«Børning 3»

Ble tatt på senga under innspilling

Fredag kveld var den røde løperen rullet ut i anledning premieren på den norske filmen «Børning 3». Der kunne skuespiller Henrik Mestad røpe at det var én ting som ikke gikk helt etter planen under innspillingen.

TILBAKE: Fredag 9. oktober var det duket for premiere på «Børning 3», og skuespillerne var glade for å være tilbake på den røde løperen. Reporter: Martine Johansen. Video: Bjørge Dahle Johansen Vis mer
Publisert

COLOSSEUM KINO (Se og Hør): Fredag kveld var den røde løperen rullet ut utenfor Colosseum kino i Oslo, da det var duket for premiere på den norske bilracingfilmen «Børning 3».

Børning 3 er oppfølgeren til de suksessfulle filmene «Børning» og «Børning 2». Skuespiller Ida Husøy (20) spiller også denne gangen rollen som Roys datter Nina. Jenny Skavlan (34) har tidligere hatt rollen som Sylvia, men i «Børning 3» er Skavlan erstattet med Kathrine Thorborg Johansen (31).

I filmen får man også et gledelig gjensyn med Anders Baasmo (44), Sven Nordin (63) og Otto Jespersen (66) som er tilbake i rollene som henholdsvis Roy, Doffen og Nybakken.

Førstnevnte skuespiller virker spent på filmpremieren, og kan overfor Se og Hør fortelle at han ikke har sett det ferdige resultatet riktig enda.

KOM MED KONA: Anders Baasmo kom på filmpremieren sammen med samboeren og skuespiller Marie Blokus. Foto: Marianne Bergseth/ SF Studios
KOM MED KONA: Anders Baasmo kom på filmpremieren sammen med samboeren og skuespiller Marie Blokus. Foto: Marianne Bergseth/ SF Studios Vis mer

- Jeg gleder meg veldig. De sier at det er mye å le av her, så jeg får vel nesten bare satse på det, sier han.

Videre forklarer han at innspillingen fant sted for nesten ett år siden, og at grunnet corona har de vært nødt til å utsette premieren frem til nå. Dermed blir det svært spennende å nå få se filmen for første gang.

Hovedrolleinnehaver i Børning, Anders Baasmo Christiansen er tilbake på innspillingsstedet der en stuntmann kjørte over foten hans under innspilling. Vis mer

- Lagde mye problemer

Også skuespiller Henrik Mestad (56), som spiller rollen som den tidligere politimannen Philip Mørk, var på plass på den røde løperen i anledning filmpremieren.

Med seg har han sine to døtre Vilja og Iben, og i likhet med Baasmo har heller ikke Mestad sett filmen i sin helhet, men bare i små biter.

- Hva kan vi vente oss?

- Jeg tror, det er veldig skummelt å si, men jeg tar sjansen; Jeg tror det er den morsomste av alle filmene, svarer Mestad som er i svært godt humør da han tar en prat med Se og Hør.

GODT Å VÆRE TILBAKE: Henrik Mestad la ikke skjul på at det var godt å være tilbake på den røde løperen. Foto: Dagbladet
GODT Å VÆRE TILBAKE: Henrik Mestad la ikke skjul på at det var godt å være tilbake på den røde løperen. Foto: Dagbladet Vis mer

På spørsmål om hvordan innspillingen gikk, svarer han at det har vært helt vanvittig og beskriver det hele som et kontrollert kaos.

- De er helt egne de «Børning»-innspillingene og denne gangen var det dobbelt så stort, og enda mer foroverlent med en helt vanvittig energi fra dag én, fortsetter han.

Klipp fra filmen "Børning". Intervju med hovedrolleinnehavere Anders Baasmo Christiansen og Ida Husøy om filmen. Richard Bugge Andersen, som er eier av bilen i Børning, intervjues også. Vis mer

Han kan imidlertid røpe overfor Se og Hør at det var én ting som ikke gikk helt etter planen under innspillingen.

- Det verste for min del var da jeg og Halvard (filmens regissør, journ.anm.) fant ut i farta at Philip Mørk (Henriks rolle i filmen, journ.anm.) skulle snakke tysk da han møtte tyskerne i filmen. Det lagde mye problemer for meg fordi jeg kan jo ikke tysk. Men vi kom i land, flirer han.

Skuespilleren legger ikke skjul på at det er godt å være tilbake igjen på den røde løperen.

- Det er veldig bra å være ute i verden igjen. Nå har vi allerede vært inne og hilst på noen fra publikum. Men jeg må innrømme at det ser litt rart ut med de tomrommene mellom dem, men det vender vi oss til. Det er bare veldig deilig å være i en kinosal, fortsetter han.

Fått mye kvalitetstid med familien

På spørsmål om hvordan coronakrisen har vært for han, svarer han med at alt stoppet opp på jobbfronten i noen måneder. Det førte til at han fikk tilbrakt mye tid sammen med døtrene sine.

Rapperen Pål Tøien (36), best kjent under artistnavnet OnklP, har også kapret seg en aldri så liten rolle i «Børning 3».

Overfor Se og Hør forklarer rapperen at han spiller rollen som en mann på en bensinstasjon.

KAPRET SEG ROLLE: OnklP er også å se i bilracingfilmen. Her avbildet ved en annen anledning.. Foto: Terje Bendiksby / NTB
KAPRET SEG ROLLE: OnklP er også å se i bilracingfilmen. Her avbildet ved en annen anledning.. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

- Innspillingen besto av lange, tøffe dager. Men jeg er også involvert i soundtracket til filmen, påpeker han, og legger til at han har store forventninger til filmen.

- Nå føler jeg at jeg er involvert selv, så jeg ser på filmen som en liten baby, og nå må jeg se hvordan babyen blir, ler han.

Å være tilbake på rød løper beskriver rapperen som å være hjemme igjen. Det føles helt korrekt, sier han, og legger til at coronatiden har vært veldig kjedelig. Han innrømmer at det imidlertid har kommet noe godt ut av det, da han har fått mye kvalitetstid med familien sin.

- Det er jo verdt sin vekt i gull. Så jeg har egentlig bare vært hjemme med datteren min og badet, skatet og hørt på musikk, legger han til.

Kan bli «starstruck»

Også kulturminister Abid Raja (44) tok seg tid til å dra på fredagens premiere. Med seg hadde han kona, Nadia Ansar.

Raja, som selv er en stor «Børning»-fan la ikke skjul på at han gledet seg stort til å se sluttresultatet.

FLAGGTABBE: På Dagbladets 17. mai-sending avslørte kulturminister Abid Raja at ikke alt hadde gått helt etter planen da han skulle gjøre seg klar for feiring: Video: Marie Røssland og Emilie Rydning Vis mer

- Jeg tenker at det må være høy lyd, mye action og gummi som skal brennes på asfalt. Jeg tror dette kommer til å bli den mest sette filmen på kino i år, mener han.

- Kan du bli «starstruck» av å møte skuespillerne?

- Nå har jeg jo møtt Sven Nordin et par ganger, også kjenner jeg Otto Jespersen. Men selvfølgelig, det å treffe norske skuespillere som har en egen stjerne i Haugesund Walk of Fame, kan jo føre til at man blir litt «starstruck».

STOR FAN: Kulturminister Abid Raja la ikke skjul på at han er en stor fan av Børning-filmene. Her avbildet sammen med kona ved en annen anledning. Foto: Jan Kre Ness / NTB
STOR FAN: Kulturminister Abid Raja la ikke skjul på at han er en stor fan av Børning-filmene. Her avbildet sammen med kona ved en annen anledning. Foto: Jan Kre Ness / NTB Vis mer

- Hva tenker du om at røde løpere er tilbake igjen?

- Det gleder meg stort å se. Det er bra at vi har kinovisninger i en periode hvor alt er stengt ned. Jeg håper at nordmenn besøker kinosalene, selv om det er antallsbegrensninger og avstandsregler. Det er viktig at vi besøker kinoene og støtter oppunder norsk film. Jeg tror dette kommer til å bringe mye glede tilbake igjen, svarer han.

LES OGSÅ: - Venter barn med sin 34 år yngre kone

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer