«Farmen kjendis»:

Ble utsatt for homohets etter «Farmen»-exiten

Tore Petterson har ikke opplevd lignende siden 2004.

HETSET: Tore Petterson har blir utsatt for massiv homohets i forbindelse med «Farmen». Foto: Foto: Alex Iversen / TV 2
HETSET: Tore Petterson har blir utsatt for massiv homohets i forbindelse med «Farmen». Foto: Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: «Farmen Kjendis»-aktuelle Tore Petterson (37) vet hvor tøft det kan være å skille seg ut i folkemengden.

I et tidligere intervju med Se og Hør forteller Petterson om de vonde minnene fra oppveksten hvor han ble utsatt for trusler, spytting og småslag i ansiktet.

- Jeg fikk høre at jeg var ekkel, og ofte samlet de store gjenger for å gi meg juling. Heldigvis passet de få gode vennene mine på meg, fortalte han den gangen.

Nå avslører komikeren til Dagbladet at han igjen blir utsatt for det samme.

Da realityprofilen takket ja til å delta i TV 2s første kjendisversjon av «Farmen», som ble spilt inn i Telemark i sommer, visste ikke Petterson helt hva han gikk til.

Det viste seg å bli en opplevelse langt utenfor komfortsonen for den sjarmerende TV-profilen, som gikk ned hele 12 kilo under innspillingen, og opplevelsene har ikke vist seg å bli noe bedre etter at han kom hjem.

Etter at Petterson trakk seg brått fra «Farmen» onsdag kveld, har det haglet inn med meldinger og kommentarer om hans legning.

FORTVILA OVER PRODUKSJONEN: Tore Petterson er fortvilet over hvordan han framstilles på TV, og vurderte flere ganger å forlate Farmen, forteller han til Dagbladet. FOTO: Alex Iversen/TV2
FORTVILA OVER PRODUKSJONEN: Tore Petterson er fortvilet over hvordan han framstilles på TV, og vurderte flere ganger å forlate Farmen, forteller han til Dagbladet. FOTO: Alex Iversen/TV2 Vis mer

Ifølge Dagbladet har meldingene vært sterke.

«Sånne mennesker som deg burde ikke få lov til å være på tv.»

«Homser kan jo ingenting.»

«Blir kvalm av å se på deg, stygge homo.»

«Typisk homser å være ubrukelige.»

Sint på produksjonen

I et tidligere intervju med Petterson forteller han at mye av skylda for drittslenginga kommer av hvordan han er blitt framtilt på TV.

- De har klippet meg så jeg framstår som en sutrete, sur og arbeidssky person, men i virkeligheten synes de andre deltakerne at jeg var han morsomme. Til og med vennene mine som ser på programmet kjenner meg ikke igjen. Det er som om de har skapt en ny personlighet.

- Jeg føler de har klippet meg som en stereotypisk homo. Her har jeg kjempet hele livet for å bryte ned disse homofordommene, og vil vise folk at homser er mer enn bare champagne, men så framstiller de meg på denne måten? Jeg er ganske skuffa, forteller Petterson.

Alex Iversen, presseansvarlig for «Farmen kjendis», har følgende kommentar til saken:

- Tore Petterson har vært en fantastisk deltaker, som vi er veldig glade for å ha hatt med i «Farmen kjendis». Vi er lei oss, og beklager, hvis det har oppstått misforståelser mellom produksjonen og Tore Petterson om de avtalene som ble gjort før innspillingen startet. Det Petterson sier om måten han er framstilt på i programmet stiller vi oss uforstående til, sier Iversen.

TAKKET FOR SEG: Tore Petterson tar programleder Gaute Grøtta Grav i hånda på at han ikke ønsker å gjennomføre hinderløypekonkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2
TAKKET FOR SEG: Tore Petterson tar programleder Gaute Grøtta Grav i hånda på at han ikke ønsker å gjennomføre hinderløypekonkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: - Hadde ofret plassen min for Lothepus

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer