Kim Kardashian:

Blir sterkt kritisert for tradisjonelt indisk hodesmykke

Fansen raser mot realitystjernen etter Instagram-bilde.

RASER MOT HODESMYKKE: Realitystjernen Kim Kardashian havner titt og ofte i hardt vær. Nå får hun krass kritikk etter at hun delte et bilde av seg selv iført et tradisjonelt indisk hodesmykke, og flere beskylder 38-åringen for kulturell appropriasjon. Foto: NTB scanpix
RASER MOT HODESMYKKE: Realitystjernen Kim Kardashian havner titt og ofte i hardt vær. Nå får hun krass kritikk etter at hun delte et bilde av seg selv iført et tradisjonelt indisk hodesmykke, og flere beskylder 38-åringen for kulturell appropriasjon. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Realitystjernen Kim Kardashian (38) er nok en gang i hardt vær, etter at hun publiserte et bilde av antrekket sitt på Instagram, med teksten «Sunday service vibe».

Det er visstnok hodesmykke til trebarnsmoren som vekker oppsikt blant fansen denne gangen. Ifølge Daily Mail er hodesmykke til stjernen det indiske tradisjonelle maang tikka.

View this post on Instagram

Sunday Service Vibe 📷 @elirusselllinnetz

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Kulturell appropriasjon

Nå blir hun beskyldt av fansen for kulturell appropriasjon, og flere mener 38-åringen ikke har respekt for kulturelle gjenstander.

På bildet, som Kim delte med sine over 133 millioner følgere, poserer hun i en hvit bekledning med gullsmykker og det velomtalte hodesmykke som i den indiske kulturen kun blir tatt i bruk ved spesielle anledninger.

- Kultur er ikke et kostyme, skrev en av følgerne, ifølge det britiske sladderbladet og påpekte at det var feil av Kim å bruke hodesmykke.

Andre benyttet anledningen til å forklare den kulturelle betydningen av hodesmykke.

- For de av dere som ikke vet det, er maang tikka et hodesmykke som tradisjonelt bæres av bruden. Å ha på seg hvitt i India er tradisjonelt beregnet for begravelser, kommenterer en annen under 38-åringens bilde.

- Dette er kulturell approsiasjon og det er faktisk ikke søtt lenger, Kim. Hold deg til din egen og slutt å stjele ideer fra andre kulturer og gjøre dem til dine egne, kommenterer en tredje.

Mener Kim kopierer

Det ser ut til at flere ikke forstår hvorfor 38-åringen så seg nødt til å ha på det kulturelle hodesmykke i kirken, og andre mener Kim har en tendens til å kopiere plagg fra andre kulturer.

- Det eneste problemet med dette er at Kim alltid har på seg ting fra mange ulike kulturer, men så vet hun ingenting om de kulturene. Hun har det på seg som et kostyme. Alt hun gjør er å kopiere.

Som alltid er det noen som står opp for realitydronningen, og ifølge Daily Mail var det blant annet en indisk kvinne som kommenterte Kims bilde med et kompliment.

- Som en indisk kvinne synes jeg Kim K ser bra ut, og jeg bryr meg helt ærlig ikke om hva hun har på seg. Vi blir alle påvirket av hverandres kulturer og etnisiteter. Vi burde føle oss beæret for at en så moteriktig kvinne setter pris på kulturen vår.

38-åringen har for øvrig fått kritikk for å bedrive såkalt kulturell appropriasjon flere ganger tidligere – både når det gjelder valg av frisyre og Halloween-kostyme.

BILDEFUSK: Samtidig som debatten går rundt barn og unges mentale helse og påvirkning fra sosiale medier, driver mangfoldige Instagram-stjerner med retusjering av egne bilder. Kine og Jonas avslører tre av de verst retusjerte bildene til en av de aller største på Instagram - Kim Kardashian. Vis mer

Raste etter Vogue-cover

Det tar aldri lange tiden mellom de ulike Kim Kardashian-kontroversene, og i fjor havnet reality-dronningen i hardt vær igjen, etter at hun stilte i tradisjonelt indisk antrekk på forsiden av indiske Vogue.

Ifølge Daily Mail handlet kritikken den gang om at Kim ikke burde stille i tradisjonelle, indiske antrekk - som hun gjorde inni motemagasinet - siden hun ikke er indisk.

Kim promoterte selvfølgelig magasin-forsiden på sin egen Instagram-konto. Bildene ble tatt av den anerkjente fotografen Greg Swales.

Men det viste seg at Kim igjen hadde klart å tråkke noen på tærne.

KARDASHIANS: I disse dager ruller sesong 16 av realityprogrammet «Keeping up with the Kardashians» ut på norske skjermer. Vi møtte Sophie Elise på premieren og hørte om hva hennes forhold til jentene er. Vis mer

Noen av kommentarene på sosiale medier lød: «Indias Vogue bør fremheve og bruke sine egne asiatiske kvinner i stedet for å bruke en fra popkulturen.»

Og Twitter-stormen fortsatte med kommentarer som dette: «Ikke noe hat mot Kardashian, men kan dere ikke finne en indisk kvinne til coveret? Først Kendall og nå Kim?»

Andre så humoren i det hele.

Som denne Twitter-brukeren, som skrev: «Husker dere hvordan Kim Kardashian sa at hun synes indisk mat var så ekkelt for et par år siden i familiens realityserie, og nå har hun kommer seg på coveret til indiske Vogue. Ha, ha.»

LES OGSÅ: Realitydronningens hysteriske photoshop-tabber

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer