<strong>MISBRUKES:</strong> - Jeg er gjort kjent med at den siktede skal ha benyttet seg av en sang hentet fra «Age of Conan»-soundtracket, et album hvor jeg medvirker på enkelte spor. Jeg har selvsagt aldri godkjent en slik bruk, mener Helene Bøksle. Foto: SCANPIX
MISBRUKES: - Jeg er gjort kjent med at den siktede skal ha benyttet seg av en sang hentet fra «Age of Conan»-soundtracket, et album hvor jeg medvirker på enkelte spor. Jeg har selvsagt aldri godkjent en slik bruk, mener Helene Bøksle. Foto: SCANPIX Vis mer

Blir misbrukt i Breivik-video

- Dette tar jeg sterk avstand fra, sier Helene Bøksle.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I sitt mye omtalte manifest oppgir drapsmann Anders Behring Breivik at artisten Helene Bøksle er en av hans favorittartister. I en propagandavideo på internett har han brukt musikk fra dataspillet «Age of Conan», der Bøksle synger, skriver Dagbladet.

Breivik skriver at hennes sangstemme er perfekt å lytte til mens man begår det man kaller martyrhandlinger. Det er ikke den norske MGP-artisten begeistret for.

- Jeg er gjort kjent med at den siktede skal ha benyttet seg av en sang hentet fra «Age of Conan»-soundtracket, et album hvor jeg medvirker på enkelte spor. Jeg har selvsagt aldri godkjent en slik bruk, og jeg tar sterk avstand fra å bli brukt i en slik sammenheng, skriver hun i en pressemelding.


Mannen som står ansvarlig for både bomben i regjeringsvartalet, samt massakren på Utøya, beskriver i sitt maniffest musikken, som synges på gammelnorsk, som motiverende. Helene Bøksle på sin side, retter nå sin dypeste medfølelse til dem som er rammet av tragedien.

- Dette er først og fremst en ufattelig tragedie, og mine tanker går til alle pårørende som er rammet av disse grufulle handlingene, skriver hun, ifølge Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg gråter for alle som er rammet  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer