Gunilla Persson:

- Blir ikke noe «Hollywoodfruer» uten meg

Den svenske reality-stjernen bytter kanal for helsens skyld.

SLUTTER: Gunilla Persson sier det ikke blir noe mer «Svenske Hollywoodfruer» på henne nå som hun har gått over til svenske TV4. Hun tror ikke programmets skjebne ligger i gode hender uten henne. Foto: Expressen
SLUTTER: Gunilla Persson sier det ikke blir noe mer «Svenske Hollywoodfruer» på henne nå som hun har gått over til svenske TV4. Hun tror ikke programmets skjebne ligger i gode hender uten henne. Foto: Expressen Vis mer

Da fjerde sesong av «Svenske Hollywoodfruer» begynte å rulle over skjermen i Sverige tidlig på 2010-tallet, ble seerne introdusert for en ny skikkelse. Gunilla Persson (59) bodde i luksuriøse Los Angeles sammen med datteren Erika og moren Iris, og ble raskt en av de mest omdiskuterte karakterene på skandinavisk TV.

Hun har derimot valgt å takke for seg nå. Når den 12. sesongen i rekka begynner i høst, blir det uten Persson og familien på slep.

Hun har nemlig bestemt seg for å gå til TV4, der hun skal være med i kjendisutgaven av «The Biggest Loser».

- Høyest betalt

Til Aftonbladet forteller hun at hun bare ønsker å gå ned rundt ti kilo, men at dette kan være en fin måte å gjøre det på. Lønnen har hun heller ikke noe særlig imot.

- Det er litt følsomt å snakke om lønn, men jeg er den høyest betalte Hollywood-fruen - det kan jeg si. Jeg er nok Sveriges best betalte realitystjerne for den saks skyld. TV3 betaler ikke dårlig, men det gjør ikke TV4 heller, forteller hun.

BRÅK: Etter en heftig krangel blir Åsa Vestlerund så sint at hun kaster et vannglass over Gunilla Persson da Hollywoodfruene var samlet til lunsj. Video: TV3 Vis mer

Pengene skal derimot ikke ha vært hovedgrunnen til at hun nå velger å forlate sitt vante terreng. Hun har aldri lagt skjul på at hun ønsker å komme seg tilbake til sine storhetsdager, da hun jobbet som skuespiller og modell.

Vil spille i «Solsidan»

Stjernen var blant annet å se i såpen «Dallas» i sin ungdom, og jobbet som modell i det anerkjente byrået Ford Models.

Drømmen sitter fortsatt i henne.

- Tenk om jeg kunne ha fått en liten rolle i en serie som «Solsidan». Jeg kan virkelig se meg selv der. Den serien er så morsom. Jeg ler så jeg havner på bakken når jeg ser den, sier den frittalende TV-profilen.

Derimot har det blitt en god del år siden vi så henne i noe annet enn reality. Persson er for tiden i Norge for å medvirke i «Fire stjernes middag», sammen med blant andre artisten Tix og skuespiller Dennis Storhøi.

Saken fortsetter under videoene.

- Ikke uten meg

Ellers er det stort sett i Hollywood vi har sett henne, sammen med andre fruer som Maria Montazami og Åsa Vesterlund. Sistnevnte har hun havnet i utallige konflikter med opp gjennom sesongene.

Nå er det derimot dags for slanking. Hun hevder å ha blitt godt kjent med de andre deltakerne, og at det skal ha foregått lite drama på settet.

Hun tror likevel at fansen får mye å glede seg til i den kommende sesongen av «Biggest Loser VIP», selv om hun også vet at hun blir savnet på TV3.

- Filip og Fredrik (en slags svensk Thomas og Harald-duo, journ. anm.) har sagt at Gunilla Persson er Hollywoodfruer og at hun bærer TV3s fremtid i sine hender. Det er sterke og fine ord, og jeg er faktisk enig med dem. Det blir ikke noe Hollywoodfruer uten meg, slår hun fast overfor Aftonbladet.

SVENSK RAP-FRUE: Hollywood-fruen Gunilla Persson er aktuell med nytt program. I en av episodene skal hun prøve seg som låtskriver. Se hvordan det gikk. Video: TV 3 Sverige Vis mer Vis mer Vis mer Vi... Vis mer

Arrestert

I midten av mai skapte Gunilla atter en gang overskrifter i svenske medier, men denne gangen var det ikke hennes deltakelse i «Svenske Hollywoodfruer» som sørget for at pressens oppmerksomhet rettet seg mot henne.

Hun er nemlig tiltalt for å ha stjålet et par rådyre solbriller fra en Chanel-butikk i Miami. Brillene skal hun ha hatt på hodet da hun forlot forretningen, der hun for øvrig kjøpte - og betalte for - en rådyr luksusveske. Saken skal snart opp i retten i Palm Beach County.

Persson, som sjelden har hatt problemer med å snakke om følelsene sine tidligere, har heller ikke holdt tyst om hva hun føler denne gangen. Hun har omtalt det hele som en «misforståelse», og har håpet med seg om at saken kan løses uten straff.

Overfor Expressen har advokaten hennes, Philip Ridolfo, tidligere fortalt at han tror dette kommer til å løse seg uten problem.

- Jeg tror ikke det blir noen rettssak, uttalte Ridolfo til den svenske avisen.

Ifølge den originale politirapporten skal 59-åringen angivelig ha satt et par solbriller på hodet mens hun betalte for en håndveske, og deretter forlot butikken. Dette skal ha blitt fanget opp på et overvåkningskamera, og skal ha vært årsaken til at politiet ble kontaktet.

LES OGSÅ: Kjøpte oppussings­objekt for 19 millioner