Marianne Solberg Behn:

- Blir ikke forundret om de finner tilbake til hverandre

Moren til Ari Behn snakker varmt om sønnen og Märtha Louise.

MAMMA BEHN: Marianne Solberg Behn har delt sine tanker rundt bruddet mellom sønnen Ari og Märtha, på sin egen Facebook-side. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MAMMA BEHN: Marianne Solberg Behn har delt sine tanker rundt bruddet mellom sønnen Ari og Märtha, på sin egen Facebook-side. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Seoghør.no): En knapp time etter at det ble kjent at prinsesse Märtha Louise (45) og Ari (44) skulle skilles, delte Aris mor, Marianne Solberg Behn (63) sine tanker om bruddet på sin egen Facebook.

«NÅ. Det føles trist og uvirkelig - at Märtha og Ari ikke lenger går samme vei. De har hatt mange vakre år sammen - og vi har som familie delt mange fine opplevelser med dem. Märtha, som jeg er veldig glad i - vil alltid være en del av våre liv,» skrev hun.

I lørdagens utgave av Dagbladet Magasinet, forteller Marianne Solberg Behn varmt om sønnen og prinsesse Märtha Louise.

Saken fortsetter nedenfor.

TAKKER: Marianne Solberg Behn takker Märtha og Ari Behns ekteskap for å ha blitt gjenforent med ektemannen. Her er de sammen med dronning Sonja og kong Harald under Märtha og Aris forlovelsesmiddag. Foto: NTB Scanpix
TAKKER: Marianne Solberg Behn takker Märtha og Ari Behns ekteskap for å ha blitt gjenforent med ektemannen. Her er de sammen med dronning Sonja og kong Harald under Märtha og Aris forlovelsesmiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Aris mor har i alle år hatt et nært forhold til sin svigerdatter. Det skal nemlig ha vært hun som i sin tid spleiset sønnen med prinsessen.

- Märtha pleide å si at hun ikke falt ved første blikk, men andre, sier Marianne.

Det gikk omsider fort og paret forlovet seg året etter.

Marianne forteller til Dagbladet Magasinet at Ari alltid har vært en tiltedeværende person og en god far. Ari har barna Maud Angelica (13), Leah Isadora (11) og Emma Tallulah (8) sammen med prinsessen.

- Ari er en veldig nærverende far. Han har vært den som har stått opp om morgenen, laget frokost, ofte kjørt barna til skolen og vært der når de har kommet hjem igjen. Han har vært en pilar i jentenes liv og en god rollemodell, sier moren, og forteller hvordan Ari og Märtha har spilt på lag under ekteskapet.

SKILLES: Etter 14 års ekteskap har prinsesse Märtha Louise og Ari Behn valgt å skille lag. Paret har barna, Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah sammen. Foto: NTB Scanpix
SKILLES: Etter 14 års ekteskap har prinsesse Märtha Louise og Ari Behn valgt å skille lag. Paret har barna, Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Marianne legger ikke skjul på at skilsmissen kom som et sjokk, og vil ikke bli forundret om paret finner tilbake til hverandre. Hun fant selv tilbake til ektemannen og i 2007 giftet paret seg for andre gang.

Marianne har tidligere fortalt at hadde det ikke vært for Ari og Märthas forhold, hadde hun og eksmannen sannsynligvis aldri funnet tilbake til hverandre.

- Jeg vil ikke bli forundret om det med tiden blir slik. Noen ganger må man ta den omveien, sier hun.

Deler omsorgen for barna

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn giftet seg i Nidarosdomen i Trondheim 24. mai i 2002.

- Vi føler skyld fordi vi ikke lenger klarer å skape den trygge felles havnen barna våre fortjener. Men vi håper og tror at vi skal klare å holde fast på vennskapet gjennom det som nå ligger foran oss.

- Vi ber om og håper at vi får ro i denne sårbare prosessen. Barna trenger tid til å fordøye, sørge og finne nytt fotfeste - hver og en for seg. Vi er bare mennesker vi óg, skrev prinsessen i pressemeldingen da bruddet ble kjent i begynnelsen av måneden.

Foreldrene vil ha delt omsorg for sine tre døtre, og barna fortsetter på sine skoler.

Siste gang Märtha Louise og Ari Behn var sammen i en offisiell anledning var i forbindelse med jubileumsreisen 23. juni. Begge var da med under gudstjenesten i Nidarosdomen, men Ari droppet kongefesten.

LES OGSÅ: Slik er den hemmelige «Farmen Kjendis»-kontrakten