Jon Almaas:

Blir nektet deltakelse i TV 2-reality

Den profilerte programlederen bekrefter at arbeidsgiveren setter foten ned overfor konkurrenten.

TV-TRIO: Wanda Mashadi, Jon Almaas og Vita Mashadi deltok alle i «71 grader nord - team» denne våren. Men så langt har Almaas bare deltatt i reality på egen kanal. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TV-TRIO: Wanda Mashadi, Jon Almaas og Vita Mashadi deltok alle i «71 grader nord - team» denne våren. Men så langt har Almaas bare deltatt i reality på egen kanal. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jon Almaas (54) kunne strekke armene i været under lørdagens Gullruten-utdeling da han, sammen med medprogramleder Solveig Kloppen (50), vant prisen for beste programleder i underholdning for innsatsen i programmet «Alle mot alle» på TVNorge og Warner Bros. Discovery.

De siste årene har Almaas imidlertid fått aller mest oppmerksomhet i reality-TV. I 2020 vant han nemlig« 71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» på egen kanal, mens han denne våren gjorde comeback i programmet «71 grader nord - team».

UHØFLIG: Det kokte greit på rød løper før Gullruten skulle deles ut. Det fikk reporter Jonas til å miste konsentrasjonen - og intervjuobjekt Jon Almaas til å reagere. Video: Rød Løper Vis mer

- Får ikke lov

På vei inn i salen til en stemme over høytaleren som ropte «To minutter til dørene stenger» før lørdagens Gullruten-utdeling, la den blide 54-åringen ikke skjul på at reality-deltakelsen har falt i smak så langt.

- De realitykonseptene jeg har gjort har bare vært gøy. «71 grader nord» er jo først og fremst et fysisk slit. Det er få krangler og lite intriger, noe som passer meg bra. Hadde jeg blitt spurt om å være med igjen hadde jeg gjort det. Men det skjer nok ikke igjen, sier han med et smil til Se og Hør.

NYSINGLE: Latteren satt løst da de to Eccentric People-profilene Iselin Guttormsen og David Eriksen ankom Gullruten sammen. Video: Rød Løper Vis mer

På spørsmål om ikke supersuksessen «Kompani Lauritzen» kunne vært noe for ham, svarer han følgende:

- Jo, absolutt. Men det får jeg ikke lov til.

Fristet

- Du får ikke lov?

- Nei. Fordi innspillingsperioden er for lang, det er mange episoder. Som i tillegg sendes på en annen kanal. Så det går rett og slett ikke, forteller Almaas, som sikter til at han også må produsere TV for sin egen arbeidsgiver.

VANT PRIS: Solveig Kloppen og Jon Almaas vant pris for jobben de har gjort i «Alle mot én». Foto: Eivind Senneset / TV 2
VANT PRIS: Solveig Kloppen og Jon Almaas vant pris for jobben de har gjort i «Alle mot én». Foto: Eivind Senneset / TV 2 Vis mer

Heller ikke «Farmen kjendis» hadde vært aktuelt - om han i det hele tatt hadde vært interessert, avslører TV-profilen.

- Nei, det ville nok ikke gått, medgir programlederen, som altså ikke legger skjul på at han kunne tenke seg å delta i mer reality - om så hos konkurrenten TV 2.

- Spesielt «Kompani Lauritzen» ser jo veldig gøy ut. Men det er langt fra sikkert jeg hadde vunnet. Jeg sliter med en dårlig rygg jeg, vet du, bedyrer han.

RØDMER: Marte Bratberg må snu ryggen til kamera når en viss kjendis dukker opp i livesendingen før Gullruten. Video: Rød Løper Vis mer

- Lar seg ikke gjøre

Kommunikasjonsdirektør i Warner Bros. Discovery, Hanne McBride, sier til Se og Hør, på generelt grunnlag, at TV-selskapet ønsker at det skal lages så mye god TV som mulig her til lands - uavhengig av hvilken kanal som lager det.

- Samarbeidsklimaet kanalene imellom er stort sett veldig godt. Vi ønsker jo at «våre folk» skal gjøre ting de syns er morsomt, og at profiler som i hovedsak er tilknyttet andre kanaler også skal kunne boltre seg på skjermen på TVNorge og discovery+.

NEI TAKK: Herman Flesvig fikk en overraskelse på direkten før Gullruten - den beholdt han ikke lenge. Video: Rød Løper Vis mer

Hun understreker at Almaas, som av mange anses som én av kanalens aller største profiler, er et arbeidsjern med en ekstrem kapasitet.

- Han gjør allerede rundt 100 episoder for oss i år, og det er utrolig gøy, men det er også mye. Å låse seg til andre tidkrevende produksjoner lar seg rett og slett ikke gjøre. Men vi gjør vurderinger i hvert enkelt tilfelle når vi får forespørsler, og noen ganger blir det tommel opp og andre ganger ikke, bedyrer McBride.

TV 2: - Velkommen til å ringe

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, er hemmelighetsfull overfor Se og Hør rundt hvorvidt de har tilbudt Almaas plass i ett eller flere av sine reality-konsepter.

- Hvem som har vært aktuelle i castingprosesser eller har fått tilbud om å være med i ulike programmer på TV 2, men som av ulike grunner ikke ender opp i den endelige casten, ønsker vi ikke å kommentere, sier Haldorsen.

OVERRASKELSE: Det ble god stemning da Emilie Enger Mehl fikk besøk av to kjenninger i livesendingen før Gullruten. Video: Rød Løper Vis mer

Hun legger til at de sjelden opplever problemer når de forsøker å hente deltakere som er tilknyttet konkurrerende kanaler.

- Dette opplever vi som uproblematisk.

- Skjer det ofte at dere nekter egne profilerer å delta i programmer som for eksempel kjendisversjonen av «71 grader nord»?

- Så lenge det passer med vedkommende profils andre oppdrag for TV 2, forsøker vi å være fleksible for å få til slikt, forteller Haldorsen, som samtidig benytter sjansen til å «flørte» med den tidligere «Nytt på Nytt»-stjernen, som jo innrømmer at han gjerne kunne tenkt seg å gjøre «Kompani Lauritzen».

- Vi skulle gjerne sett Jon Almaas i denne produksjonen, og han er hjertelig velkommen til å ringe meg når som helst - så tar vi en prat, sier hun til Se og Hør.

KAVALIER: «Jeg måtte ha med en flott mann når jeg kommer med dronningkostyme». Video: Rød Løper Vis mer

Ga opp «influenserdrømmen»

Jon Almaas var altså nominert til - og vant - pris for årets underholdningsprogramleder. På rød løper i forkant av utdelingen påpekte han at det var lenge siden sist.

- Dette er langt fra første gang jeg er på Gullruten, men det begynner å bli lenge siden nå. Jeg er nominert, og vant vel en Gullruten-pris i 2001 og én i 2011. Og så er jeg nominert igjen i år, det er jo en hel alder vi snakker her - et helt liv.

FORNØYD: Komiker og skuespiller Herman Flesvig vant publikumsprisen under årets Gullruten Vis mer

Almaas ble for alvor kjent gjennom NRK-programmet «Nytt på Nytt», som han ledet i en årrekke - hele 17 år. Men i 2016 meldte han overgang til Discovery, og en kanskje litt mer tilbaketrukket tilværelse.

- Hvordan er det?

- Jeg har det veldig bra, jeg. Jeg hadde det fantastisk i NRK og er tilhenger av «alt til sin tid». Den nye hverdagen passer perfekt i mitt liv akkurat nå, altså det å lage sesongbaserte programmer på denne måten. Jeg er fortsatt en aktiv programleder og programledere er en «døende» rase. Nå skal «alle» bli influensere. Men jeg har gitt opp i å bli influenser og får heller være en god, gammeldags programleder på 25. året eller hva det er, sier han til Se og Hør.

PRANK: Jon Almaas og Erik Follestad bygget hus, men de måtte gjennom noen hindringer på veien. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

LES OGSÅ: Åpenhjertig om rykter og sjalusi

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer