Britney Spears:

Ble tvunget til å annullere ekteskapet

Britney Spears' mor har også blandet seg inn i datterens liv.

ANNULLERT: Britney Spears vinket ufrivillig farvel til sin tidligere ektemann. Foto: Mario Anzuoni / REUTERS / NTB
ANNULLERT: Britney Spears vinket ufrivillig farvel til sin tidligere ektemann. Foto: Mario Anzuoni / REUTERS / NTB Vis mer
Publisert

23. juni fikk den verdenskjente artisten Britney Spears (39) muligheten til å vitne i retten for første gang. Under den 23 minutter lange vitneforklaringen kom det frem flere sjokkerende uttalelser om 39-åringens lovpålagte vergemål.

De siste 13 årene er det faren Jamie Spears (69) som har fungert som popstjernens verge. Det innebærer at han - sammen med advokaten Andrew Wallet - har vært ansvarlig for datterens personlige beslutninger, eiendeler, helse og økonomi. De senere årene har også Jodi Montgomery fungert som artistens verge.

Spears har dermed vært under et strengt vergemål store deler av sitt voksne liv, noe som har ført til at #FreeBritney-bevegelsen fansen har satt i gang, krever at superstjernen blir frigjort.

Faren har blitt den store stygge ulven i saken, men nylig ble det kjent at også moren, Lynne Spears (66), har hatt en slags kontroll over datteren. Det melder Daily Mail.

Gift i 55 timer

I 2004 giftet Britney seg med sin barndomsvenn fra Louisiana, Jason Alexander (39). Ifølge Alexander var det hennes idé, og han elsket henne.

Men lykken skulle imidlertid ikke vare lenge. Nå forklarer hans daværende advokat, Mark Goldberg, hva som egentlig skjedde med ekteskapet.

BRYTER: Kjæresten til Britney Spears bryter tausheten etter den nye dokumentaren «Framing Britney Spears». Vis mer

Alexander skal, ifølge sin advokat, ha fortalt at det nygifte paret ringte Britneys mor dagen etter bryllupet. Det var da helvete brøt løs.

Lynne skal ha dratt rett til Las Vegas, kastet Alexander ut av Britneys hus og tvunget paret til å annullere ekteskapet. Og det etter bare 55 timer som gift.

Alexander skal ha kontaktet Goldberg for å få juridisk hjelp. Verken popstjernen eller han selv ønsket annulleringen, men Britneys mor og management ville ikke høre.

Annulleringen ble et faktum etter en begjæring som sa at Britney «ikke forsto sine handlinger».

Elsket hverandre

Goldberg forteller overfor avisen at han gjentatte ganger spurte sin klient om de var påvirket av alkohol eller narkotika da de giftet seg.

- Han sa at de ikke var det. De bare elsket hverandre.

Han forteller om en forvirret klient som elsket Britney og ikke ønsket henne noe vondt. Så han tenkte han skulle spille med og gjøre det moren og managementet ba om, så ville de kanskje la de være sammen likevel.

BRITNEY: Britney Spears har hatt faren som verge siden 2008. Men har det vært frivillig? Den nye dokumentaren til The New York Times håper å finne svar. Video: The New York Times Vis mer

Alexanders versjon av det som skjedde er bemerkelsesverdig lik det advokaten forteller.

Nylig dukket han opp i podkasten «Toxic: The Britney Spears Story», hvor han åpenhjertig fortalte om annulleringen av ekteskapet. Gjengitt av Daily Mail:

- De (Lynne og managementet journ.anm.) sa til meg at hvis jeg signerte annulleringskontrakten så ville de la oss fortsette forholdet vårt, og hvis vi følte det samme om seks måneder, så skulle de gi la oss gifte oss. Jeg hadde ingen grunn til å tro noe annet.

Han og Britney hadde daglig kontakt over telefon, men etter en måned skjedde det noe rart. Telefonen hennes sluttet å virke.

- Jeg tenkte bare «de lurte meg, drittsekker». Så det var det …

LES OGSÅ: Ny avsløring: Ringte nødnummeret

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer