Ble tvunget til å skifte navn i «Hotel Cæsar»

Navnekluss for Geir Børresen.

NAVNEBYTTE: Geir Børresens rollefigur i Hotel Cæsar het egentlig Thomas Wendt-Ræder. Men etter at det viste seg at navnet tilhører en norsk familie, endret de navnet til Winther. Foto: Curt Hjertstedt, Se og Hør
NAVNEBYTTE: Geir Børresens rollefigur i Hotel Cæsar het egentlig Thomas Wendt-Ræder. Men etter at det viste seg at navnet tilhører en norsk familie, endret de navnet til Winther. Foto: Curt Hjertstedt, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Etter flere år utenfor rampelyset, sjekker Geir Børresen (72) inn på «Hotel Cæsar» i april.

I TV 2-serien spiller Børresen rollen som Thomas Winther, general i shippingforeningen. I utgangspunktet het rollefiguren Thomas Wendt-Ræder, men etter at det viste seg at det finnes en familie med samme navn, måtte navnet endres.

- Derfor måtte de redigere bort flere situasjoner der jeg var nevnt med navn, forteller Børresen til Budstikka.no.

Børresens rollefigur er en gretten type.

- Litt sur og tverr, ganske ulikt meg selv. Og det er det som er moro å spille, har han tidligere sagt til Se og Hør.

Børresen slo gjennom for 43 år siden, som programleder i «Lekestue». Han er senere kjent som Labbetuss og Max Mekker, men har også en rekke tyngre roller bak seg, blant annet på Nationaltheatret og Oslo Nye.

Geir Børresen feiret jubileum med Vibeke Sæther og Labbetuss - se video:Produsent for «Hotel Cæsar», Ellen Alveberg, har bekreftet at Børresen er skrevet inn i flere episoder enn planlagt, fordi han spilte rollen så godt.

Og Børresen selv stortrives på settet.

- Det er en enorm gjeng. Veldig hyggelige folk både foran og bak kameraet, har han sagt til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Geir Børresen ble helt rød i fjeset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer