«Så ekte nå»:

Blir gjort narr av

Carina Dahl og Åge Sten Nilsens duett har fått sin første parodi.

- FULLSTENDIG GALSKAP: Denne oversettelsen av Bradley Cooper og Lady Gagas «Shallow», har på under to døgn blitt sett godt over 400 000 ganger. Video: Generation Event Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De norske artistene Carina Dahl og Åge Sten Nilsen (Wig Wam) slapp nylig en coverversjon av Lady Gaga og Bradley Coopers låt «Shallow», kjent fra kassasuksessen «A Star is Born».

Lady Gaga og Bradley Cooper har hovedrollene i den populære filmen «A Star Is Born» og på den 91. Oscar-utdelingen fremførte de sangen «Shallow» sammen - til stor applaus fra salen. Nå går spekulasjonene rundt hvorvidt Gaga og Cooper er mer enn bare gode venner. Vis mer

Duetten er døpt «Så ekte nå» og sammen med låta, fulgte det også med en musikkvideo, hvor Dahl og Nilsen opptrer sammen. Siden premieren på samarbeidet er Facebook-videoen sett nærmere én million ganger, ifølge artistapparatet til duoen. Med god drahjelp fra TV 2, NRK Dagsrevyen og VG.

<strong>I DUETT:</strong> Artist Carina Dahl. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I DUETT: Artist Carina Dahl. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
<strong>I DUETT:</strong> Artist Åge Sten Nilsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I DUETT: Artist Åge Sten Nilsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Var skeptisk

Med popularitet følger ofte satire. Nå blir Dahl og Nilsen parodiert av manusforfatter og Instagram-humorist Andreas Rand. Nylig la han ut et alternativ til «Så ekte nå», kalt «Lysekrone», løst basert på Sia-hiten «Chandelier».

«Jeg var skeptisk til å covre Sia, men så gjorde jeg det likevel» og «låta er gjort mange ganger, men aldri på norsk», informerer Rand i tekstplakatene i videoklippet.

Se dette innlegget på Instagram

Lysekrone

Et innlegg delt av Andreas Rand (@andreasrand)

Han har tidligere skrevet manus til tv-konsepter som «Torsdag kveld fra Nydalen», «Helt Perfekt» og «Allerud VGS».

Lot seg inspirere

Overfor Dagbladet er Rand sparsommelig med refleksjoner og omstendigheter knyttet til det humoristiske innfallet, men i en kort og ironisk sms, skriver han:

- Jeg lot meg inspirere av Dahl og Nilsen til å forsøke å inspirere andre i en tøff tid.

Åge Sten Nilsen synes ikke parodien er noe særlig.

- Ikke kan han synge og ikke er han morsom. Hadde han bare vært artig skulle jeg klart å le av meg selv, men dette var ikke noe å hoppe i været for. Han kunne gjort seg mer flid, så ønsker jeg lykke til med neste satireinnslag, sier han til Dagbladet.

Carina Dahl er av en annen oppfatning.

- Vakkert! Rett og slett, kommenterer hun under videoen til Rand.

SJOKK-BELØPET: I programmet «I lomma på SIlje» tar forbsukeøkonom, Silje Sandmæl, en titt på økonomien til kjendiser. Denne uken er det Carina Dahl som står for tur. Vis mer

- Som en parodi

Musikkviter og førstelektor ved Høyskolen Kristiania, Audun Molde, synes poenget til Rand er elegant.

- Han tar for seg feil betoning av stavelser i «Shallow»-oversettelsen: «jeg fall-LER» med Sia-oversettelsen «jeg henger ned fra ei lysekro-NE». Og så tøyser han litt med hele idéen, sier Molde til Dagbladet.

- Nilsen og Dahl synger minst like bra som Lady Gaga og Bradley Cooper, og dette er dyktige musikere, men tekst-oversettelsen og videoen står lagelig til for hogg, den ser jo ut som en parodi i utgangspunktet, fortsetter han.

HET: Herman Flesvig er i vinden for tiden, og nå har han sluppet låta «Josefine». Produsent: Anders Nilsen Vis mer

Skylder på Ylvis

Molde velger å plassere skylden på Ylvis-brødrene.

- Etter deres legendariske musikkvideoer er det ikke enkelt for en middelaldrende mann med mistenkelig svart hår og en yngre kvinne å se henført på hverandre mens de på fullt alvor synger tekstlinjer som «si meg kjære deg, er du ikke lei av å være uten meg?», mener musikkviteren.

Molde synes det er særlig gøy at duoen med inderlighet og patos synger «sha-la-la-low, det føles så ekte nå».

- «Shallow» betyr jo «grunt» eller «overfladisk» på norsk, sier han og fortsetter:

- Men all ære til både Åge Sten Nilsen, Carina Dahl og Andreas Rand. I disse korona-tider trenger vi både musikk og vi trenger humor.

UVANLIG LEKEKAMERAT: Vegard Ylvisåker leker med en rev som holder til ved barnehagen hvor sønnen går. Reporter: Elias Zahl-Pettersen Video: Vegard Ylvisåker Vis mer

Ber om penger

Åge Sten Nilsen og Carina Dahl framfører sin følelsesladde ballade live 8. april, når de gjør «Så ekte nå» som gratis digitalkonsert.

- Låta handler om to mennesker som behøver hverandre, og er egentlig spilt inn for et halvt år siden. Musikkvideoen er gjort nylig og er konturene av samarbeidet mellom meg og Carina, sier Nilsen til Dagbladet.

I Facebook-videoen ber de om at pengebidrag sendes til eventselskapet Generation Event og Management AS, som eies av personen som har skrevet låta Dahl og Nilsen framfører, Helge Johansen.

Firmaet til Johansen, ifølge opplysninger hentet fra hjemmesidene, har 46 musikere, band, artister og kjendiser i stallen, blant annet Jørn Hoel, Sigrid Bonde Tusvik og Benedicte Adrian.

- Suksessen til låta er veldig gøy og uventet. Alt skjedde ganske raskt. Låta betyr mye for Helge (Johansen, låtskriveren, red. anm.) og han ville gjerne slippe den nå. Jeg forventa kanskje noen hundre visninger, men så mange hundretusen er vilt, sier Åge Sten Nilsen.

Ylvis-brødrene har gitt Norge mange morsomme øyeblikk - og her er en av Vegard Ylvisåkers favoritter. Vis mer

Nye tider

Kultur- og musikknorge har de siste ukene mobilisert kraftig. De må skape nye plattformer for inntjening etter at regjering og kommuner har valgt å forby kulturarrangementer, som følge av coronasmittefare.

Konserter strømmes nå digitalt, og publikummet oppfordres til å sende penger direkte til artistene via Vipps.

Og pengene strømmer inn for de største profilene. Odd Nordstoga rapporterte overfor NTB at han fikk inn en halv million kroner da han nylig var en del av konsertserien Koronerulling.

På Norges varemesse i Lillestrøm utenfor Oslo holdes det denne uka «drive in»-konserter med blant annet Arif, Odd Nordstoga og Klovner i Kamp. Publikum kjøper billetter på forhånd, kjører inn på området og nyter konsertene trygt plassert i egne biler.

LES OGSÅ: - Parodien var passe vond

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer