Aksel Hennie:

Ble syk av brutal rolle

Skuespilleren forteller ærlig om rollen som gjorde at han fikk fysiske plager.

PLAGER: Aksel Hennie er kjent for å gi alt på det store lerretet. Én av rollene var imidlertid spesielt tøff å gjennomføre. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PLAGER: Aksel Hennie er kjent for å gi alt på det store lerretet. Én av rollene var imidlertid spesielt tøff å gjennomføre. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Aksel Hennie (46) har gjennom en årrekke vært en av Norges fremste skuespillere, noe han også har blitt belønnet for ved å vinne en rekke priser for de gode prestasjonene.

Denne uken gjester han Jan Thomas' (55) podkast «Suksess med Jan Thomas». Der trekker han frem flere historier fra karrieren og livet, blant annet rollen som preget ham i særlig stor grad.

BRUTALT: Aksel Hennie røper hvordan det var å spille inn siste sesong av «Førstegangstjenesten». Foto: NRK / Rød Løper Vis mer

I 2012 kom nemlig filmen «90 minutter», hvor Hennie spiller rollen som Trond - en mann som er voldelig mot kona si.

I ukas podkastepisode forteller 46-åringen mer om rollen som Trond - som førte til at Hennie selv ble fysisk syk med kroppslige plager.

- Det påvirket meg

Skuespilleren sier at han stort sett ikke har noen vanskeligheter med å legge fra seg mennesker han spiller på lerretet. Til «90 minutter», som altså handler om vold i hjemmet, snakket han selv med personer som utøvde vold i nære relasjoner som en del av researchen.

- Selv om det var et kort prosjekt for meg, så hadde jeg symptomatiske plager - jeg var stiv i nakken, hadde vondt i ryggen, ble veldig fort irritert. Det påvirket meg, deler han ærlig.

GJEST: Aksel Hennie forteller om karrieren og livet i «Suksess med Jan Thomas». Foto: Podimo
GJEST: Aksel Hennie forteller om karrieren og livet i «Suksess med Jan Thomas». Foto: Podimo Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med Hennies manager Martin Braathen, som forteller at Hennie ikke ønsker å kommentere saken.

46-åringen forteller at det skyldes at han ga kroppen sin beskjed om å gjøre ting som ikke er greit, og at den derfor reagerte negativt på det.

SKADE: Aksel Hennie fikk varige mén etter filminnspillingen av «Immortal», en actionfilm lagt til andre verdenskrig i Finland. Vis mer

- Man skal ikke slå kjæresten sin. Min kropp synes ikke det er en OK ting å gjøre, sier han videre, og innrømmer at han ofte mentalt forsvinner inn i universet og mennesket han spiller.

- Det kan for meg bli altoverskyggende, og jeg vet jeg gjør i overkant mye research. Jeg blir manisk i arbeidet mitt, og den drivkraften og det begjæret etter å vite alt, få til alt, ikke skuffe ... det er så stort at jeg legger inn, føler jeg, alt arbeidet jeg kan.

- Drøyere enn alt annet

Til Dagsavisen har Hennie tidligere uttalt at han «kastet opp på settet» til filmen, fordi den var så krevende å spille inn.

- Rollen er drøyere enn alt annet jeg har spilt, ja. Og det er en rolle som det er vanskelig å forsvare, sa han i 2012.

PREMIERE: Aksel Hennie spilte én av to hovedroller i den norske spillefilmen «I Onde Dager». Video: Celina Morken Vis mer

Dagbladets anmelder ga filmen en terningkast fire, og trakk spesielt frem Hennies rolle.

«Aksel Hennie er nesten bare fysikk i rollen som konemishandler og voldtektsmann, i aktør i scenene som er vanskeligst å se på. Han er ubehagelig troverdig som én som bare er i øyeblikket, som virker blottet for impulskontroll og empati og derfor skifter fort og uten forvarsel».

LES OGSÅ: Åpen om sexlivet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer