Sophie Elise Isachsen:

Blir nektet varemerkenavn

Influenseren søkte om å få registrere «Basic Bitch» som varemerkenavn.

BLE NEKTET: Influenser Sophie Elise Isachsen får ikke eneretten til varemerkenavnet «Basic Bitch». Foto: Espen Solli/TV 2
BLE NEKTET: Influenser Sophie Elise Isachsen får ikke eneretten til varemerkenavnet «Basic Bitch». Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert

Influenser Sophie Elise Isachsen (26) søkte denne måneden om å få registrere varemerkenavnet «Basic Bitch». Patentstyret har imidlertid satt kjepper i hjula for Isachsen ved å nekte henne eneretten til varemerkenavnet.

Det melder VG.

Patentstyret har blant annet begrunnet avgjørelsen sin med at ordet «Basic» kan bety blant annet «basis og grunnleggende» og at «Bitch» er et nedsettende ord som kan bety «tispe og drittkjerring».

«Basic Bitch er et slanguttrykk i amerikansk populærkultur som brukes nedsettende for å beskrive kvinner som oppfattes å foretrekke vanlige produkter, trender og/eller musikk», heter det videre i begrunnelsen, ifølge avisa.

Kan klage

Patentstyret mener at de ikke kan registrere et varemerke som støter an mot folks sedelighetsfølelse eller virker krenkende overfor folks etiske og moralske begreper.

Patentstyret viser også til varemerkeloven § |5, først ledd bokstav a, som handler om at et varemerke ikke kan registreres hvis det strider mot lov, offentlig orden eller moral.

Ifølge VG er det imidlertid ikke bare Isachsens navn som står på søknaden, men også navnet Sondre Danielsen Røe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer