epa04448789 Australian model Andrea Pejic poses in the exhibition of French designer Jean Paul Gaultier at the National Gallery of Victoria in Melbourne, Australia, 16 October 2014. Gaultier is visiting Melbourne to promote his touring exhibition 'The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk'.  EPA/JULIAN SMITH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Foto: Epa
epa04448789 Australian model Andrea Pejic poses in the exhibition of French designer Jean Paul Gaultier at the National Gallery of Victoria in Melbourne, Australia, 16 October 2014. Gaultier is visiting Melbourne to promote his touring exhibition 'The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk'. EPA/JULIAN SMITH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Foto: EpaVis mer

Ble Vogue-modell etter å ha byttet kjønn

Da Andrej ble til Andreja skjøt karrieren ny fart.

SEOGHØR.NO: For noen år tilbake tok supermodellen Andreja Pejic (23) moteverdenen med storm, og i fjor ble det kjent at 23-åringen hadde gjennomgått en kjønnskorrigerende kirurgi.

Modellen, som har bosnisk-serbiske og bosnisk-kroatiske foreldre, byttet derfor navn fra Andrej til Andreja.

Ifølge nettsiden Toofab imponerer nå den vakre modellen med sin egen bildeserie i et av verdens største moteblader, nemlig Vouge.

- Jeg har alltid blitt fortalt at det nærmest er umulig å havne i et så stort blad, så jeg er ekstremt overveldet, skriver Pejic på sin egen Instagram.

Mister aldri troen

I et intervju med bladet åpner hun seg også om hvordan bransjen har reagert på operasjonen hennes.

- Det har definitivt vært mange som sier at jeg kommer til å miste det som er spesielt med meg, og at jeg ikke kommer til å være interessant lenger. «Det er så mange pene jenter der ute», har jeg hørt, sier hun ifølge Toofab.

Men med modelloppdrag på moteuker verden over, ser det ikke ut til bransjen har mistet interessen for 23-åringen.

- Jeg kom til et sted der jeg tenkte at jeg er suksessfull innen det jeg gjør, og at jeg tar dette valget ikke bør forandre noe.

Ville alltid bli jente

Ifølge bladet Life&Style valgte Pejic å holde operasjonen hemmelig i flere måneder, men ønsket til slutt å fortelle sin historie.

- Jeg ville dele historien min med verden fordi jeg tror jeg har et sosialt ansvar. Jeg håper at ved å være åpen om dette, så vil det bli mindre av et spørsmål, forklarer Pejic til People.

- Jeg drømte alltid om å være jente. Et av mine tidligste minner er at jeg snurrer rundt i skjørtet til moren min mens jeg prøver å se ut som en ballerina, sier modellen.

Etter operasjonen tok det omtrent tre måneder før toppmodellen følte seg som seg selv igjen, avslører Andreja. Nå elsker hun imidlertid dette nye kapitlet i livet sitt.

- Hver dag er som en ny åpenbaring. Jeg føler meg bedre enn noensinne. Jeg føler meg fullkommen, understreker smellvakre Andreja Pejic.

VAKKER: Pejic skiller seg ut med sitt lysblonde hår og alvaktig utseende.  Foto: NTB Scanpix
VAKKER: Pejic skiller seg ut med sitt lysblonde hår og alvaktig utseende. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Paris Hilton knust av sorg