Ble verdenskjent for deres vakre ytre

Bond-pikene feiret 50-årsjubileum.

FLOTTE: Det er ingen tvil om at Bond-pikene Britt Ekland (t.v.), Eunice Gayson og Tania Mallet (t.h.) holder seg godt. Her er trioen på jubileumsfeiringen ved eksklusive Stoke Park hotel i Buckinghamshire fredag forrige uke. Foto: Zuma Press
FLOTTE: Det er ingen tvil om at Bond-pikene Britt Ekland (t.v.), Eunice Gayson og Tania Mallet (t.h.) holder seg godt. Her er trioen på jubileumsfeiringen ved eksklusive Stoke Park hotel i Buckinghamshire fredag forrige uke. Foto: Zuma Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I 1962 kom «Dr. No», den første filmen om den staute, britiske agenten James Bond, på markedet.

De to påfølgende årene kom også «From Russia With Love» (1963) og «Goldfinger» (1964) ut, og verden fikk virkelig øynene opp for både agent 007 og hans Bond-piker.

Den aller første Bond-piken man ser i «Dr. No» er den britiske skuespillerinnen Eunice Gayson (nå 84), som spilte James Bonds kjæreste Sylvia Trench i de to første filmene.

Hun fikk også æren av å få agenten til å avsløre sin identitet med den verdensberømte setningen «The name is Bond. James Bond».

Nå 50 år senere feires jubileet med nyutgivelse av Bond-filmene på Blu-ray, og i den anledning var Gayson og hennes Bondpike-kollegaer Britt Ekland (69) og Tania Mallet (71) denne helgen samlet for mimring på det eksklusive hotell Stoke Park hotel i Buckinghamshire i England.
 
- Det hele var en fantastisk erfaring fra begynnelse til slutt, forteller Gayson til Daily Mail.

Hun skulle egentlig ha spilt Miss Moneypenny i den første filmen, men skjebnen ville det annerledes.

Gayson fikk et nært forhold til Sean Connery (82), som spilte den første utgaven av James Bond, og avslørte på jubileumsmimringen at han til å begynne med var svært nervøs.

- Det var en stor milepæl i Seans liv, i alles liv. Vi visste alle at han kom til å gjøre det stort en dag, selv om jeg tror at han selv ikke var klar over hvilken suksess han kom til å oppnå, forteller hun videre.

Svenske Ekland spilte Bond-piken Mary Goodnight i «The Man With The Golden Gun» (1974), mens Tania Mallet, som egentlig var modell, spilte Tilly Masterson i «Goldfinger» (1964).

Den 23. og foreløpig siste James Bond-filmen «Skyfall», med Daniel Craig (44) i hovedrollen, har Norgespremiere 26. oktober.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Daniel Craig fikk James Bond-rollen i toalettkø 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer