Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug

Blir sjokkert over kjærestens innrømmelser

- Det skjedde bare en gang.

BLE KJÆRESTER PÅ TV: Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug fant kjærligheten på «Love Island». Se og Hør har møtt det ferske paret. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en uke siden stakk Andrea Sveinsdottir (23) og Morten Dalhaug (25) av med seieren i den første sesongen av «Love Island». I tillegg til å ha funnet kjærligheten, valgte det ferske paret også å dele pengepremien på 500 000 kroner med hverandre.

Se og Hør møter Andrea og Morten i Oslo akkurat en uke etter finalen, og realitybobla i villaen på Gran Canaria er byttet ut med hverdagen i Oslo og Lindesnes.

  • Se intervjuet med Morten og Andrea øverst i saken!

For ja, de to turtelduene sparker i gang forholdet med langdistanseforhold, noe de langt ifra ser på som noe problem. Morten har, til tross for at de bare har vært en uke hjemme, tilbrakt flere dager på Sørlandet hvor han kommer fra.

- Jeg trodde det skulle bli deilig å komme hjem og bare slappe litt av og lade batteriene, men jeg kjente med en gang at jeg savnet Andrea. De fire dagene vi var fra hverandre føltes som to, tre uker. Men det var godt å kjenne på det savnet, forteller 25-åringen.

- Jeg trodde også at det skulle være litt deilig, men det er jo egentlig et godt tegn da, sier Andrea om savnet etter kjæresten.

ROMANTIKK: Det var tydelig romantikk i luften da Se og Hør møtte Andrea og Morten torsdag. Foto: Helén Skogstad / Se og Hør
ROMANTIKK: Det var tydelig romantikk i luften da Se og Hør møtte Andrea og Morten torsdag. Foto: Helén Skogstad / Se og Hør Vis mer

Avstandsforhold

Foreløpig har paret tilbrakt døgnet rundt sammen på Gran Canaria, og flere dager hjemme i Oslo. Likevel kan de avsløre at det ikke blir hverdagskost å se hverandre hver dag.

- Det blir avstandsforhold i starten, litt pendling. Men jeg studerer jo og Andrea har bloggen som gir muligheter for å reise litt. Det blir fint å savne hverandre og ha litt avstand i starten, så kan vi vurdere flytting og sånt etter hvert, sier Morten.

Både han og Andrea satser stort på at forholdet skal vare, og har derfor allerede sagt seg villig til å flytte på seg. Likevel avkrefter turtelduene at de vil bli samboere med det første.

Og det er nettopp dét som er i fokus hos kjæresteparet akkurat nå - nemlig å bli bedre kjent.

VINNERE: Andrea og Morten vant både hverandres hjerter og 500 000 kroner. Foto: Helén Skogstad / Se og Hør
VINNERE: Andrea og Morten vant både hverandres hjerter og 500 000 kroner. Foto: Helén Skogstad / Se og Hør Vis mer

Uvaner

Selv om de selv hevder å kjenne hverandre meget godt etter deltakelsen i programmet, er det enkelte sider ved den andre som overrasker. Blant annet blir Andrea lettere sjokkert når Morten forteller om den distré siden ved seg selv.

- Jeg kan være veldig distré og glemme ting som jeg burde huske. Det er ikke med vilje. Jeg kan for eksempel snakke i telefonen og lure på hvor telefonen er. Jeg kan ta håndsåpe på tannbørsten og sånn - det har jeg gjort, innrømmer han.

- Seriøst? bryter det ut av en tilsynelatende sjokkert Andrea.

- Det skjedde bare én gang da, svarer Morten før de begge blir svært lattermilde.

- Dette kan bli gøy, fortsetter 23-åringen.

Morten legger ikke skjul på at Andrea også har en mindre uvane. Hun kan nemlig til tider bruke for lang tid foran speilet. Hun får imidlertid skryt for å ha vært rask når Se og Hør møter dem torsdag morgen.

Utover det er de begge rimelig sikre på at de store overraskelsene vil utebli.

Skal møte familien

Å finne kjærligheten på TV har ifølge paret ikke vært noen utfordring. Fremover skal de introdusere sin utkårede for sine familier, noe som later til å være litt nervepirrende. Allerede førstkommende helg skal Andrea være med Morten hjem til Lindesnes, hvor familiebesøk står for tur.

- Jeg er litt nervøs, men jeg tror det skal gå bra, sier Andrea.

- Dere kommer til å gå godt overens, forsikrer Morten raskt.

Med dette har Andrea fått en drøy uke på seg før hun møter kjærestens familie. Morten på sin side ble kastet ut i det allerede da de landet på Gardermoen forrige uke. Andreas venner kom nemlig for å hente dem. Noe som kom som en overraskelse på dem begge.

- Du sier jo at dine venner elsker meg, så lista er lagt høyt, men jeg håper jo at jeg klarer å innfri, sier Morten.

25-åringens uttalelser er Andrea totalt enig i.

- De elsker han, sier hun bekreftende og fortsetter:

- Det første jeg fikk beskjed om da de hentet oss på flyplassen var at «nå må du passe på så du ikke ødelegger dette, for du finner ikke noen bedre enn Morten».

Saken fortsetter nedenfor.

TV-VILLA: Den ferske programlederen, Tone Damli, viser fram villaen hvor håpefulle «Love Island»-deltakere skal bo. Video: Marie Røssland Vis mer

Første forhold

Venninnes råd til Andrea er trolig bare godt ment, og kanskje kommer det godt med. Morten er nemlig 23-åringens første kjæreste, noe de begge synes er svært spennende.

- Jeg kjenner jo litt på presset, men jeg skal gjøre så godt jeg kan, så satser jeg på at det holder, sier Morten.

Andrea på sin side synes det både er koselig og rart å ha funnet sin første utkårede, men er sikker på at de kommer til å utfylle hverandre godt - det er også Morten sikker på.

- Jeg synes det er gøy at vi har forskjellige hobbyer, sier han.

Han har nemlig allerede i løpet av svært kort tid blitt en stor del av Andreas blogg, som har flere tusen lesere om dagen.

- Bloggen er jo Andrea sin jobb, så jeg synes bare det er gøy jeg, sier han og legger til at det blir hyggelig å kunne lære hverandre forskjellige ting fremover.

Saken fortsetter nedenfor.

KRAMPER I UNDERLIVET: Blogger og «Love Island»-deltaker Andrea Sveinsdottir har lidd av vaginisme. En smertefull tilstand, hvor en refleks strammer musklene ved skjedeinngangen. Nå forteller hun om hvordan hun ble friskmeldt. Video: Marie Røssland Vis mer

Ser for seg fremtiden sammen

- Hvor er dere som par om fem år?

- Om fem år ja ... Da har vi kanskje kjøpt det hvite huset vi har snakket om? Nei, kanskje leilighet, men vi snakker nok om å kjøpe hus da, sier Morten.

Om de kommer til å slå seg til ro på Østlandet eller Sørlandet er foreløpig ikke avgjort, men en viktig faktor for avgjørelsen er at de i hvert fall har sommerhus i ekte sørlandsidyll.

De er begge skråsikre på at de har vært samboere i lengre tid på denne tiden om fem år.

LES OGSÅ: - Nå dater hun igjen etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer