Joakim og Sara Mäkiperä:

- Blir godt for oss å komme oss videre

«Gift ved første blikk»-paret legger bylivet bak seg.

PÅ FLYTTEFOT: Joakim og Sara Mäkiperä røper hvor veien går videre. Foto: Privat
PÅ FLYTTEFOT: Joakim og Sara Mäkiperä røper hvor veien går videre. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2019 ble Joakim og Sara Mäkiperä ett av parene som har funnet kjærligheten på TV. Duoen møttes for første gang i sitt eget bryllup da de deltok i kjærlighetsprogrammet «Gift ved første blikk», og siden har de virkelig gått all in på livet sammen.

Etter tv-kameraene ble slått av kjøpte de seg leilighet sammen, og i november samme år fikk de også datteren Ella.

Nå kan de imidlertid avsløre at de står overfor nok et eventyr sammen, og at de er på flyttefot.

«Vi er stolte selgere av en flott leilighet på Løkka! En leilighet vi har trivdes utrolig godt i, og som vi har oppfostret lille Ella i. Ellas første hjem blir noen andre sitt hjem. Vemodig å tenke på! Men vi gleder oss virkelig til nytt kapittel i nytt hus», skrev Sara på Instagram i slutten av august.

SISTE EPISODE: Det gikk mot veis ende for parene i «Gift ved første blikk». Vi møtte Sara og Joakim. Vis mer

Får hage

Onsdag kveld kan de avsløre overfor Se og Hør at leiligheten nå er solgt, og at de nå legger bylivet bak seg.

- Vi solgte fordi vi fant drømmehuset, sier Sara, og fortsetter:

- Vi visste vi ville kjøpe hus i løpet av året, og da vi kom over et nydelig hus med nydelig hage, så måtte vi slå til.

Paret og datteren skal nå flytte til Oppegård utenfor Oslo, og selv om de gleder seg, legger de ikke skjul på at det blir vemodig å flytte fra byen.

- Vi elsker å bo på Løkka og kommer nok til å savne tilgjengeligheten til alt, men samtidig tror jeg det blir godt for oss å komme oss videre og få større plass og hage, sier hun.

NYGIFT: Lars Kristian og Magnus var et av parene fra «Gift ved første blikk». I en episode giftet de seg, men det var ikke enkelt å være nygift med en ukjent person. Foto/Klipp: Thea Hope Vis mer

Suksess som par

TV-profilen kan også røpe at de fremdeles er en lykkelig familie som trives godt i hverandre selskap. Suksessen mellom Joakim og Sara, som altså møttes i sitt eget bryllup, sørget for at de fikk sin egen spin-off-serie, nemlig «Lykkelig gift ved første blikk?».

- Alle forhold har sine opp- og nedturer, og vi ønsker å vise frem akkurat dette. Vi vil vise frem det som gjør oss gode, og hvorfor vi fungerer så godt sammen, fortalte paret den gang.

VIL IKKE: I en episode av «Märtha» fortalte Märtha Louise hvorfor Durek Verrett ikke vil flytte til Norge. Video: TV 2 Vis mer

Sett bort ifra Sara og Joakim, er det svært få fra «Gift ved første blikk» som er sammen i dag. Ekteparet har tidligere fortalt til Se og Hør at de tror nøkkelen til suksess for deres del har vært at de jobber beinhardt for å få ekteskapet til å fungere.

- Vi har benyttet oss av all hjelp vi har fått, og vi har blitt gode på å kommunisere og å se hverandre. Og så har vi turt å være sårbare og å åpne oss for hverandre, innrømmet de.

På overtid

Da de ble foreldre for knappe to år siden fortalte Joakim at det føltes spinnvilt å bli far.

- Vanvittig mye følelser. Hun er noe av det nydeligste jeg har sett. Hun er stille og rolig, og vil bare ha mat og kos, sa han.

Sara gikk ni dager over termin før fødselen omsider ble satt i gang. Det hele endte i hastekeisersnitt, og selv om hun i utgangspunktet hadde håpet på å få føde naturlig, var hun ikke i tvil om at det var det beste.

FLYTTER SAMMEN: Morten Botten avslørte at han hadde fått seg kjæreste, nå flytter de sammen. Vis mer

- Det var en tøff uke på sykehuset, så nå er det deilig å være hjemme. Jeg ble innlagt på lørdagen og satt i gang på søndag, ni dager over termin, og to dager etter det skjønte vi at hun ikke ville komme ut med det første, så det endte i et hastekeisersnitt. Det ble en tålmodighetsprøve, og jeg var sliten og lei mot slutten - men jeg har glemt det nå, sa Sara til Se og Hør.

- Jeg har vært heldig og hatt et ukomplisert svangerskap, og var til og med ute og løp en tur fem dager før termin. Så jeg har vært i veldig god form, men kjente da terminen nærmet seg at hun ikke ville ut med det første. Så jeg mistet litt motet for å føde naturlig, fortsatte hun.

Etter fødselen påpekte paret imidlertid at de nyter livet som en familie på tre.

- Vi har vært hjemme i tre dager, og det føles ikke ut som om vi noen gang har gjort noe annet, sa hun.

FLYTTET SAMMEN: Helene Spilling flyttet sammen med Birgit Skarstein. Video: Helene Spilling / Instagram Vis mer

LES OGSÅ: Derfor flytter han fra Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer