Blir stand up-stjerne i New York

Shabana Rehman skal fengsle amerikanerne med rå humor og Mullah-løft.

I NEW YORK: Fredag har Shabana Rehman premiere på stand up-showet sitt under New York International Fringe Festival.  Foto: SCANPIX
I NEW YORK: Fredag har Shabana Rehman premiere på stand up-showet sitt under New York International Fringe Festival. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  Shabana Rehman (34) er Norges første norsk-pakistanske stand up-komiker, og har blitt både hatet og elsket for sine uttalelser.

34-åringen har gjort seg godt bemerket gjennom sine opptredner, og det var mange som satte kaffen i halsen da hun løftet Mullah Krekar i været og klinte til med Valgerd Svarstad Haugland.


I fjor skapte komikerstjernen nok en gang overskrifter, da hun lanserte boken «Blåveis - Min vei ut av volden», hvor hun fortalte åpent om sin tøffe oppvekst, som inneholdt vold, misbruk og bruk av narkotika. I tillegg gikk hun gjennom en tung tid, da hun ble slått personlig konkurs med omtrent 1,4 millioner i gjeld.

Nå ser det imidlertid ut til at Rehman går mot lysere tider. I disse dager befinner nemlig komikerstjernen seg i New York, hvor hun skal erobre det amerikanske stand up-miljøet med showet hun hadde på Oslo Nye i fjor, skriver VG.

Og 34-åringen, som opptrer under New York International Fringe Festival, har allerede fått god omtale for stykket, som er en blanding av rå humor og alvor, hvor hun forteller historien om familiens reise fra Pakistan til Norge, tøffe livsvalg, komikerkarrieren, Mullah-løftet og truslene.

- Det er utrolig hyggelig at da New York Times skulle omtale teaterfestivalen vi er en del av, var mitt stykke blant ett av tre som ble fremhevet spesielt. Dette er min historie, men den er også universell. Det skaper gjenkjennelse når vi tør å være ærlige og fortelle ting som de er. Dette er en moderne historie, en historie jeg håper kan inspirere, sier hun til VG.

Fredag har hun premiere på showet, og skal spille fem forestillinger i New York. Deretter bærer turen hjem til Norge hvor hun skal opptre, før hun reiser tilbake til New Orleans og Los Angeles senere i høst.

Men tross den hektiske arbeidsplanen, har komikerstjernen allerede satt seg nye mål for fremtiden.

- Etter at New York-drømmen nå blir oppfylt, er målet å fremføre dette showet på scenen i alle kontinenter - nettopp fordi en immigrantkvinnes historie er universell, sier hun.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Det er en corny situasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer