NORGES NYE IDOL?: Jostein Pedersen er overbevist om at duellen kommer til å stå mellom Kim Rune Hagen og sambygdingen Åste Hunnes Sem. Foto: SCANPIX
NORGES NYE IDOL?: Jostein Pedersen er overbevist om at duellen kommer til å stå mellom Kim Rune Hagen og sambygdingen Åste Hunnes Sem. Foto: SCANPIXVis mer

Blir Idol for kjedelig?

Vi er garantert noen uker med sur sang og dårlig engelsk, men det er det som er Idol for mange...

Se bildene fra Idol nederst i saken.
Er Idol for kjedelig? Stem til høyre i saken.
LES OGSÅ: Marius fikk flørtepåbud
LES OGSÅ: Han har den største fanklubben?
LES OGSÅ: Tårevåt avskjed med Idol

SEHER.NO: Aldri har nivået i Idol vært høyere. Dermed blir det et underholdende program for oss i sofakroken, der det blir mer spørsmål om smak og behag enn like eller ikke like.

Spørsmålet er bare om det kan bli FOR kjedelig, for hvor interessant er det å få vite hva en syngende brannmann, Marius, fra Årnes skal synge i uke etter uke?

Vi er i hvert fall garantert noen uker med sur sang og dårlig engelsk, men det er det som er Idol for mange.

Det er hevet over tvil at den endelige duellen kommer til å stå mellom Åste Hunnes Sem og Kim Rune Hagen. De er lysår foran sine konkurrenter. De har begge himmelske stemmer og evner å formidle toner og tekst på en fortellende og gripende måte. Begge har også bøttevis av sjarm og utstråling, egenskaper som ikke lar seg lære eller kjøpe.

Etter hvert blir det også tydeligere hvem sjefsdommer Karlsen har i kikkerten for en videre karriere.

Idol handler nå engang mer om berømmelse og profitt enn genuint talent. Mitt tips går på de to tidligere nevnte, samt Glenn fra Stavanger. Han har alle ingredienser til å bli en folkekjær artist, som er villig til å arbeide hardt for a oppnå sine mål.

Det er ikke mye å utsette på kveldens Idol. Programlederne Marte Stokstad og Kyrre Holm Johannessen strålte og var meget dyktige i direktesendingen. De var raske til å ta poenger underveis i samtalene og de er virkelig flinke med deltakerne som er på forskjellige stadier av nervøsitet og/eller hysteri. Bra jobba!

Nå har også dommer Asbjørn Slettemark oppdaget at fargefjernsyn ble innført i Norge i 1969. Etter uker med dørgende kjedelige kred-t-skjorter i sort, valset han opp med en dueblå Lacoste-genser i kveld. Jeg vet ikke, jeg......? Hvilken farge blir det neste uke?

Men uansett er skjegget hans så sexy, at han slipper unna med hva det måtte være nedentil.

Takk og farvel til Anne Roalkvam fra Stavanger. Du har gledet oss med en stor, stor stemme, men fredag ble det for spinkelt. Du var slett ikke den dårligste fredag kveld, men det er ubarmhjertig å prøve seg på Stevie Wonder, når du ikke har en egen, original vri på sangen. Jeg er sikker på at vi kommer til å høre mer fra deg!

Her er Josteins kommentarer underveis om fredagens deltakere:

Anne Roalkvam (19) fra Stavanger sang Stevie Wonders "Sir Duke".
- Huffda, dette ble karaoke og danskebåt og alt som er galt, fordi dette er en sang som forplikter. Stemmen er meget god, men det mangler mye på overbevisning når hun skal synge til oss hjemme i sofakroken.

Timian Ripnes Naastad (16) fra Kristiansund sang "Yesterday" av The Beatles.
- Dette er grunnen til hvorfor Idol er et fryktelig program: en 16-åring som synger Yesterday. Hvor teit er det? Syng om noe du kan og vet noe om, og kom tilbake om noen år!

Glenn Lyse (33) fra Stavanger sang "Here I go again" av Whitesnake.
- Dette er forsyne meg bedre enn Whitesnake! Glenn har en tøffere stemme, og er mer sexy enn puddelapene i Whitesnake. Flott mann, flott stemme!

Linnea Dale (16) fra Tinn sang Joni Mitchells "Both sides now".
- Livsfarlig låtvalg, og Linnea klarer ikke å være personlig nok i fremførelsen. Sangen er rett og slett for voksen for henne, og det burde hun ha skjønt siden hun er en Joni Mitchell-tilhenger.

Marius Barhaugen (21) fra Årnes sang "Don't dream it's over" av Crowded House.
- Nok et skjebnesvangert låtvalg. Stemmen er bra, men han blir for jålete og selvgod. Han nyter bare seg selv og er ikke interessert i å fortelle historien som sangen faktisk forteller.

Åste Hunnes Sem (34) fra Heddal sang Whitney Houstons "Saving all my love for you".
- Pubversjon av denne karaokesliteren. Orkesteret er virkelig redselsfullt - hva gjorde gitarsoloen der? Men Åste klarte å skinne og stråle igjennom. For en stemme, for en artist, for ei dame! Jeg gjentar meg selv: Innen et år er Åste superstjerne i Norge - med eller uten Idol-seier.

Isabella Leroy (24) fra Fredrikstad sang "You oughta know" av Alanis Morissette.
- Nok et karaokemareritt. Dette var "buljongpar" fra Isabella, som kan så mye bedre. Hun må synge sanger som hun tror på, og som hun virkelig vil formidle. Dette var bare lunken tidtrøyte.

Bjørn Johan Muri (17) fra Ålesund ssang Michael Bublés "Everything".
- Varm og flott stemme og Bjørn Johan har et meget godt blikk, som er viktig når det gjelder å kommunisere. Men sangen ødelegger mye, en 17-åring som synger om "livet" blir feil. Vær ung og nyt det!

Kim Rune Hagen (17) fra Heddal/Notodden sang "Burning" av Cue
- JAAAA! Han er min mann. Det er nifst at en 17-åring presterer noe så herlig. Her stemmer alt, og dette er en flott gutt som vil fortelle historier med sin vidunderlige stemme. Og når han åpner munnen, skal jeg love dere at Norge kommer til å lytte.

Linda Steen (17) fra Porsgrunn sang Shakiras "Underneath your clothes".
- Ikke Lindas kveld i kveld. Pistrete stemme i dag og dårlig engelsk ødelegger mye for en ellers bra stemme. Men til å vare bare 17: Fabelaktig!