Katharina G. Andresen:

- Blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker

Norges rikeste kvinne slår tilbake mot ansettelseskritikken.

OMTALT JOBBTILBUD: Ferd-aving Katharina G. Andresens ansettelse hos Innovasjon Norge har skapt reaksjoner. Nå forteller 23-åringen at hun føler seg hengt ut. Foto: Andreas Fadum
OMTALT JOBBTILBUD: Ferd-aving Katharina G. Andresens ansettelse hos Innovasjon Norge har skapt reaksjoner. Nå forteller 23-åringen at hun føler seg hengt ut. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Ferd-aving Katharina G. Andresens (23) ansettelse hos Innovasjon Norge har ikke forbigått i stillhet.

Det var Dagens Næringsliv som forrige uke skrev at 23-åringen skulle begynne i en deltidsstilling i selskapets HR-avdeling, et jobbtilbud som aldri ble lyst ut. Ansettelsen har i etterkant blitt møtt med kritikk, også fordi det opprinnelige tilbudet ikke var lovlig i henhold til regelverket.

På tross at av Innovasjon Norge senere har gjort justeringer i stillingsbeskrivelsen, kan det virke som om hovedpersonen selv har fått gjennomgå den siste uka.

- Blir hengt ut

Søndag ettermiddag tok Andresen til Twitter med følgende bemerkning:

«Ung kvinne som ønsker å gjøre noe positivt med posisjonen sin = blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker. Wow.»

Innovasjon Norge har tidligere begrunnet 23-åringes jobbtilbud med at stillingen er en såkalt administrativ ansettelse. I tråd med regelverket kan en slik kontrakt bare være på inntil seks måneder.

Kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand i Innovasjon Norge bekreftet derimot overfor Dagens Næringsliv søndag at det opprinnelige forslaget var en stilling på ti måneder, men at dette er blitt justert.

- Flere momenter ble diskutert og kvalitetssjekket, herunder også varighet, og forslaget fra HR på inntil ti måneder ble justert i tråd med regelverket for denne typer ansettelser og i enighet med Andresen, sier hun.

Tobakksmilliardær

Se og Hør har ikke lyktes i å komme i kontakt med Katharina G. Andresen mandag ettermiddag. Søndagens Twitter-melding har senere fått respons, deriblant fra Medier24-redaktør Gard L. Michalsen, som er blant dem som utfordrer den styrtrike 23-åringen.

«Hvordan definerer du uthenging og tråkket på? Mener du å være fritatt for debatt når du søker offentlighetens lys?», skriver han.

Katharina G. Andresen (23) er Norges, og en av verdens, aller rikeste kvinner. I flere år har hun toppet listen over mennesker i Norge med størst formue, bare slått av Trond Mohn, Kjell Inge Røkke og Gustav Magnar Witzøe.

Skattetallene fra 2016 viste at hun og lillesøsteren Alexandra (21) står oppført med sju milliarder hver i formue, som følge av at faren deres - tobakksmilliardær og Ferd-eier Johan Andresen - overførte formuen sin til barna.

Saken fortsetter under.

- UBEHAGELIG: Katharina Andresen regner som en av Norges rikeste. Hos Skavlan snakker hun ut om hvordan hun taklet dette i barndommen. Video: NRK Vis mer Vis mer

- Press på skuldrene

De siste åren har den eldste søsteren dristet seg stadig mer inn i rampelyset, og har stilt opp på tv-programmer, røde løpere og til intervjuer.

I et intervju med Dagens Næringsliv forrige uke snakket hun om framtiden i familieselskapet - en rolle hun ikke er klar for riktig ennå.

- Frem til 2017 bar jeg veldig på press på skuldrene. For pappa er det veldig viktig at jeg får en utdannelse. Det er forståelig, men jeg har ikke motivasjon akkurat nå. Kanskje er jeg ikke voksen nok til å studere ennå. Derfor bestemte jeg meg for å heller gjøre ting som inspirerer meg og gir meg en retning på veien videre, fortalte hun.

Jobben i Innovasjon Norge er ifølge avisa under Andresens lederforbilde Anita Krohn Traaseth. Gunnar Bovim, styreleder i det statlige selskapet, varslet mandag at han ønsker en redegjørelse om ansettelses-saken, ifølge DN.

LES OGSÅ: Flyttet hjem da stalkingen tok overhånd