Komiker om prins Harry:

Ble «utstøtt» av Harry etter dette

Det er ikke alt som er greit å si foran en prins. Det har komiker Jack Whitehall fått erfare.

ADGANG FORBUDT: Den britiske komikeren Jack Whitehall slo av en spøk foran prins Harry under kongelig varité i 2015. Det skal ha fått konsekvenser. Foto: REX/Shutterstock/NTB
ADGANG FORBUDT: Den britiske komikeren Jack Whitehall slo av en spøk foran prins Harry under kongelig varité i 2015. Det skal ha fått konsekvenser. Foto: REX/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Den britiske kongefamilien er ikke fremmed for stand up og en god latter. Flere medlemmer av kongefamilien pleier hvert år å være til stede under kongelig varieté - også kjent som Royal Variety Performance - i London.

Arrangementet har i en årrekke samlet inn penger til kongelige veldedighetsfond.

Alt fra komikere til musikere underholder på det som er en TV-sendt forestilling, og stjerner som Ed Sheeran (31) og Elton John (75) har tidligere hatt æren av å underholde de kongelige oppmøtte.

En annen som har stått på scenen er den britiske komikeren Jack Whitehall (33). Han leverte vitser på løpende bånd i 2015, men det gikk ikke helt etter planen.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Utfryst fra prinsen

Ifølge den britiske avisen Mirror er Whitehall en tidligere kjenning av prins Harry (37). Stemningen var tilsynelatende god da de to møttes under den kongelige varieté i 2015.

I ettertid skal prinsen ha vendt komikeren en kald skulder.

GOD TONE: Prins Harry og Jack Whitehall i 2015. Foto: REX/Shutterstock/NTB
GOD TONE: Prins Harry og Jack Whitehall i 2015. Foto: REX/Shutterstock/NTB Vis mer

Det fortalte Whitehall selv under promoturneen til sin nyeste bok «How to Survive Family Holidays», som han er på sammen med sine foreldre. Det var da faren begynte å snakke om hertuginne Meghans (40) bok «The bench», at prinsen ble tema.

- Der er vennen din Harry. Bare at du ikke får lov å møte ham lenger. Du har blitt bortvist... blitt utstøtt av Sussexene, skal faren ha sagt.

Deretter forklarte komikeren hvorfor han selv tror det er tilfellet.

- Jeg tror jeg har blitt utstøtt fordi jeg kalte ham «Ginger nuts» under den kongelige varieteen, skal Whitehall ha sagt, ifølge Mirror.

Prins Harry var på tidspunktet singel, noe som gjenspeilet seg i komikerens vitser. Whitehall skal blant annet ha tilbudt seg å være prinsens «wingman» - en som hjelper ham med å finne en kjæreste.

ADVARTE PRINS HARRY: Thomas Markle Jr, bror til Meghan Markle, skal være med på «Big Brother VIP - Australia». Der sier han at han advarte prins Harry mot Meghan. Video Channel 7 Vis mer

Møtte hertuginnen

Royal Variety Performance, som også sendes på norsk TV, har altså levert frekke vitser i kongelig retning. Men det er ikke bare stjerner som Elton John og komikere som har fått æren av å ta del i det storslagne showet.

I 2018 fikk den norske artisten Sigrid (25) æren av å opptre foran blant andre prins Harry og hertuginne Meghan. Etter opptredenen fikk hun hilse på hertugparet, som hadde noen fine ord på lager.

- Hun synes det var en kul opptreden og at vi hadde bra energi. Og hun sa at vi var et friskt pust, så da sa jeg at det synes jeg hun er, og, fortalte Sigrid til Se og Hør da hun kom tilbake til Norge.

- Harry snakket mye om Norge og England og relasjonen vår, og det var skikkelig hyggelig, la hun til.

LES OGSÅ: Mayoo Indiran får erstatning

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer