«KON-TIKI»-GJENGEN: Sammen med Agnes Kittelsen, Pål Sverre Valheim Hagen, Tobias Santelmann, Odd-Magnus Williamson og Anders Baasmo Christiansen har Jakob Oftebro høstet stor suksess for sin presentasjon på lerretet. Foto: FAME FLYNET
«KON-TIKI»-GJENGEN: Sammen med Agnes Kittelsen, Pål Sverre Valheim Hagen, Tobias Santelmann, Odd-Magnus Williamson og Anders Baasmo Christiansen har Jakob Oftebro høstet stor suksess for sin presentasjon på lerretet. Foto: FAME FLYNETVis mer

Blir mobbet av vennene

Jakob Oftebro er klar som hovedrolle i ny storsatsing.

SEOGHØR.NO: Etter suksessen med «Kon-Tiki», som både ble nominert til Oscar og Golden Globe, fortsetter det å gå slag i slag for den dyktige skuespilleren Jakob Oftebro (27).

Nylig stakk han av med en av hovedrollene i den danske dramasatsingen «1864», og krigsdramaet, som vil komme på hele 176 millioner kroner, blir både TV-serie og film, skriver VG.

Oftebro må snakke dansk i filmen, og selv om han har bodd i København de siste seks årene og snakker dansk til daglig, blir det hard jobbing for å finpusse språket.

- Det ligger selvfølgelig mye jobb i å spille på dansk for meg. Du får en helt annen energi på et annet språk. Det krever dobbel jobb, men er det en jævlig kul utfordring, forteller han til VG.

I forkant av innspillingen får han hjelp av gode venner til å mestre språkutfordringen.

- Jeg leser litt med vennene mine, og så sier de ifra om de hører en norsk vokal eller noe sånt. Og så mobber de meg litt om de synes jeg høres rar ut, sier han.

Oftebros danske kompis og skuespillerkollega Pilou Asbæk (31), kjent fra TV-serien «Borgen», får ikke skrytt nok av Jakob, men bekrefter også at han ser frem til å mobbe vennen sin for uttalen.

- Han har virkelig gjort et fantastisk arbeid med dansken. Når han øver bare i en uke, snakker han stort sett perfekt dansk. Noe som er veldig imponerende, for dere har en mye større musikalitet, mens dansk er flatere. Men jeg gleder meg til å erte ham litt i noen scener om ikke han snakker ordentlig dansk. Først erte, så hjelpe, sier Asbæk til avisa.LES OGSÅ: - Kunne fort ha kysset kongen på panna