Slanke-TV:

Blogger drapstruet etter slanke-TV

- Truslene er motbydelige og detaljrike, sier Mascha Vang.

NYTT PROGRAM: «Min fede træner» hadde premiere på dansk TV3 i går kveld. I programmet skal fire veltrente, danske kjendiser legge på seg opptil 20 kilo, for så å gå ned i vekt sammen med fire overvektige som har meldt seg på programmet. Video: TV3 Danmark Vis mer

«Det kan være vanskelig å fortelle 4-åringen hvorfor mor gråter», skrev den danske superbloggeren Mascha Vang (37) på bloggen sin forrige uke.

«Hun vet ikke at jeg i løpet av de siste par døgnene har mottatt en mengde motbydelige og detaljrike drapstrusler. Ikke bare mot meg selv, men også mot henne og familien.»

Treningsforbud og usunn mat

Mascha Vang er en av deltakerene i tv-programmet «Min fede træner» som nå går på dansk TV3. Her skal fire veltrente, danske kjendiser gå opp i vekt gjennom tre måneder med usunn mat og treningsforbud.

Deretter skal de slanke seg sammen med overvektige deltakere som har meldt seg på programmet.

Mascha Vang er en dansk blogger, modell og realitystjerne, og startet sin tv-karriere i realityshowet «Villa Medusa» i 2000. Fem år seinere ble hun rikskjent etter å ha vært med i «Paradise Hotel», og siden har hun deltatt i en rekke tilsvarende programmer. I 2016 ga hun ut trenings- og kostrådsveiledningsboka «Kom i gang med Mascha Vang».

Mascha Vangs språkbruk i «Min fede træner» har allerede fått kritikk. På bloggen sin forteller hun at det å komme med uttalelser som «Tyksak in the making!» i beste sendetid, gjør at du kan få beskjed om at barnet ditt skal dingle i en galge.

Hun vil ikke fortelle når og hvor hun har mottatt disse truslene, og skriver at hun holder det hemmelig etter råd fra politiet.

En hån mot overvektige

Programmet har vakt sterke reaksjoner i Danmark.

Seere har ment at det er både usmakelig og diskriminerende å gjøre underholdning av vektnedgang, da mange sliter med sykelig overvekt i dagens samfunn.

I går sa Jøran Hjelmesæth, professor ved Universitetet i Oslo og leder for Senter for sykelig overvekt ved Helse Sør-Øst ved Sykehuset i Vestfold, til Dagbladet at han syns det er trist at underholdningsindustrien misbruker sin posisjon til å latterliggjøre dem som sliter med overvekt og fedme.

- Jeg synes det høres ut som en hån mot de som sliter. Det er en undervurdering av hvor vanskelig det er å gå ned i vekt og holde seg der, sier han.

Ikke meningen

I bloggen sin skriver Mascha Vang at hun blir oppriktig og inderlig lei seg hvis folk tror at hun er med i et program for å trekke andre ned.

- Da kjenner man meg dårlig, sier hun, og beklager noen av ordvalgene sine.

Da hun ble spurt om å være med, var hun sikker på at dette ville bli et program som skulle opfattes som lærerrikt for mange mennesker.

- At programmet skulle være et underholdningsprogram, hadde jeg ikke på noe tidspunkt en fornemmelse av, skriver hun.

LES OGSÅ: Flyktet fra huset i frykt for babyenes helse