Halvor Sveen fra «Farmen» 2017:

Ble vitne til lillebrorens dødsulykke

- Det er ganske tøft, forteller tv-profilen gråtkvalt.

SÅ BROREN BLI KJØRT IHJEL: I et følelsesladet intervju med «God kveld Norge», som sendes på TV 2 i kveld, forteller «Farmen»-deltaker Halvor Sveen om da han som treåring ble vitne til lillebrorens død. Foto: Alex Iversen/ TV 2
SÅ BROREN BLI KJØRT IHJEL: I et følelsesladet intervju med «God kveld Norge», som sendes på TV 2 i kveld, forteller «Farmen»-deltaker Halvor Sveen om da han som treåring ble vitne til lillebrorens død. Foto: Alex Iversen/ TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I årets sesong av reality-konkurransen «Farmen» på TV 2, har Halvor Sveen (47) markert seg som en deltaker som tør å si ifra og som ikke er redd for en opphetet debatt.

TV-profilen har imidlertid også en myk side, og i 2015 kunne Se og Hør fortelle om da Sveen reddet to rådyrkalver fra døden.

Selv har 47-åringen fra Rendalen i Hedmark også opplevd vanskelige og tragiske ting. I en reportasje som sendes i «God kveld Norge» lørdag kveld, forteller Sveen om hvordan han ble vitne til at lillebroren hans døde.

TV 2-programmet har fått bli med Halvor Sveen til lillebrorens grav, og det er en svært beveget «Farmen»-deltaker som forteller om tragedien som rammet familien i 1973.

Ble påkjørt av faren

Da Halvor selv var knappe tre år gammel, døde lillebroren Øyvind - før han rakk å fylle to år. Den lille gutten ble påkjørt av sin egen far hjemme på gården, litt nord for Rena.

Og Halvor Sveen sto hjelpeløs og så på.

- Ja, det er ganske tøft. Det kommer litt sterkt tilbake når man kommer hit, sier «Farmen»-profilen i TV 2-reportasjen, mens han ser med tårevåte øyne på brorens gravsten.

47-åringen, som måtte vokse opp uten lillebroren, legger til at han sørger for at brorens grav alltid er pen og velstelt.

- Og så tenner vi lys på bursdagen hans, forteller Sveen med beveget røst.

  • Se mer i «God kveld Norge»-klippet nedenfor!
Halvor Sveen fra 2017-utgaven av Farmen forteller om da familien ble rammet av tragedien. Video fra «God Kveld Norge» på TV 2.Vis mer Vis mer

- Det verste du kan oppleve som forelder

Overfor Se og Hør utdyper «Farmen»-deltakeren litt om den tragiske dødsulykken. Han legger ikke skjul på at han med sien egne øyne så lillebroren bli kjørt ihjel.

Selv om Sveen altså bare var tre år gammel den gang, står opplevelsen fortsatt svært tydelig for ham, over 40 år senere:

- Jeg husker veldig mye av det, blant annet at jeg løp opp til mamma og fortalte at Øyvind var død. Det var sterkt. Det var pappa som kjørte skogsmaskinen som tok livet av ham. Det er det verste du kan oppleve som forelder, sier han til Se og Hør.

Selv om han i dag har fått tragedien på avstand, erkjenner Sveen at opplevelsen har gjort noe med ham som menneske.

Og på den tiden da ulykken hadde inntruffet, preget den naturlig nok familien på det dypeste.

- Mamma og pappa fikk begge hjelp i etterkant, pappa var innlagt på psykiatrisk sykehus en god stund. Det var en spesiell tid med mye sorg og følelser, minnes Sveen i dag.

Mistet søsteren og faren

For øvrig er ikke Halvor Sveen den eneste av årets «Farmen»-deltakere som har opplevd at tragiske ting har rammet familien.

«Farmen»-deltaker Thale Myhre (24), som måtte trekke seg fra tv-konkurransen tidligere i høst, opplevde sitt livs verste år i 2012.

Den gang opplevde hun å miste både sin far Thorbjørn og lillesøsteren Thea i løpet av seks uker.

EKSTREMT TØFT: «Farmen»-deltaker Thale Myhre fikk oppleve at både lillesøsteren og faren henens døde, med få ukers mellomrom. Foto: Alex Iversen/ TV 2
EKSTREMT TØFT: «Farmen»-deltaker Thale Myhre fikk oppleve at både lillesøsteren og faren henens døde, med få ukers mellomrom. Foto: Alex Iversen/ TV 2 Vis mer

I et intervju med Dagbladet fortalte Myhre at søsteren ble diagnostisert med leukemi i 2011, og i slutten av oktober for fem år siden gikk hun bort.

- På et tidspunkt var både pappa og Thea innlagt på sykehus, i hver sin etasje. Jeg, mamma og broren min gikk fram og tilbake hele tida. Det var en spesiell opplevelse, mintes hun i avisintervjuet.

Og i desember samme år ble faren hennes rammet av et dødelig hjerteinfarkt, etter å ha slitt med helsen over en periode.

- Jeg ante ikke hva jeg skulle tro, tenke eller gjøre. Det var et innvendig kaos som det er vanskelig å sette ord på. Jeg mistet meg selv, og gikk en dyster periode i møte - preget av utagering og alkohol, sa Thale Myhre til Dagbladet.

LES OGSÅ: Nå forteller han om sjokkoperasjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer