Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand:

Bloggeren blødde nesten ihjel under sin forrige fødsel

Treningsbloggeren venter sitt tredje barn, men er redd for at de samme komplikasjonene skal gjenta seg.

MISTET TO LITER BLOD: Toppbloggeren Jørgine Massa Vasstrand forteller åpenhjertig om den traumatiske hendelsen som utspant seg like etter fødselen av sønnen Sokrates. Foto: TV 2
MISTET TO LITER BLOD: Toppbloggeren Jørgine Massa Vasstrand forteller åpenhjertig om den traumatiske hendelsen som utspant seg like etter fødselen av sønnen Sokrates. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Treningsbloggeren Jørgine Massa Vasstrand (29), best kjent under navnet «Funkygine» er for tiden aktuell i TV 2-serien «Bloggerne», og med den nylig utgitte boken «Sterk utenpå, sterk inni».

I TV-serien gir hun seerne et innblikk i livet som toppblogger, nygift, og tobarnsmor til sønnen Sokrates og datteren Filippa.

I fjor sommer giftet hun seg med fotballspilleren Morten Sundli (28), og i januar kunne paret avsløre at et nytt tilskudd til familien er på vei.

Til TV 2 bekreftet de den gledelige nyheten og la ikke skjul på at de gledet seg over babynyheten.

- Det er veldig stas. Morten har ønsket seg et barn aller mest i hele verden. Det var såvidt jeg fikk gjennomslag på at vi skulle gifte oss først, fortalte hun til kanalen.

Saken fortsetter nedenfor.

- TUNGT Å SE PÅ: Et utvalg profiler fra «Bloggerne» avslører noe av det vi får se i den kommende sesongen, som hadde premiere 2. april i år på TV 2 Livsstil. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Ruben Pedersen Vis mer Vis mer

- Enorme mengder med blod

Men selv om gleden over å få et barn til er stor, er redselen for at det skal oppstå komplikasjoner fortsatt til stede for 29-åringen.

Til Se og Hør forteller Jørgine åpenhjertig om at hun tenker og bekymrer seg mye over fødselen nå som hun er gravid igjen.

Treningsbloggeren opplevde nemlig noe svært traumatisk kort tid etter fødselen av sønnen Sokrates, og hun er nå redd for at det samme skal skje igjen.

- Det er fire eller fem år siden, og det var kun en time etter fødselen og jeg lå og ammet Sokrates. Jeg hadde fått epidural, og hadde ingen følelser i beina. Men plutselig kjente jeg at det hadde blitt vått i sengen, og da jeg løftet opp dyna var det enorme mengder med blod som var der, forteller Jørgine til Se og Hør.

29-åringen forteller videre at hun var kjapp med å tilkalle en jordmor og at de fraktet nyfødte Sokrates ut av rommet.

Saken fortsetter nedenfor.

- Noe alvorlig galt

Jørgine forklarer situasjonen som kaotisk, med rommet fullt av overleger, anestesileger og jordmødre rundt henne.

- Det var tydelig at det ikke var sånn det skulle være, og det var en jordmor som knep tak i livmoren min og holdt på magen med knipetak med all sin kraft for at livmoren skulle slutte å blø, forteller hun, og fortsetter:

- De rakk ikke å informere meg om hva som skjedde, så jeg skjønte ingenting. Jeg så at de fylte blodet mitt over i poser, og jeg fikk senere vite at grunnen til det var for at de skulle kunne veie hvor mye blod jeg mistet.

Jørgine Massa Vasstrand legger ikke skjul på at hun ble veldig redd og at hun skjønte at det var noe alvorlig som hadde skjedd.

- Jeg ble veldig redd, for jeg forsto raskt at med den mengden mennesker rundt meg og med det høye tempoet at det var noe alvorlig galt. Det var mye mer folk til stede enn da jeg fødte, og i tillegg sto jordmoren og tviholdt for å prøve å stoppe blødningen.

Mistet to liter blod

Jørgine ble informert om at hun mistet to liter blod, noe som hun senere har blitt fortalt er store mengder.

Det ble også spørsmål om hun trengte blodoverføring etter den store blødningen, men heldigvis gikk blodprosenten tilbake til normalen etter noen måneder.

GRAVID: Jørgine gleder seg til å være ferdig med svangerskapet og ønske parets første barn sammen velkommen til verden. Foto: TV 2
GRAVID: Jørgine gleder seg til å være ferdig med svangerskapet og ønske parets første barn sammen velkommen til verden. Foto: TV 2 Vis mer

Etter hendelsen forteller 29-åringen at hun tenkte lenge over det som hadde skjedd.

- Jeg syntes det var fryktelig ekkelt og jeg har tidligere aldri vært borti en sånn situasjon hvor det er så kritisk. Men det er først nå som jeg er gravid igjen at jeg har begynt å tenke på det, og er redd for at det samme skal skje igjen. Når det har skjedd en gang før, er det større sannsynlighet for at det kan skje igjen, sier hun til Se og Hør.

Treningsbloggeren forteller videre at ektemannen Morten skal være til stede både under og etter fødselen, og at hun ikke vil være alene i tilfelle det oppstår komplikasjoner igjen.

Delte innlegg på bloggen

Den gravide «Bloggerne»-profilen har tidligere også skrevet et innlegg på bloggen sin om den dramatiske opplevelsen etter Sokrates' fødsel.

Der forteller hun i detalj om hendelsen og hvordan alt på kort tid ble snudd helt på hodet:

«En time etter fødselen holdt jeg på å blø ihjel, alvorlig talt. Livmoren trakk seg ikke sammen og jeg mistet to liter blod i løpet av veldig kort tid. Det gikk heldigvis fint, men litt skummelt å være omringet av fire jordmødre som byttet på å holde på livmoren min samtidig som to overleger var travelt opptatt med å sette meg på drypp og stikke i meg kanyler», er noe av det som står i blogg-innlegget.

Første barn sammen

Den lille i magen blir Jørgine og ektemannens første barn sammen, og det er stor stas for familien å få et nytt tilskudd.

- Vi gleder oss like mye alle sammen, og barna mine er veldig opptatt av magen og lytter inntil for å høre.

For tre år siden fant Jørgine lykken med fotballspilleren Morten og i fjor sommer giftet de seg, og bryllupet blir vist i TV-programmet «Bloggerne».

- Jeg begynner å grine hver gang jeg skal snakke om Morten. Vi er like følsomme begge to, har Jørgine tidligere fortalt til TV 2.

NYGIFT: Her har de to turtelduene gitt hverandre sitt ja etterfulgt av et kyss. Foto: TV 2
NYGIFT: Her har de to turtelduene gitt hverandre sitt ja etterfulgt av et kyss. Foto: TV 2 Vis mer

29-åringen har delt alt fra bryllupsforberedelser til frieriet med følgerne sine på bloggen sin. Og den sporty «Bloggerne»-profilen har også delt en rørende video fra selve bryllupsdagen med følgerne sine.

LES OGSÅ: Synnøve Skarbø ble rammet av fødselsdepresjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer