«Maskorama»

- Ble tatt på sengen

Dette kan de fortelle om sesong to av «Maskorama».

AVSLØRER: Produsenten for «Maskorama» avslører at de er igang med castingen til sesong to. Video: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fjorårets «Maskorama» ble en braksuksess. Millioner av nordmenn slang seg ned i sofaen på lørdagene - klare for å iaktta blant annet en syngende enhjørning, troll og ravn.

En etter en kjendis måtte la maska falle etter hvert som sangkonkurransen gikk mot slutten. Til slutt var det artisten Ulrikke «Trollet» Brandstorp (25) som stakk av med seieren.

VIKING: Morten Harket viste seg å være «Vikingen» i den britiske versjonen av «Maskorama», «Tha masked singer». Video: ITV Vis mer

Med de elleville seertallene og spekulasjonene fra både dommerpanelet og seerne kunne ikke NRK gjøre noe annet enn å gi TV-programmet grønt lys for en andre sesong.

I helga ble dessuten showet kåret til årets beste underholdningsprogram under Gullruten.

Det er selvsagt knyttet stor spenning til årets kommende «Maskorama».

Se og Hør har slått på tråden til Jan Thomas (54) og Nicolay Ramm (32) fra dommerpanelet, samt programleder Silje Nordnes (36), for å avdekke hva seerne muligens kan vente seg den kommende sesongen.

FIRKLØVER: Jan Thomas (t.v.), Marion Ravn og Nicolai Ramm utgjorde dommerpanelet under fjorårets «Maskorama». Silje Nordnes inntok programlederrollen. Foto: Fredrik Arff
FIRKLØVER: Jan Thomas (t.v.), Marion Ravn og Nicolai Ramm utgjorde dommerpanelet under fjorårets «Maskorama». Silje Nordnes inntok programlederrollen. Foto: Fredrik Arff Vis mer

- Helt utrolig

Ikke overraskende kan ingen av de tre ovennevnte røpe hva som skjer i årets «Maskorama» - ei heller vet de så mye mer enn det publikum gjør.

For Jan Thomas var «Maskorama»-suksessen noe uventet. Kjendisstylisten ser fram til nye, maskekledde kjendiser om ikke så altfor lenge. Ifølge ham dukker programmet opp på TV-skjermen i november.

- Det er helt utrolig. Det «Maskorama»-fenomenet tror jeg tok oss alle litt på senga. Det er utrolig gøy. Så nå går man selvfølgelig allerede rundt og begynner å gruble, forteller han til Se og Hør, og fortsetter:

- Jeg tror NRK, de som er på scenen og publikum kommer til å ta årets «Maskorama» til nye høyder.

54-åringen forteller videre at han er kry over å ha vært en del av programmet.

«TROLLET»: «Trollet», også kjent som Ulrikke Brandstorp, gikk seirende ut av fjorårets «Maskorama». Foto: NRK
«TROLLET»: «Trollet», også kjent som Ulrikke Brandstorp, gikk seirende ut av fjorårets «Maskorama». Foto: NRK Vis mer

- Det å vite at jeg har fått lov til å være med i noe som har samlet store deler av innbyggerne foran skjermen, og det å være sammen med Marion og gjengen - det har vært skikkelig gøy. Det er et program som har en sjel og som engasjerer, og ikke bare oss dommerne.

Selv drømmer Jan Thomas om å se svenske Carola Häggkvist (54) og Märtha Louise (49) på scenen.

- Gunnhild Stordalen hadde også vært kjempeartig. Petter Pilgaard skulle jeg gjerne hatt med. Aqua-Lene også, sier han, og fortsetter:

- Jeg har hørt rykter om at de koser seg med castingprosessen i NRK i hvert fall.

COMEBACK: Disse gjør comeback i NRK-suksessen «Maskorama». Video: NRK og «Lindmo» på NRK Vis mer

- Vil se Erna og Jonas

NRK-profil og komiker Ramm gleder seg også til høstens sangeventyr.

- Det kommer til å bli gøy. Herregud, det var jo megastas. Det kan bare gå oppover, sier han blidt til Se og Hør.

32-åringens drømmedeltakere er ingen ringere enn to norske toppolitikere.

- Jeg vil se Erna og Jonas forkledd som orangutang og sjiraff. Hvem som er hva spiller ingen rolle - de får velge.

- Sinnssykt artig

Heller ikke «Maskorama»-programleder Nordnes gleder seg noe mindre til programmet enn det dommerpanelet gjør.

- Jeg gleder meg skikkelig. Det var så sinnssykt artig. «Maskorama» er et univers der alt kan skje. Det må jeg og publikum belage oss på, men det er det som er så artig. Så jeg tror vi bare kan forvente oss enda mer av det samme, forteller hun.

CELEBERT: I USA er det ikke få stjerner som har deltatt i deres versjon av «Maskorama», «Masked Singer». Se noen av de største stjernene - og skandalene - her. Video: Ingebjørg Iversen / Fox Vis mer

Videre håper 36-åringen at det i år vil være publikum til stede under innspillingen - og at tidligere langrennsløper Marit Bjørgen (41) vil dukke opp syngende i kostyme.

«MASKORAMA»: NRKs «Maskorama» ble en seerfavoritt på TV i fjor høst. Her er «Elgen», «Vikingen» og «Trollet» avbildet. Foto: NRK
«MASKORAMA»: NRKs «Maskorama» ble en seerfavoritt på TV i fjor høst. Her er «Elgen», «Vikingen» og «Trollet» avbildet. Foto: NRK Vis mer

- Jeg svarer alltid henne, men jeg tenker at det hadde vært gøy med både etablerte artister som er trente sangere og andre offentlige, som man ikke visste kunne synge - som Anne Rimmen for eksempel. Så håper jeg at de som caster finner fram diamantene rundt omkring.

Da Se og Hør tok en prat med Nordnes og «Maskorama»-produsent Kim Strømstad under Gullruten-utdelingen lørdag, var sistnevnte relativt hemmelighetsfull rundt den nye sesongen.

VANT: Ulrikke Brandstorp er vinneren av «Maskorama», og her avslører hun hvordan hun forsøkte å lure fansen til å tro at det ikke var hun som gjemte seg bak trollet. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

Han kunne imidlertid avsløre at produksjonen var i gang med å caste flere kjente fjes til årets program.

- Det kommer til å bli verdt å se på. Det kan jeg love, sa han kryptisk.

LES OGSÅ: Samantha Fox gifter seg med norske Linda

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer