Mads Hansen:

Blir «Farmen»-programleder

VGTV-profil Mads Hansen tar over etter Gaute Grøtta Grav.

TAR OVER «FARMEN»: Mads Hansen skal lede «Farmen» etter Gaute Grøtta Grav. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør / Espen Solli
TAR OVER «FARMEN»: Mads Hansen skal lede «Farmen» etter Gaute Grøtta Grav. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør / Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar kunne Se og Hør avsløre at Gaute Grøtta Grav skulle gi seg som programleder for TV 2-suksessen «Farmen».

- Fremover kan jeg si ja til ting jeg tidligere har måttet takke nei til på grunn av «Farmen»-opptak, og det er en hyggelig bonus, sa Gaute, og la til at han allerede hadde fått noen interessante tilbud om nye prosjekter, både i TV 2 og andre steder.

Onsdag formiddag melder VG at Mads Hansen tar over rollen som programleder.

- Jeg har vært kjempeheldig som har fått en så stor og prestisjetung jobb som dette. Jeg som egentlig bare er en «idiot» fra Lier. Du kan si mye om meg – men er det noe man ikke kan assosiere meg med, så er det gårdsdrift. Jeg tror heller ikke seerne kommer til å oppleve at jeg rir inn på «Farmen» i bar overkropp, sier VGTV-profilen til avisen.

Starter i juli

Han skal lede sin første «Farmen»-innspilling i juli, på gården i Hønefoss. Videre forteller han at han ble svært overrasket da han ble spurt om han kunne tenkte seg programlederrollen.

PRANK: Erik Sæter la ut en video på 17. mai som ble plukket opp av Mads Hansen og brukt til å disse førstnevnte på Instagram. Nå hevder Erik at det hele var en del av en planlagt prank, noe Mads sliter med å tro på. Video: Rød Løper Vis mer

- Dette her var vel veldig forutsigbart, de fleste så vel dette komme, sier han humoristisk på telefon til Se og Hør.

Han innrømmer at det nok kommer som en overraskelse på det fleste, og at han selv ble overrasket da han ble spurt.

- Hvorfor må du nesten spørre TV 2 om. Det er ingen tvil om at det er et dristig valg for TV 2, de hadde vel langt mer konservative alternativer, forteller han videre.

- Interessekonflikt

VG skriver at Hansen har kontrakt på to sesonger som programleder, og at han skal fortsette i VGTV. Hansen innrømmer overfor Se og Hør at det er store sko å fylle, når han nå tar over etter det man kan kalle en «Farmen»-veteran.

- Det er klart det er press, Gaute har vært med lenge, og det er et stort program. Jeg går til dette med en form for ærefrykt, og jeg kommer ikke til å bli noen ny Gaute. Jeg aner ikke ennå hvordan jeg skal gjøre det, annet enn å bare være meg selv, sier han.

Hansen er tidligere profesjonell fotballspiller, men har de senere årene markert seg i «Spårtsklubben», samt som influenserkritiker på Instagram.

FARMEN: Her er deltakerne for årets "Farmen kjendis". Reporter: Celina Morken. Foto: TV2 Vis mer

- Hvordan blir det å lede et realityprogram, når det ofte er slik influensere oppstår?

- Du kan jo si at det kunne vært en potensiell interessekonflikt, men heldigvis kommer de oftere fra program som «Paradise Hotel» og «Ex on the Beach» enn «Farmen».

«Vinnerskalle»

Mange forbinder nok Grøtta Grav med «Farmen», ettersom han har vært med siden han vant den første sesongen i 2001. Om Hansen som programledervalg sier han følgende til Se og Hør:

- Mads er et originalt valg, og jeg ønsker ham lykke til. For seerne sin del håper jeg han tar programmet og deltagerne på alvor, for «Farmen» betyr mye for mange i Norge.

Grøtta Grav ledet også «Farmen kjendis», men ga stafettpinnen videre til Tiril Sjåstad Christiansen i fjor. I disse dager spilles den femte sesongen av «Farmen kjendis» inn.

Programdirektør i TV 2, Kathrine Haldorsen, sier til VG at valget falt på Hansen fordi han er en «vinnerskalle med et enormt rettferdighetsprinspipp».

FARMEN: Erik Alfred Tesaker vant «Farmen kjendis». Nå ser han tilbake på gårdsoppholdet, og har innsett at reality kanskje ikke er helt for ham. Video: Rød Løper / TV2 Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg tok en fryktelig beslutning

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer