Ble syk av å spille kreftsyk

- Jeg var redd for å tråkke noen på føttene. Det er en alvorlig sykdom som mange er berørt av, sier «Hotel Cæsar»-stjernen.

ORKET IKKE MER: Marita Traaen er ferdig med «Hotel Cæsar». Nå studerer hun til å bli motekonsulent. Foto: Thomas Horni / Seher.no
ORKET IKKE MER: Marita Traaen er ferdig med «Hotel Cæsar». Nå studerer hun til å bli motekonsulent. Foto: Thomas Horni / Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Siden 2009 har Marita Traaen (19) vært å se som rollefiguren Runa i «Hotel Cæsar». I TV-serien har Runa leukemi, og etter å ha spilt kreftsyk siden høsten 2011 ble Traaen så sliten at hun valgte å slutte i serien.

- Det siste halvåret var det tøffeste på «Cæsar». Jeg var redd for å tråkke noen på føttene. Det er en alvorlig sykdom, som mange er berørt av. Jeg var veldig opptatt av at det skulle være bra og troverdig, sier hun i et intervju med VG.

19-åringen kjente det så godt på kroppen at hun valgte å sykemelde seg en periode for å komme seg på beina igjen.

- Jeg tok det mye med meg hjem. Det var i hodet hele tiden. Det kom til et punkt hvor jeg kjente at det tok skikkelig på. Jeg måtte ringe Tom Sterri og si at jeg trengte noen ukers pause, fordi jeg var så sliten.

- Jeg trengte et par uker for å samle meg litt. Det gikk inn på meg. Det er ikke som en film du filmer i tre-fire måneder. Jeg spilte syk hver dag i over et halvt år og ble litt sprø og sliten. Jeg våknet om morgenen og visste at jeg skulle spille syk. Jeg hadde også veldig mange scener på den tiden, forteller Traaen til VG.

Den unge skuespilleren fikk tilbud om psykologhjelp, men dette takket hun nei til. I stedet fikk hun god støtte av kjæresten Steinar Johansen (23) som tidligere også spilte i serien.LES OGSÅ: - Blir ikke veldig lenge før jeg frir

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer