Frank Løke:

- Blitt dømt nord og ned

Seerne sitter igjen med et helt annet inntrykk etter ny TV-deltakelse.

TV-AKTUELL: Mange har fått et helt nytt syn på den tidligere håndballspilleren etter 71 grader nord - team. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TV-AKTUELL: Mange har fått et helt nytt syn på den tidligere håndballspilleren etter 71 grader nord - team. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I halvannen måned har årets utgave av «71 grader nord - team» rullet over TV-skjermer i det ganske land. Etter å ha jaget Jegertvillingene i starten er det nå Rikke Isaksen (28) og Frank Løke (43) som har overtatt ledelsen. Søndag gikk de inn til nok en etappeseier.

Løke har hele veien vært åpen om at han har hatt en bevist strategi for å hevde seg sammen med Isaksen i konkurransen - nemlig å få lagkompisen til å skinne så sterkt som overhodet mulig.

GÅR GALT: Det blir dramatisk når Frank Løke skal sykle ned en trapp på «71° nord – team». Reporter: Jonas Hammer. Video: Luna Lea/Rød Løper, «71° nord – team»/ discovery+. Vis mer

43-åringen har heller ikke lagt skjul på at han har hatt en ønske om å vise en annen side av seg selv, til tross for at han har båret et «bad guy»-stempel så å si siden han ble et kjent fjes.

- Fått et stempel

Når man sier navnet Frank Løke er det ikke utenkelig at det kan dukke opp ganske forskjellige bilder i hodet på folk. Det kan være han som karret seg til toppen av K2, han rappkjeftede på håndballandslaget, han som danset i borat til tidenes laveste poengscore i «Skal vi danse», eller han som bærer fire sekker i «71 grader nord - team».

DRAMATIKK: Rikke Isaksen havner i steinrøysa etter en intens sykkeltur. Frank Løke tar på seg skylda. Video: Klaus Fjellro/Luna Lea, Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- I samfunnsfagboken på videregående, i kapittelet om det å bryte normer og konsekvenser av å bryte normene, så er jeg avbildet. Så det var gøy for datteren min når hun hadde samfunnsfag også står plutselig faren i borat på side 157, flirer Løke.

TEAM: Rikke Isaksen og Frank Løke utgjør et av teamene i «71 grader nord - team» . Foto: Haakon Lundkvist
TEAM: Rikke Isaksen og Frank Løke utgjør et av teamene i «71 grader nord - team» . Foto: Haakon Lundkvist Vis mer

De siste ukene har det derimot ikke vært det å bryte normer han har fått mest oppmerksomhet for.

- Etter «71» tror jeg folk opplever meg som snillere - og det er jo sånn venner og familie kjenner meg. Den snille versjonen, han som spiller på lag. Privat er det jo litt annerledes enn hvordan jeg blir fremstilt på TV-programmer. Ting blir ofte klippet i en retning og jeg har jo fått stempel som en «bad guy» - og da har jeg på en måte tatt den rollen litt også, innrømmer han.

RAMPESTREKER: Frank Løke får ikke være i fred på tur med hockeygutta Martin Ylven og Anders Myrvold. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Den tidligere håndballspilleren forteller at reaksjonene etter sistnevnte program ikke har latt vente på seg, og at gjengangeren er at seerne er overrasket.

BORAT: Dette er stuntet som fikk Fank Løke kastet ut av «Skal vi danse». Foto: Espen Solli / TV 2
BORAT: Dette er stuntet som fikk Fank Løke kastet ut av «Skal vi danse». Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Jeg får mange positive tilbakemeldinger fra folk hvor de sier: «jeg trodde du var en drittsekk, men du er jo helt rå». Senest i går fikk jeg en melding fra en fyr som skrev at kona hans ikke ville se på «71» på grunn av meg, men at nå er jeg den eneste grunnen til at hun vil se på det.

- Folk rundt meg har jo visst hvordan jeg er hele tiden. Jeg tør å gå egne veier og har vært original hele tiden, og aldri latt meg diktere.

NY KJÆRESTE: Frank Løke viser fram kjæresten på premieren 71 grader nord team. Video: Luna Lea. Reporter: Frank Løke Vis mer

Om stuntet: - Aldri angret

Det var i 2018 at Løke var med som en av deltakerne i «Skal vi danse», men ble kastet ut da han kjørte det som ble omtalt som et nakenstunt på direkten.

- Jeg hadde jo «rødt kort» når det kommer til TV i tre og et halvt år etter det der. Jeg hørte fra ulike folk i ulike produksjonsleire at navnet mitt ofte ble tatt opp til forskjellige programmer, men at de ble veldig mye diskusjoner rundt det fordi de hadde hørt at jeg var vanskelig å samarbeide med.

MIMRER: I «Bjuda på» inviterer Rød Løper-gjengen seg hjem til ulike kjendiser for å teste grensene deres. I første episode er det Frank Løke som får kjørt seg. Vis mer

- Det var det eneste som var litt kjedelig, fordi jeg var jo absolutt ikke vanskelig å samarbeide med. Men jeg har aldri angret på det og hadde gjort det samme igjen, understreker han.

Selv om han ikke angrer på stuntet, mistenker han at mange har hatt et dårlig inntrykk av han etter det.

HJEMME HOS: I «Bjuda På» åpner et knippe kjendiser dørene for det de tror er en helt vanlig house tour. De vet ingenting om at gjestene deres, gjengen fra Rød Løper, har en skjult agenda. Vis mer

- Mange har dømt meg nord og ned, og jeg tror mye stammer fra «Skal vi danse»-greia og det som skjedde etter det. Det eskalerte så jævlig, og i tillegg har jeg jo hatt det «bad guy»-stempelet.

MOTIVASJON: Frank har hengt et bilde av den mye omtalte boraten på treningsrommet. Foto: Sofie Losen
MOTIVASJON: Frank har hengt et bilde av den mye omtalte boraten på treningsrommet. Foto: Sofie Losen Vis mer

- Nå føler jeg at folk har fått et litt annet inntrykk av meg, og det er gøy at folk ser den ekte versjonen. «71» passer meg veldig bra, så det kommer mye mer frem hvordan jeg virkelig er. Alle spør folk rundt meg om hvordan det er å være rundt meg, og da må de gå i en forsvarsposisjon. Så det var egentlig for alle de som har forsvart meg at jeg ville vise at jeg er en ordentlig fyr og at jeg er ikke så drittsekk. Jeg har ikke hatt noe behov for å renvaske meg, men med dette programmet føler jeg at jeg fikk muligheten til å vise hvem jeg er.

LES OGSÅ: NRK vraker Sophie Elise

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer