BLIR FORELDRE: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill - som giftet seg i sommer - får sitt første barn om få dager.
BLIR FORELDRE: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill - som giftet seg i sommer - får sitt første barn om få dager.Vis mer

Blir det keisersnitt?

Mye tyder på at Madeleines baby blir født på tirsdag.

SEOGHØR.NO: Det er mange regler som skal følges når en kongelig baby kommer til verden i Sverige. Blant annet skal det holdes en takkegudstjeneste - Te Deum - for barnet som er født.

Og nå kan Svensk Damtidning avsløre at gudstjenesten hvor man skal feire prinsesse Madeleines datter, allerede har fått dato!

Søndag 2. mars avholdes den høytidelige seremonien i Slottskyrkan, og både den nærmeste familie og det offisielle Sverige er bedt.

Madeleine har termin 25. februar, men det hører med til sjeldenhetene at barn blir født på termin - og det vanlige med en førstegangsfødende er at man går over tiden. Søndag 2. mars er bare fem dager etter termindato - noe som kan tyde på at Madde skal føde ved hjelp av keisersnitt.

Prinsessen føder i New York, og der skal selvvalgte keisersnitt være langt mer vanlig enn det er i Europa.

Garanterer ikke

Det svenske hoffet sier ingen ting om keisersnitt. På spørsmål fra avisa Expressen om man er helt sikre på om prinsessen har født innen 2. mars, svarer de nei.

- Hvis prinsesse Madeleine ikke har født innen den tid, blir det naturligvis ingen gudstjeneste, sier Annika Sönnerberg ved hoffets informasjonsavdeling til Expressen.

Men siden både kong Carl Gustaf, dronning Silvia og kronprinsesse Victoria ifølge kilder tar turen til New York søndag eller mandag, tyder det på at hoffet er langt mer sikre på datoen enn man kan være hvis det ikke er snakk om planlagt keisersnitt.

Det blir en prinsesse

Det har lenge vært kjent at Madeleine venter en liten jente, og kongen har bestemt at den nyfødte skal få prinsessetittel. Og han har allerede sikret seg den første gaven til barnebarnet…

Selv takker den gravide prinsessen takker for all støtten som det svenske folk har vist på sin Facebook-side.

- Jeg leser alle deres søte beskjeder på min Facebook-side. Takk for at dere sender meg så mye positiv energi rundt min graviditet, skrev hun forrige uke.

SAMLER FAMILIEN: Hele kongefamilien har et ønske om å få med seg prinsesse Madeleines første fødsel i New York. Foto: Kungahuset.se
SAMLER FAMILIEN: Hele kongefamilien har et ønske om å få med seg prinsesse Madeleines første fødsel i New York. Foto: Kungahuset.se Vis mer

LES OGSÅ: Engleskolen inntar Afrika