Blir latterliggjort etter Spellemann-sjokket

Nå maner den norske artisten til konstruktiv debatt.

FÅR KRITIKK: «Hadde tenkt å handle hos H&M i dag, men velger å trekke meg. Orker ikke å handle i butikker med separate herre- og dameavdelinger», skriver en person på nettsamfunnet Twitter etter torsdagens sjokknyhet. Foto: Stella Pictures
FÅR KRITIKK: «Hadde tenkt å handle hos H&M i dag, men velger å trekke meg. Orker ikke å handle i butikker med separate herre- og dameavdelinger», skriver en person på nettsamfunnet Twitter etter torsdagens sjokknyhet. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Torsdag ble det kjent at den norske artisten Susanne Sundfør (24) trekker seg fra nominasjonen i kategorien «Årets kvinnelige artist» under Spellemann-utdelingen, som går av stabelen 5. mars.

I en pressemelding skriver artisten at en slik nominasjon ikke er mulig i forhold til hennes personlige holdninger i forhold til kjønnsdeling, og at hun ønsker at ethvert samfunn skal ha en tilnærmelse og forhold til kunst som ikke innebærer et kjønnsperspektiv.

Saken har mannet fram store overskrifter i de aller fleste norske nettaviser. Men til Seher.no hevder Sundførs manager, Kenneth Andersen, at boikotten av «Årets kvinnelige artist»-katetegorien slett ikke var et PR-stunt for å sikre oppmerksomhet til artisten.

- Nei, dette var ikke et PR-stunt, sier Andersen til Seher.no.

Etter at nyheten slo ned som en bombe i norske avisredaksjoner torsdag formiddag, har reaksjonene ikke latt vente på seg. På nettsamfunnet Twitter blir Sundfør av mange latterliggjort etter at hun valgte å gi fra seg nominasjonen.

«Jeg trekker meg fra Spellemann ettersom jeg er nominert i en klasse sammen med masse kvinnfolk», skriver Egil Hegerberg, i «Bare Egil Band», som er Spellemannsnominert i kategorien «Tekstforfatter».

Men han er ikke alene om å gjøre narr av den unge jenta. Hør bare:

«Hadde tenkt å handle hos H&M i dag, men velger å trekke meg. Orker ikke å handle i butikker med separate herre- og dameavdelinger», er det en som skriver, mens en annen velger å fokusere på det toalettmessige i samfunnet.

«Jeg nekter å gå på do før de opphever herre og dametoalett-konseptet»...

Sundførs manager bryr seg ikke nevneverdig om kritikken som har kommet etter at den oppsiktsvekkende nyheten sprakk.

- Folk mener noe om det, og folk kommer til å mene noe om det uansett. Jeg kan ikke snakke på Susannes vegne, men jeg håper at folk holder en konstruktiv debatt rundt dette, mener Kenneth Andersen, som trekker på smilebåndet når Seher.no leser opp enkelte av innleggene som er skrevet på Twitter.

- Folk har lov til å ha det litt morsomt da, sier han.

- Tar Susanne seg nær av denne kritikken?

- Det er vanskelig å si.

Til Seher.no understreker han at artistens avgjørelse om å trekke seg ikke var gjort som en protest mot kjønnskategorisering i musikk- og filmindustrien.

- Susanne vil stille opp og være til stede under showet. Nei, dette er ingen protest, men en tydeliggjøring av at hun er mot dette prinsippet. Det blir prinsipielt feil for henne, forteller han.

Dette er ikke første gang at den Spellemann-nominerte jenta ytrer sine meninger om nettopp dette temaet. Da hun vant Spellemannspris i den samme kategorien i 2008 for debutplata «Susanne Sundfør», benyttet hun takketiden til å protestere mot kjønnsinndelingen.

– Jeg er først og fremst artist – og ikke først og fremst kvinne, sa hun fra scenen den gang.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Nei, dette er ingen protest