«Ær'e her'e er party?»

- Blir litt starstruck av meg selv

Det er snart sju år siden Ludvig (8) tok Norge med storm. Nå har den fengende frasen hans, «Ær'e her'e er party?», tatt av i Sverige.

HØR REMIXEN: Det er snart sju år siden Ludvig (8) tok Norge med storm. Nå har den fengende frasen hans, «Ær'e her'e party?», blitt populær igjen i Sverige. Foto: Privat / SVT Vis mer
Publisert

Det hele startet en januarkveld i 2014. Åtte år gamle Ludvig hadde vært i to bursdagsselskap denne dagen, og gjorde seg klar for det tredje.

- Temaet for festen var ball og jeg måtte gå med dress. Jeg var så ukomfortabel og lei av bursdag, forteller Ludvig, som i dag er 14 år, på telefonen til Dagbladet.

I et forsøk på å få humøret på topp, begynte han å bable, forteller han. Faren til Ludvig tok opp mobilen og filmet mens sønnen setter i gang å lage et aldri så lite show.

- Pappa lagde en beat, og jeg bare improviserte oppå, forteller han.

I videoen ser man Ludvig klappe med hendene på jovialt vis og sier: «Ær'e her'e er party?, Ær'e her'e er party?».

Lite visste han at den improviserte strofen var noe halve Norge kom til å få på hjernen allerede få dager senere.

Faren til Ludvig spurte han om det var greit at han la det ut på Facebook, slik at familie og venner kunne se det. Det var greit, men dagen etter fikk de seg en stor overraskelse.

IMPONERER: Barack Obama skulle bare hjelpe Joe Biden i valgkampen, når går denne videoen viralt av den tidligere presidenten. Foto: @barackobama/Instagram. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Mange tilbud

- Pappa vekket meg dagen etterpå og sa «Ludvig, Ludvig, se her!». På skjermen var det noen som hadde kalt meg den nye norgeskjendisen. Jeg var drit-trøtt og skjønte ingenting.

Da han kom hjem fra skolen den dagen satte de seg ned å så på alt som hadde blitt skrevet om han.

- Plutselig visste halve Norge hvem jeg var, forteller han til Dagbladet.

Kort tid etter rant det inn med tilbud fra flere hold. Før han visste ordet av det så sto åtteåringen i Oslo Spektrum og holdt et åpningsnummer for Melodi Grand Prix. Han dukket senere opp i reklamefilmer og fikk spille inn sin egen låt i studio.

14 ÅR: I dag er Ludvig 14 år og går i tiende klasse. Foto: Privat
14 ÅR: I dag er Ludvig 14 år og går i tiende klasse. Foto: Privat Vis mer

- Det var mange tilbud, og pappa satte heldigvis litt grenser. Det var folk som spurte om jeg ville komme å opptre på puber. Den gangen skjønte jeg ikke hvor stor jeg var, fordi jeg fortsatt følte meg veldig liten. Jeg synes det var skummelt og var mye engstelig. Likevel husker jeg det som gøy, og det var kult å være mye i Oslo og treffe litt kjendiser.

Populær i Sverige og Danmark

Nå har videoen fått en ny oppblomstring i Sverige, skriver blant annet Fredriksstad Blad, som omtalte saken først. Til og med den svenske rikskringkastingen SVTs humorredaksjon har plukket den opp.

I sammenheng med de nye corona-restriksjonene i nabolandet, har det nå blitt laget en ny remiks av videoen til Ludvig, med klipp av blant annet statsminister Stefan Löfven og statsepidemiolog Anders Tegnell.

Den har spredt seg som ild i tørt gress på sosiale medier, og har til og med vært innom en av de største danske humorkontoene på Instagram.

Ludvig synes det er morsomt at den nå dukker opp igjen, så mange år etter.

- Det var en lærer på skolen som sa til meg nylig at hun hadde sett meg på svensk TV. Etterhvert begynte flere å tagge meg i den nye remiksen. Det er fint å se at videoen kan brukes til noe morsomt og positivt, i en så kjip og alvorlig tid, sier Ludvig.

Hylles: Cahtrin O'Hara går viralt etter at hun gjenskapte en av de mest ikoniske scenene fra julefavoritten «Hjemme alene». Vis mer

- Starstruck av meg selv

- Hva tenker du om videoen når du ser den i dag?

- Jeg kan se på den og le godt. Det er litt flaut hvis noen setter den på i klassen, men samtidig så er det jo dritkult. Fra 2014 til 2016 skjedde det mye, men jeg står for alt i dag, sier han og fortsetter:

- Når jeg ser tilbake på det i dag, så blir jeg litt starstruck av meg selv, sier Ludvig Antonio Jacobsen (14) til Dagbladet.

I dag går Ludvig i tiende klasse. Når Dagbladet snakker med han på telefonen forteller han at han nylig la bak seg en stressende tentamensuke. Snart må han velge hvilken linje han skal søke på når han starter på videregående til neste år.

- Jeg er veldig usikker, men vurderer å søke medier og kommunikasjon, sier han.

MR MELK: Han ble en snakkis i 2011 med sin rolle i hvit dressjakke i en norsk reklamefilm, og han blir fortsatt gjenkjent avslører han. Video: Tine Vis mer

Han sier han ikke har noen klar drømmejobb for fremtiden enda.

- Jeg legger veldig lite planer for fremtiden, og er fortsatt usikker på hva jeg vil. Men det hadde selvsagt vært veldig gøy å jobbe med TV eller radio.

LES OGSÅ: Deler trist beskjed

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer