Samantha Skogrand er gravid

Blir foreldre for første gang

Emil Hegle Svendsen og Samantha Skogrand blir foreldre.

BLIR FORELDRE: Samantha Skogrand og Emil Helge Svendsen venter sitt første barn, Foto: NTB scanpix
BLIR FORELDRE: Samantha Skogrand og Emil Helge Svendsen venter sitt første barn, Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det norske paret bestående av Emil Hegle Svendsen (33) og Samantha Skogrand (28) blir foreldre for første gang. Det bekrefter den tidligere skiskytteren selv på Instagram fredag ettermiddag.

«En fantastisk sommer er over, men jeg og Samantha Skogrand gleder oss nok enda mer til vinteren … Da blir vi foreldre for første gang», skriver han, etterfulgt av et hjerte.

Paret skulle egentlig gifte seg senere i sommer, men har utsatt bryllupet til 2019. Det er likevel ingen tvil om at kjærligheten blomstrer for tida.

Paret bekreftet først romansen sin i januar 2014, etter å ha holdt en lav profil rundt romantikken en stund. Skogrand jobbet den gang som sportsanker i TV 2, men det var ikke på jobb de to skulle møte hverandre for første gang.

I fjor sommer avslørte Samantha at de to møttes på nett, via sosiale medier. Det skal ha vært Hegle Svendsen som først tok kontakt - og siden den gang har de vært et av landets mest omtalte par.

Vis mer Vis mer Vis mer

Forlovet

Det var to dager før julaften i 2016 at paret tok forholdet sitt videre til det neste nivået. Hegle Svendsen gikk ned på kne, og fikk et ja av sin utkårede. Siden den gang er det kommende bryllupet blitt diskutert flere ganger, men paret har bestemt seg for å utsette vielsen.

- Vi hadde satt en dato til sommeren, men vi har nå valgt å utsette det for at jeg skulle få ro til å forberede meg fram mot OL og fokusere 100 prosent på nettopp dét. Nå er det utsatt til 2019, sa han til VG i november.

Hegle Svendsen startet sin kometkarriere på starten av 2000-tallet, og har siden den gang briljert innenfor både skiskyting og langrenn. I vår sjokkerte han derimot mange da han valgte å legge opp som skiskytter.

Det var en gråtkvalt Emil som fortalte om avgjørelsen sin, men da han i april gjestet «Senkveld» på TV 2 sammen med forloveden, innrømmet skiskytteren at han hadde sett for seg at han skulle klare å holde seg fattet foran pressen.

På spørsmål fra Harald Rønneberg om hva Skogrand har betydd de siste åra, måtte Hegle Svendsen konsentrere seg for å holde følelsene tilbake.

- Nå må jeg passe meg så jeg ikke begynner igjen med sippinga, men nei, hun har betydd veldig mye, sa han og fortsatte:

- Samantha kom inn i livet mitt da det egentlig begynte å butte litt, og da var det veldig tungt. Samantha har hjulpet meg veldig mye, fortalte han.

Tok medalje

I februar kunne de to slippe jubelen løs sammen med resten av det norske folk, da førstnevnte skøyt seg inn til en bronsemedalje under OL i Pyeongchang.

Skogrand har tidligere innrømmet at hun trolig var mer nervøs en skiskytteren selv før mesterskapet, men det var en svært stolt Samantha som hyllet kjærestens innsats etter medaljen.

- 18. februar. Så inderlig fortjent etter motgang og tvil. Sterk, ydmyk og tvers igjennom god. Gratulerer med din sjette OL-medalje! Hilsen stolt og snørrete kjæreste, skrev hun under et bilde av seg selv og kjæresten på Instagram.

Overfor «Senkveld»-gutta kunne hun fortelle at hun innførte flere regler før OL, nettopp for at forloveden skulle kunne gi sitt beste.

Blant annet brukte hun hansker hjemme, flyttet ut fra bad og soverom og innførte kysseforbud.

LES OGSÅ: «Paradise»-Soph har fått hemmelig kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer