Blogger ble frikjent for vold. Nå er saken anket

Skuffet over avgjørelsen, sier forsvareren.

I RETTEN: Bloggeren må i sommer møte i Borgarting Lagmannsrett når saken tas opp på ny. Foto: NTB Scanpix
I RETTEN: Bloggeren må i sommer møte i Borgarting Lagmannsrett når saken tas opp på ny. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I oktober måtte en kvinnelig toppblogger i 20-åra møte i Oslo tingrett tiltalt for vold mot en 25 år gammel mann. Senere samme måned ble hun frikjent for voldsanklagene, men måtte betale 15 000 kroner i oppreisning til fornærmede.

Tirsdag kveld skriver TV 2 at politiet krever omkamp og at saken er anket til lagmannsretten.

Skuffet

Nettstedet skriver at Aktor i saken, Katja Sand Dørstad i Oslo politidistrikt, anket frikjennelsen og at Borgarting lagmannsrett har bestemt at en ny rettssak vil gjennomføres til sommeren.

Overfor nettstedet uttrykker bloggerens forsvarer Cecilie Nakstad at de er skuffet over anken.

- Det var en enstemmig frifinnelse. Avgjørelsen til tingretten er basert på flere vitners muntlige forklaring. Noen frifinnelser kommer overraskende på, det gjorde absolutt ikke denne, sier bloggerens forsvarer nettstedet.

Vil ha fengselsstraff

Hendelsen som bloggeren ble frikjent for, men som nå skal opp i lagmannsretten, skal ha funnet sted på en privat fest i Oslo i fjor.

«Søndag 25. februar 2018 ca. kl. 00.00 i XX i Oslo, slo hun YY i ansiktet samt at hun kastet et glass eller en flaske i ansiktet til YY slik at han fikk et kutt i pannen som måtte sys med fire sting.», het det i tiltalen.

TV 2 og Nettavisen skrev at bloggeren nektet straffskyld. Aktor mente handlingen var bevisst og la ned påstand om seks måneder ubetinget fengsel.

Da saken ble kjent for offentligheten i juli, skrev Nettavisen at den tiltalte toppbloggeren nektet for å ha gjort noe straffbart. Dette står hun fortsatt ved.

Ifølge kvinnen skal hun i foranledningen til hendelsen ha blitt provosert av den fornærmede mannen, men de to skal ha vidt forskjellige forklaringer på hendelsen.

Aktor på sin side mener det er usannsynlig at den tiltalte kvinnen ikke siktet på fornærmede, og la i tingretten ned påstand om at hun måtte dømmes til fengsel i seks måneder.

LES OGSÅ: Hevder forholdet til Diana ble ødelagt på grunn av nettroll

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer