SØNNENS VIKTIGSTE STØTTESPILLER: Gjert Ingebrigtsen vet hvor mye Astrid betyr for sønnen Filip. Her er de to på bryllupsdagen i midten av september. Foto: Andreas Fadum
SØNNENS VIKTIGSTE STØTTESPILLER: Gjert Ingebrigtsen vet hvor mye Astrid betyr for sønnen Filip. Her er de to på bryllupsdagen i midten av september. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Filip og Astrid Ingebrigtsen:

Ble tatt på fersken på hotellrommet

Gjert Ingebrigtsen var ikke fornøyd, men innrømmer nå at han har endret mening når det gjelder løpersønnenes kjærester.

Publisert

Mandag lanseres boka «Kunsten å oppdra en verdensmester», skrevet av Gjert Ingebrigtsen i samarbeid med Frode Saugestad.

GIR UT BOK: Slik ser boka til Gjert Ingebrigtsen ut. Foto: Dagbladet
GIR UT BOK: Slik ser boka til Gjert Ingebrigtsen ut. Foto: Dagbladet Vis mer

Familien Ingebrigtsen har fascinert en hel idrettsverden med evnen til å skape toppresultater. Tre av Gjert Ingebrigtsens sønner er europamestre.

Gjennom NRK-serien «Team Ingebrigtsen» har vi fått følge familien gjennom oppturer og nedturer, og diskusjoner på kammerset, for den saks skyld.

Endret mening

Gjert Ingebrigtsen innrømmer i selvbiografien at han tidvis ikke har vært nevneverdig begeistret for at sønnene har fått seg kjærester.

Men det innrømmer han nå at har endret seg. Tvert om mener han at kjærestene gjør gutta godt.

I boka drar han blant annet fram sønnen Filip (25). Han beskriver det slik at Filip har vært gjennom tunge perioder, men at han i 2017 endelig følte at løpingen ga mulighet til et liv der han er lykkelig og tilfreds, og at han ikke minst føler han får igjen for arbeidet han legger ned.

- FILIPS DRØMMEDAME: Filip Ingebrigtsen sammen med sin utkårede, Astrid, under EM i friidrett i Amsterdam i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
- FILIPS DRØMMEDAME: Filip Ingebrigtsen sammen med sin utkårede, Astrid, under EM i friidrett i Amsterdam i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Fersket på et hotellrom i Barcelona

Gjert drar også fram Filips kone, Astrid. Han mener hennes nærvær har vært helt avgjørende for 25-åringen.

«Helt fra jeg fersket dem på et hotellrom i Barcelona i 2012 til de giftet seg i september 2018 har hun vært drømmedama til Filip,» skriver Gjert.

Han skriver i kapittelet «Hva skal vi med kjærester?» at Astrid har hatt enorm betydning for sønnen, spesielt da han slet med skader og sykdom.

«Vi må utnytte det til noe positivt. De har hatt en del motgang begge to, så de har hatt veldig god støtte i hverandre. Den slags gjør noe med meg, ikke minst som far,» skriver Gjert.

GIFTET SEG: Filip Ingebrigtsen og Astrid Mangen Cederkvist giftet seg i Mangen kapell i september. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GIFTET SEG: Filip Ingebrigtsen og Astrid Mangen Cederkvist giftet seg i Mangen kapell i september. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
STOLTE FORELDRE: Tone og Gjert Ingebrigtsen avbildet på bryllupsdagen til Filip og Astrid. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STOLTE FORELDRE: Tone og Gjert Ingebrigtsen avbildet på bryllupsdagen til Filip og Astrid. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Astrid Ingebrigtsen har selv vært sprinter på høyt nivå. Hun har flere NM-medaljer i friidrett.

- Jeg tror det har vært veldig viktig for Filip, at jeg forstår hva det går i, det har han sagt også. Jeg har forståelse for hvor mye arbeid han legger ned i idretten og hvor mye det betyr for ham. Det er fælt å bli skada og at ting ikke går som han ønsker, sier Astrid Ingebrigtsen til Dagbladet og legger til:

- Jeg har visst hva man skal si i de situasjonene, og hvordan jeg skal forholde meg til ham. Så gjelder det å tenke på andre ting, også. Selv om idretten er viktig der og da, er det andre ting som er like viktig, som familie.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Skeptisk Gjert

Gjert innrømmer som nevnt i boka at han i utgangspunktet ikke var noen stor tilhenger av at guttene skulle få seg kjæreste. Han var redd for at det skulle gå utover treningen.

Han innrømmer samtidig at balansegangen mellom å være far, en som tar imot kjærestene med åpne armer og har forståelse for at det kan være altoppslukende, og trener, er vanskelig på det punktet.

Overfor Dagbladet innrømmer Astrid Ingebrigtsen at Gjert tidvis har vært skeptisk. Men hun presiserer, slik Gjert gjør i boka, at det dreier seg om det sportslige.

- Han har aldri vært skeptisk til meg, det har vært mer at den kjærestebiten kan gå utover det sportslige. Og man skjønner jo at det er fordi han er trener. Som trener og far må han ta valg som ikke alltid er like populære, sier Astrid Ingebrigtsen.

FEIRET MED FAMILIEN: Astrid, Filip, Gjert og Tone Ingebrigtsen skåler etter at Filip tok bronse på 1500 meter under VM i friidrett i London i 2017. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FEIRET MED FAMILIEN: Astrid, Filip, Gjert og Tone Ingebrigtsen skåler etter at Filip tok bronse på 1500 meter under VM i friidrett i London i 2017. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Som nevnt har Astrid selv i en årrekke konkurrert i sprintøvelser. Slik vet hun hva som må til for å lykkes.

- Jeg skjønner hva det går i, hva som må ofres og hva som må til for å bli så god. Gjert ser også at jeg har forståelse for at Filip på treningsleir må slappe av når han kan, legge seg tidlig og alt sånt. Så det går ikke på meg som person. Jeg har bare opplevd å bli tatt godt imot og inkludert i familien, sier Ingebrigtsen.

Bryllupsreise neste høst

Gjert skriver altså at han først fikk nyss om forholdet da han fersket dem på et hotellrom i Barcelona i 2012.

- Jeg husker det. Jeg var på besøk hos Filip, så kom Gjert inn uten at han visste at jeg var der. Han ble litt overrasket og var nok litt skeptisk, sier Astrid.

I høst giftet hun seg med Filip. Hun har også begynt i ny jobb, som lærer ved Wang Ung Idrettsungdomsskole.

- Har dere hatt tid til bryllupsreise?

- Nei, dessverre. Vi var en helg på hytta, så det ble en liten bryllupsreise. Men vi må utsette det til neste sesongpause, så den blir om ett år.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Dumt å forvente at det skal være ekte

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer