FIKK NY PACEMAKER: Jahn Otto Johansen fulgte med på TV-skjerm da legene opererte inn ny pacemaker i kroppen hans. Foto: Morten Eik, Se og Hør
FIKK NY PACEMAKER: Jahn Otto Johansen fulgte med på TV-skjerm da legene opererte inn ny pacemaker i kroppen hans. Foto: Morten Eik, Se og HørVis mer

Ble vitne til sin egen hjerteoperasjon

- Det siste jeg hørte før det svartnet, var legen som sa: «Gi meg skrutrekkeren», sier NRK-profilen Jahn Otto Johansen.

SEOGHØR.NO: Den tidligere profilerte NRK-reporteren Jahn Otto Johansen (80) gleder seg over sin nye hverdag, etter å ha fått operert inn ny pacemaker.

Til Her og Nå sier Johansen at selve operasjonen var et at hans livs mest spennende opplevelser, siden han var ved bevissthet under store deler av den. Via en TV-skjerm fulgte han med på inngrepet.

- I mitt lange liv har jeg fått reist til de mest bortgjemte avkroker av verden. Nå har jeg fått vært med på en reise til det innerste av Jahn Otto Johansen. Det er noe av det mest fascinerende jeg har opplevd, sier han til bladet.

Den pensjonerte reporteren sier han flere ganger spurte legene om hva som skjedde, men sovnet et stykke inn i operasjonen.

- - Det siste jeg hørte før det svartnet, var legen som sa:  «Gi meg skrutrekkeren». Tenk, alt verktøyet som ble brukt under inngrepet har flotte, avanserte navn. Men en skrutrekker var en skrutrekker, sier Johansen til Her og Nå.

Møtte bjørn på nært hold

Operasjonen er imidlertid ikke første gang Jahn Otto Johansen opplever dramatikk på nært hold.

Tidligere har han fortalt Se og Hør hvordan han fikk nærkontakt med en grizzlybjørn i Alaska for flere år siden.

– Det var nok lyden da jeg ladet rifla som skremte bjørnen og reddet livet mitt. Etterpå kommanderte jaktguiden min meg ned på huk for å be til Vårherre og takke for at vi hadde overlevd, sa TV-profilen til Se og Hør i 2007.

LES OGSÅ: Bli med Wenche Myhre til Gran Canaria