Iman Meskini fra «Skam»:

- Ble tvunget til å bli kjent med Iman og ikke «Sana»

Etter «Skam»-suksessen valgte Iman Meskini (21) å utfordre seg selv på helt andre måter.

GJORDE SUKSESS: Iman Meskini gjorde enorm suksess i rollen som Sana i tv-serien Skam. Etter suksessen valgte hun imidlertid å utforde seg selv på helt andre måter. Foto: NTB Scanpix
GJORDE SUKSESS: Iman Meskini gjorde enorm suksess i rollen som Sana i tv-serien Skam. Etter suksessen valgte hun imidlertid å utforde seg selv på helt andre måter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

21-årige Iman Meskini ble nærmest over natta et svært kjent ansikt både nasjonalt og internasjonalt, da hun debuterte som skuespiller i rollen som «Sana Bakoush» i NRK-serien «Skam».

Uten tidligere erfaring, ble Mesikini hyllet for sin tolkning av rollekarakteren, som slites mellom troen og tenåringslivet.

Til tross for at skuespillerkarrieren gikk rett til vers som følge av suksessen, gikk 21-åringen en noe utradisjonell vei i etterkant.

I høst startet Iman nemlig i førstegangstjenesten i Luftforsvaret på Madla utenfor Stavanger, og i nesten et år har hun derfor levd et forholdsvis tilbaketrukket liv i kongens uniform.

Da hun i dag besøkte «God morgen Norge» åpnet hun opp om livet i førstegangstjenesten, livet som «Sana» og om videre skuespillerplaner.

- Først og fremst soldat

«Sana» var karakteren i sentrum i seriens fjerde og siste sesong, og som var friskest i minne da «Skam»-eventyret, til den enorme fanskarens store skuffelse, tok slutt.

Mens enkelte av skuespillerne har fortsatt sine skuespillerkarrierer i etterkant, har andre foreløpig valgt helt andre veier.

Ivrig på å utfordre seg selv, og å lære om seg selv og andre på både godt og vondt, valgte Iman å følge sin gamle drøm om militæret.

- Jeg hadde hatt lyst til å dra i militæret før «Skam». Det ble lettere å gjøre dette da det ble allmenn verneplikt for jenter også, noe det ble med mitt kull som er født i ´97.

Saken fortsetter nedenfor.

STAS: Da hertuginne Kate og prins William besøkte Norge tidligere i år, fikk et knippe av «Skam»-stjernene møte dem. Iman Meskini var blant annet til stede på Hartvig Nissen videregående skole da hertugparet tok turen. Foto: NTB scanpix
STAS: Da hertuginne Kate og prins William besøkte Norge tidligere i år, fikk et knippe av «Skam»-stjernene møte dem. Iman Meskini var blant annet til stede på Hartvig Nissen videregående skole da hertugparet tok turen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun legger ikke skjul på at det i forkant av førstegangstjenesten ble snakk om at hun, som på dette tidspunktet var på de fleste ungdommers lepper, skulle komme til Madla. Likevel forklarer hun at hun i militæruniform raskt ble en av «alle andre».

- Så fort du har på deg uniformen er du som alle andre, og du er først og fremst en soldat. Hvem du var før, og hva du skal videre spiller ingen rolle, det er den du er der og da som gjelder, forklarte hun, og la til:

- Når man skal være der et år, så blir man tvunget til å bli kjent med meg som Iman, og ikke «Sana».

Sluttet å irritere seg

Til tross for at det er over et år siden tv-serien ble avsluttet, blir 21-åringen fortsatt gjenkjent som rollekarakteren.

Akkurat det har hun likevel sluttet å irritere seg over, og lyder nå like godt både «Iman» og «Sana».

- Det var irriterende i starten, men det er spesielt fordi jeg så på henne som veldig annerledes fra meg selv. Ikke nødvendigvis på religion og verdiene hennes, men på væremåten og klesstil og litt sånn. Hun hadde jo sine «issues», var litt sint og skulle spille litt sånn mørk, og det er ikke meg, forklarte Iman hos «God morgen Norge».

Gjennom de fire sesongene av «Skam» ble det etter hvert lettere for Iman å takle forvekslingen mellom privatperson og rollekarakter. Det ved å godta at hun var «Sanas» ansikt utad, og ved å være bevisst på at hun selv godt kjente til forskjellen på seg og rollefiguren.

- Tar en pause

Året i førstegangstjenesten er nå på hell, og til høsten venter Midtøsten-studiene ved Universitetet i Oslo.

Det er imidlertid ikke det eneste jernet 21-åringen har i ilden. På Instagram avslørte hun nylig at hun er med på prosjektet «Just Speak Clothing», et motemerke som lager «klær med mening».

GUL LØPER: SKAM-eventyret går mot slutten. I anledning avslutningsfest møter stjernene fra NRK-serien pressen. Her ankommer de den gule løperen. Video: Marie Røssland Vis mer

Da Iman Meskini fikk rollen i «Skam», var det til fordel for hele 200 andre håpefulle skuespillere. Hvorvidt hun blir å se på tv-skjermen i fremtiden, kan hun imidlertid ikke si sikkert.

Uten erfaring og med en enorm suksess, forklarer hun at opplevelsen gjorde at det ble mye på én gang, og at hun fortsatt er i en prosess hvor hun lar det hele synke inn.

- Jeg tror jeg tar en liten pause i alle fall, men om det skjer i fremtiden, vet jeg ikke, sa hun i TV 2-programmet.

- Har vokst veldig

Iman er for øvrig ikke den eneste av «Skam»-skuespillerne som har tilbrakt året i militæret.

Herman Tømmeraas (21), som spilte rollen som «Penetrator-Chris», har også utført militærtjeneste. Da han i januar hadde byttet ut uniformen med dress under Se og Hørs kjendisgalla, fortalte han om opplevelsen av et år i militæret.

- Jeg har hatt det gøy, og nå handler det om å bruke de nye verdiene i mitt nye liv. Jeg føler at jeg har vokst veldig, og har fått innsikt i alt fra selvdisiplin til gode rutiner. Det er fint å være ferdig, men jeg anbefaler alle å ta en tur i militæret, forklarte han til Se og Hør.

SKAM AUSTIN: Dette 22 sekunder lange klippet er første smakebit fra den amerikanske versjonen av «Skam», som er regissert av Julie Andem selv. Video: Skam Austin / Facebook Watch Vis mer

Han la likevel ikke skjul på at det var godt i komme tilbake til hverdag, familie og venner etter tiden i militæret.

- Jeg har lært helt sykt mye, og ville aldri vært foruten, men jeg skal innrømme at jeg trives i mitt «normale» liv, fortalte Herman med et smil.

LES OGSÅ: - Folk sa at jeg ble sparket fra «Skam» på grunn av narkotika

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer