Blir hengt ut som delansvarlig for terroren

Petter Nome knallhardt i strupen på Siv Jensen.

KRISTISK: Petter Nome skriver i et debattinnlegg at han mener Siv Jensen og andre ledere for høyrepopulistiske partier må ta noe ansvar for terrorangrepene i Oslo og på Utøya. Foto: SCANPIX / Stella Pictures
KRISTISK: Petter Nome skriver i et debattinnlegg at han mener Siv Jensen og andre ledere for høyrepopulistiske partier må ta noe ansvar for terrorangrepene i Oslo og på Utøya. Foto: SCANPIX / Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den tidligere NRK-programlederen Petter Nome har skrevet et debattinnlegg med tittelen «Til dere som fostret drapsmannen», hvor han ifølge Dagbladet går så langt ar han gir Frp-leder Siv Jensen deler av skylden for terrorangrepene som fant sted i Oslo og på Utøya fredag.

Innlegget er skrevet for den spanske avisen El Mundo, og der beskriver han hvordan han mener høyrepopulistiske partier bygger sin maktbase på å mistenkeliggjøre mennesker de knapt kjenner.

- Lederen, Siv Jensen, påstår hun ble sjokkert da det viste seg at Breivik viste seg å være tidligere partimedlem. Det var hun sikkert, og tårene trillet, skriver han ifølge Dagbladet ironisk.

Ifølge avisen understreker Nome imidlertid at hverken Jensen eller andre ledere av høyrepopulistiske partier i Europa støtter volden.

- Men de bør ikke bli etterlatt i sjokktilstand med opphovne ansikter. De har et klart ansvar for det klimaet der hat og vold er et alternativ for deres mest utålmodige støttespillere.

Ifølge Dagbladet la Nome også ut innlegget på sin Facebook-profil, men slettet det senere. Til avisen sier den tildigere NRK-profilen at han står inne for det han skrev, men at det var ment på et spansk publikum.

Generalsekretær Geir Mo i Frp vil ikke starte noen diskusjon med Nome, ettersom han mener dette er en tid for sorg.

Overfor Seher.no uttrykker Siv Jensen nøyaktig samme mening som sin FrP-kollega.

- Nå er vi alle rammet av en nasjonal tragedie som berører hele folket. Det er ikke tid for å debattere, men det er tid for å vise kjærlighet og omtanke, sier Siv Jensen til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Var nabo med drapsmannen   


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer