- Bli med på toalettet og vis frem puppene dine

Supermodell Kelly Brook forteller om sitt første møte med lettkledd-bransjen som 16-åring.

LANG KARRIERE: Allerede som 16-åring begynte Kelly Brook å snuse på undertøysmodellyrket. Her er hun på modelloppdrag i (f.v) 1997 og 1998, som 17-18-åring, og på den røde løperen i 2000 og 2003.  Foto: All Over Press
LANG KARRIERE: Allerede som 16-åring begynte Kelly Brook å snuse på undertøysmodellyrket. Her er hun på modelloppdrag i (f.v) 1997 og 1998, som 17-18-åring, og på den røde løperen i 2000 og 2003. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I sin nye selvbiografi forteller den britiske toppmodellen Kelly Brook (34) om tøffe minner fra oppveksten sin i Kent, sørøst for London.

Familien hennes hadde dårlig råd, og som 16-åring bad faren Kenneth og moren Sandra henne om å skaffe seg en jobb, forteller hun i «Kelly Brook - Close Up» ifølge The Sun.

- Jeg bestemte meg for å begynne med modelljobbing, men på den tiden var «heroin chic» på høyden - og jeg var lav med 65F i BH-størrelse og en formfull kropp, skriver Kelly i et utdrag fra boka.

Den vakre brunetten forteller at hun ble avvist av alle modellbyråer hun oppsøkte i løpet av de første to månedene som ung og håpefull modellspire.

PÅ UTSTILLING: 18 år gammel poserte Kelly i undertøyet midt på Waterloo Station i London. Foto: All Over Press
PÅ UTSTILLING: 18 år gammel poserte Kelly i undertøyet midt på Waterloo Station i London. Foto: All Over Press Vis mer

Uskyldig i undertøyet

Men så oppsøkte Kelly Brook agenten Samantha Bond, som jobbet med glamourmodeller og «Page 3»-jenter (side 3 i avisen The Sun viser vanligvis en toppløs, kvinnelig glamourmodell, journ.anm.).

- Jeg sa at jeg ikke ville kle av meg eller gjøre «Page 3». De gikk med på å gi meg en prøvefotografering og sendte meg til et trekkfullt fotostudio i Brompton Road, skriver Kelly i bokutdraget.

I dag er Kelly Brook viden kjent for sine flotte former. Hun er blant de mest suksessrike undertøysmodellene i verden, og hun har både designet egne undertøyskolleksjoner og fått sin egen kalender.

DESIGNER: Kelly Brook er opptatt av å fronte sunne og frodige former. Denne uken presenterte hun sin første «plus size»-kleskolleksjon på The Savoy Hotel i London. Foto: Stella Pictures
DESIGNER: Kelly Brook er opptatt av å fronte sunne og frodige former. Denne uken presenterte hun sin første «plus size»-kleskolleksjon på The Savoy Hotel i London. Foto: Stella Pictures Vis mer

Men som tenåring var mye mer usikker på hvordan hun skulle te seg foran kamera, innrømmer hun i selvbiografien.

- På den tiden hadde jeg fjeset til en skolepike og kroppen til en pornostjerne, men ikke peiling på hva jeg drev med.

- Jeg visste ikke hvordan jeg skulle være sexy eller «smize» - den «være sexy med øynene»-poseringen som får en til å se ut som om man har øyebetennelse, minnes 34-åringen.

VERDENSKJENT: I dag er Kelly Brook verdenskjent for sine yppige former. De siste årene har hun både designet undertøy for formfulle kvinner og hatt sin egen kalender (bildet).  Foto: Stella Pictures
VERDENSKJENT: I dag er Kelly Brook verdenskjent for sine yppige former. De siste årene har hun både designet undertøy for formfulle kvinner og hatt sin egen kalender (bildet). Foto: Stella Pictures Vis mer

Blottet seg på do

Det var imidlertid på denne tiden merkenavnet Kelly Brook ble dannet. Noen uker etter at hun fikk innpass hos Samantha Bond var hun nemlig på casting med fotografen Jeany Savage.

- Bli med på toalettet og vis frem puppene dine, skriver Kelly at Savage beordret.

- Jeg prøvde å forklare at jeg ikke var der for å være toppløsmodell, men hun bukserte meg inn på toalettet, lukket døren og ventet.«La oss ta en titt på dem», sa hun og nikket mot brystet mitt, «kom igjen».

Siden fotografen var en annen kvinne, tenkte Kelly at det ikke var så farlig, og hun løftet på genseren. Etter å ha konkludert med at ungjentas bryster var «fantastiske», kom Savage med oppfordringen som la grunnlaget for Kelly Brooks karriere.

- Vet du hva du burde gjøre? Toppløs. Dette er bortkastet ellers, forferdelig bortkastet, mente fotografen.

Unge Kelly, som da het Parsons til etternavn, ble ringt opp noen dager senere - da fotografens lettkledde bilder av henne kanskje skulle på trykk i en avis. Savage var imidlertid ikke fornøyd med Kellys vanlige etternavn, som hun mente egnet seg dårlig for den vordende glamourmodellen.

- Vi må komme på noe annet. Kelly LeBrock. Nei, du kan være Kelly Brook. Kelly f**ns Brook, fastslo Jeany Savage.  

VÅGAL: 20 år gamle Kelly Brook visste å gjøre seg bemerket på London-premieren til Jason Stathams film «Snatch» høsten 2000. Foto: Splash News/All Over Press
VÅGAL: 20 år gamle Kelly Brook visste å gjøre seg bemerket på London-premieren til Jason Stathams film «Snatch» høsten 2000. Foto: Splash News/All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Solgte bryllupsbildene for over 20 millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer