MÅ OPERERE: «Skal vi danse»-dommer Tore Petterson må gjennom en øyeoperasjon før han får kjøre bil igjen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
MÅ OPERERE: «Skal vi danse»-dommer Tore Petterson må gjennom en øyeoperasjon før han får kjøre bil igjen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Tore Petterson:

Blir nektet å kjøre bil

«Skal vi danse»-dommeren har fått streng beskjed av legen om å ikke kjøre bil før han har operert øynene.

Publisert

Når «Skal vi danse»-dommer Tore Petterson (40) ikke er å se på tv-skjermen, jobber han med å holde foredrag om åpenhet og psykisk helse.

Jobben som foredragsholder innebærer mye reising, og derfor kom nyheten om at han ikke kan kjøre bil på en stund brått på 40-åringen, som er avhengig av bil for å komme seg rundt.

I den nyeste episoden av podkasten «Kommentarfelt - Adam og Tore», som Petterson har sammen med kameraten Adam Schjølberg (37), kommer det nemlig fram at førstnevnte har problemer med øynene sine.

GODE VENNER: Her er Tore Petterson og Adam Schjølberg avbildet sammen under Se og Hørs 40 års jubileum i fjor. Foto: Espen Solli
GODE VENNER: Her er Tore Petterson og Adam Schjølberg avbildet sammen under Se og Hørs 40 års jubileum i fjor. Foto: Espen Solli Vis mer

- Det her er fæle greier. Jeg har fått beskjed om at jeg ikke skal kjøre bil, for hvis det skulle skje noe så får jeg ingenting tilbake. Jeg har fått en greie med øynene mine. Jeg er veldig nærsynt, og jeg ser bare femten prosent, forteller 40-åringen i podkasten, og fortsetter:

- Jeg har bra og dårlige dager. Det er et fremmedlegeme inni øyet som har løsna. Noen dager føler jeg at jeg ser ganske bra, mens andre dager ser jeg ingenting.

Tore Petterson innrømmer overfor økonom og programleder Silje Sandmæl at han til tider har slitt stort med økonomien. Vis mer

Fortvilet

Overfor Dagbladet forteller Petterson at han ikke er særlig fornøyd med legens beskjed om at han ikke kan kjøre bil.

- Det er jo litt krise. Jeg jobber jo som foredragsholder, så det blir mye kjøring. Det er jo miljøvennlig, men det er ekstremt mye mer venting for meg. Så litt fortvilelse det var det, forteller han.

- Har du hatt dette på øyet lenge?

- Jeg har hatt det en stund, men det har blitt mye verre. Så fikk jeg jo beskjed av legen at så lenge det ikke plaget meg kunne vi se hvordan det utartet seg. Men nå har det begynt å plage meg. Det var det jeg fryktet mest, at jeg ikke kan kjøre bil, svarer Petterson.

Se dette innlegget på Instagram

Ny pod! Enjoy! 😀😀

Et innlegg delt av Tore Petterson (@torepetterson)

Må operere

Videre forteller «Skal vi danse»-dommeren at problemene med øynene fører til at han får et dobbeltsyn og at han ikke klarer å se ansiktene til andre.

- Jeg klarer ikke å se venner, så jeg går bare rett forbi. Da blir man fort kalt for overlegen, og det hjelper ikke akkurat på.

For å unngå plagene med øynene er han nødt til å gjennomføre en operasjon.

- Jeg må inn og skifte en linse og muligens bytte ut væske. Jeg har en ny konsultasjon på sykehuset, men den er ikke før i november, så jeg må få framskyndt den.

På spørsmål om jobben som dommer i TV 2 programmet «Skal Vi Danse» kommer til å bli påvirket av synet hans, er Petterson klar i sin sak på at det kommer det ikke til å gjøre.

Å kjøre bil igjen må han imidlertid vente med til han har operert.

DOMMERPANELET: Neste sesong av TV 2 programmet «Skal Vi Danse» er rett rundt hjørnet, og der skal selvfølgelig Tore Petterson nok en gang være en av dommerne. Her avbildet sammen med f.v Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko og Merete Lingjærde. Foto: NTB Scanpix
DOMMERPANELET: Neste sesong av TV 2 programmet «Skal Vi Danse» er rett rundt hjørnet, og der skal selvfølgelig Tore Petterson nok en gang være en av dommerne. Her avbildet sammen med f.v Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko og Merete Lingjærde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ubehagelig opplevelse

Detet er imidlertid ikke første gang at Petterson har opplevd noe ubehagelig.

Det er nemlig ikke ukjent at han har mange baller i lufta, og driver med en rekke forskjellige prosjekter, men da han skulle planlegge 40-årsfeiringen i tillegg, ble det for mye. Det avslørte han overfor Se og Hør under årets Gullruten-utdeling.

«Skal vi danse»-dommeren ble nemlig overarbeidet, noe som resulterte i en tur i ambulansen.

OPPVEKKER: Tore Petterson har begynt å ta bedre vare på helsa si etter den skremmende opplevelsen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
OPPVEKKER: Tore Petterson har begynt å ta bedre vare på helsa si etter den skremmende opplevelsen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Jeg hadde jobbet litt mye, og la foredrag, bursdag, livet mitt generelt og 40-årsdag samtidig, sa han, og fortsatte:

- Så jeg trodde jeg fikk hjerteinfarkt.

Petterson fortalte at det heldigvis skulle vise seg å «bare» være et panikkanfall, men opplevelsen hadde virkelig satt en støkk i ham.

- Jeg har aldri hatt angst som jeg hadde da, det føltes veldig fysisk, og det var veldig skummelt. Jeg har aldri kjørt ambulanse heller, men jeg ble kjørt av gårde, fortsatte ham.

Opplevelsen ble på mange måter en oppvekker for TV-profilen, som innrømmet at han måtte bli flinkere til å slappe av mellom slagene.

LES OGSÅ: Nå selger de familiehjemmet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer