencer Program AS konkurs. Det viste svaret hennes til Forbrukerrådet, som Se og Hør fikk innsyn i.

KVINNER SOM HATER KVINNER: Det tidligere toppbloggeren Anne Brith Davidsen er aktuell med boka «Kvinner som hater kvinner», som slippes på selveste kvinnedagen 8. mars. Her leser hun et utdrag fra boka, som tydelig vekker sterke følelser hos den nybakte forfatteren. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen / Ingunn Doholt Vis mer

Der oppga hun coronaviruset som årsak.

«De siste månedene har coronaviruset satt mange selskaper ut av normal drift. Situasjonen har også sterkt berørt to av mine selskaper, Influencer Program AS og Anne Brith AS», åpnet Davidsen svaret til Forbrukerrådet.

Ba om forståelse

Videre skrev hun at førstnevnte er insolvent, noe som betyr at selskapet har problemer med å innfri sine økonomiske forpliktelser etter hvert som de forfaller. Insolvens er et vilkår for å åpne konkurs i virksomheten.

Davidsen skrev at hun samarbeidet med regnskapsfører for å melde oppbud i selskapet.

«Vi kan derfor ikke inngå noen avtaler i de pågående klagesakene slik den økonomiske situasjonen har blitt», sto det videre.

Avslutningsvis var deler unntatt offentligheten, men Davidsen ba om forståelse for en vanskelig situasjon.

LES OGSÅ: Kapret drømmehuset etter fem år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer