Kim Kardashian:

Blir sterkt kritisert for tradisjonelt indisk hodesmykke

Fansen raser mot realitystjernen etter Instagram-bilde.

RASER MOT HODESMYKKE: Realitystjernen Kim Kardashian havner titt og ofte i hardt vær. Nå får hun krass kritikk etter at hun delte et bilde av seg selv iført et tradisjonelt indisk hodesmykke, og flere beskylder 38-åringen for kulturell appropriasjon. Foto: NTB scanpix
RASER MOT HODESMYKKE: Realitystjernen Kim Kardashian havner titt og ofte i hardt vær. Nå får hun krass kritikk etter at hun delte et bilde av seg selv iført et tradisjonelt indisk hodesmykke, og flere beskylder 38-åringen for kulturell appropriasjon. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Realitystjernen Kim Kardashian (38) er nok en gang i hardt vær, etter at hun publiserte et bilde av antrekket sitt på Instagram, med teksten «Sunday service vibe».

Det er visstnok hodesmykke til trebarnsmoren som vekker oppsikt blant fansen denne gangen. Ifølge Daily Mail er hodesmykke til stjernen det indiske tradisjonelle maang tikka.

Kulturell appropriasjon

Nå blir hun beskyldt av fansen for kulturell appropriasjon, og flere mener 38-åringen ikke har respekt for kulturelle gjenstander.

På bildet, som Kim delte med sine over 133 millioner følgere, poserer hun i en hvit bekledning med gullsmykker og det velomtalte hodesmykke som i den indiske kulturen kun blir tatt i bruk ved spesielle anledninger.

- Kultur er ikke et kostyme, skrev en av følgerne, ifølge det britiske sladderbladet og påpekte at det var feil av Kim å bruke hodesmykke.

Andre benyttet anledningen til å forklare den kulturelle betydningen av hodesmykke.

- For de av dere som ikke vet det, er maang tikka et hodesmykke som tradisjonelt bæres av bruden. Å ha på seg hvitt i India er tradisjonelt beregnet for begravelser, kommenterer en annen under 38-åringens bilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer