P3-paret Ronny Brede Aase og Tuva Fellman:

Blir samboere etter fem år med avstandsforhold

P3-Tuva forlater Trondheim for jobb i P2, Oslo-liv og samboerskap med kjæresten og kollega Ronny Brede Aase.

BLIR SAMBOERE: P3-programlederne Tuva Fellman og Ronny Brede Aase blir samboere i Oslo etter fem år i avstandsforhold. Her var paret under NRKs presentasjon av høstens TV-programmer i sommer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BLIR SAMBOERE: P3-programlederne Tuva Fellman og Ronny Brede Aase blir samboere i Oslo etter fem år i avstandsforhold. Her var paret under NRKs presentasjon av høstens TV-programmer i sommer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): Radiovertene Ronny Brede Aase (31) og Tuva Fossum Fellman (30) har fått latteren i gang hos mang en nordmann gjennom sine mange år som programledere for hver sine P3-programmer.

Mens den prisbelønte Brede Aase har vært programleder og morgenfugl i «P3morgen» helt siden 2009, har kjæresten, Tuva Fellman, på sin side ledet programmene «Hallo P3», «Juntafil» og i høst også programmet «Verdens Rikeste Land» fra NRKs lokaler på Tyholt i Trondheim. Duoen har også i flere år vært blant radiokanalens programledere som har ledet den 100 timer lange direktesendte radiosendingen under «P3-aksjonen».

Men til tross for sin felles arbeidsgiver har paret i løpet av sitt forhold aldri bodd i samme by. Det akter de nå å endre på, når Oslo-jenta Fellman går fra sin P3-jobb i Trondheim til et vikariat som produsent i samfunnsmagasinet «Ekko» på P2 i Oslo.

AVSLØRER RADIOTABBE: P3-paret Ronny Brede Aase og Tuva Fossum Fellmann avslører sine største radiotabber på P3s 20-årsjubileumsfest. Video: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer Vis mer

Det annonserte programlederen selv i gårsdagens sending av «Verdens Rikeste Land».

- Det blir veldig spennende, jeg gleder meg. Jeg kjenner at jeg nå begynner å bli svett, nervøs, glad, gira, alt på en gang, fortalte Fellman i programmet, etter at hun uttalte at paret nok aldri før har vært sammen i mer enn fem uker av gangen, ettersom de har vært i et avstandsforhold.

Fem år med avstand

En annen som gleder seg over Fellmanns flytteplaner er hennes framtidige samboer, Brede Aase.

- Jeg gleder meg veldig, veldig etter fem år i avstand. Det blir gøy å ha ekte hverdager sammen, og slappe lørdager med gryter som putrer, rødvin i glasset og NRK klassisk på radioen, skriver han i en sms til Se og Hør.

- Vi blir nok et par som blir «overkeene» på å invitere til middagsselskap. Det er sånn jeg ser for meg at det blir. Så får vi se, da, legger han til.

Brede Aase eier for tida en 30 m² leilighet i Oslo, men nå skal paret sammen ut på leiemarkedet for å få noen flere meter å boltre seg på, ifølge den populære radioverten.

- Det blir konge å tilbringe tid sammen på mer enn 30 kvadrat!

Saken fortsetter nedenfor.

SAMMEN PÅ PRISUTDELING: I slutten av november var det duket for P3s prisutdeling «P3 Gull», og P3-programlederne var naturlig nok til stede. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
SAMMEN PÅ PRISUTDELING: I slutten av november var det duket for P3s prisutdeling «P3 Gull», og P3-programlederne var naturlig nok til stede. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer

Legger ned programmet

For en drøy uke siden ble det også kjent at Fellmanns kollega i radioprogrammet «Verdens Rikeste Land», Niklas Baarli, forlater NRK P3 etter åtte år til fordel for nye utfordringer i Radio 1.

Han skal, ifølge Medier24, være en del av radiokanalens morgenteam sammen med tidligere TV2-sportsanker Samantha Skogrand (28) og komiker Lars Berrum (31).

Dermed legger NRK ned P3-programmet etter drøye fem år på lufta.

BRYTEKAMPEN: En hysterisk oljebryting-video av Silje Nordnes og daværende P3-programleder Live Nelvik, ble svært populær under P3-aksjonen i 2013. I 2014 gjorde gutta det samme. Video: NRK/P3 Vis mer Vis mer

Ledet fredagskvelden i beste sendetid

Denne høsten har radioprofilen Brede Aase også vært å se på tv-skjermen.

I beste sendetid fredag kveld har han ledet programmet «Linn og Ronnys Tacoshow», sammen med skuespiller, komiker og NRK-kollega Linn Skåber (47).

I programmet har vi kunnet se at de to programlederne har rykket inn i et tilfeldig hjem fredag kveld for å lage tv-show.

- Vi stormer liksom inn i fredagstaco-kvelden til noen, helt uanmeldt. Og vi har selvfølgelig gjort grundig research på forhånd, så vi veit hvilke artister og kjendiser de ønsker å møte. Så konseptet er på en måte å lage et show der familien er publikum i sitt eget hjem, fortalte radioprofilen til Se og Hør i forkant av premieren.

Hvorvidt duoen blir å se i flere sesonger av tacoshowet, er fortsatt uvisst.

LES OGSÅ: Falt stygt og tisset på seg under sending