Ava og Leah Clements:

Ble supermodeller som syvåringer: - Jeg synes ikke de er for unge

Omtales som «verdens vakreste tvillinger».

TAR VERDEN MED STORM: I løpet av knappe to år har tvillingene Ava og Leah Clements fått nesten en million følgere i sosiale medier. Se og Hør har tatt en prat med dem og moren. Foto: Privat / Jaqi Clements
TAR VERDEN MED STORM: I løpet av knappe to år har tvillingene Ava og Leah Clements fått nesten en million følgere i sosiale medier. Se og Hør har tatt en prat med dem og moren. Foto: Privat / Jaqi Clements Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er knappe to år siden de åtte år gamle tvillingene Ava Marie og Leah Rose Clements først vekket oppsikt på internett. De amerikanske tvillingene har siden den gang fått svimlende 973 000 følgere på Instagram, og omtales av internasjonale medier som «verdens vakreste tvillinger».

Det skal imidlertid påpekes at Instagram-kontoen, som viser en hverdag som ikke ligner mange andres på samme alder, er drevet av moren Jaqi Clements.

Det er også hun Se og Hør nå har vært i kontakt med.

For hvordan har det seg egentlig at så unge jenter blir supermodeller, i en bransje som er kjent for å være både nådeløs og beinhard?

Går glipp av skolen

Tvillingene, som er bosatt i Los Angeles med familien, begynte å ta modelloppdrag allerede som syvåringer. Det hele startet som en artig jobb for en nabo på Instagram, men det hele eskalerte raskt i et vilt tempo.

De blir gjenkjent på gata, og landet nylig en reklamejobb for den amerikanske butikken Target.

Ava og Leah ble oppdaget i sosiale medier, og de siste åra har oppdragene kommet på løpende bånd. De jobber tilsynelatende fulle dager, og til Se og Hør kan de avsløre at det går utover andre viktige ting, som blant annet skolegang.

- Heldigvis har vi som regel med en lærer på settet, forteller de gjennom moren.

Videre påpeker de at det er fint å ha en tvilling å lene seg på, og som kan være med på de samme oppdragene - for det er tydelig at de fleste modelljobbene de får er som tvillingpar.

- Det er det beste. Vi liker godt å jobbe sammen. Det gjør alt mye morsommere når søsteren din er der, legger de til.

Artikkelen fortsetter under bildene.

IDENTISKE: Ava og Leah ser så godt som prikk like ut. Foto: Privat
IDENTISKE: Ava og Leah ser så godt som prikk like ut. Foto: Privat Vis mer
VAKRE: Jentenes slående likhet og vakre trekk har sikret dem omtale som «verdens vakreste tvillinger» i internasjonale medier. Foto: Privat
VAKRE: Jentenes slående likhet og vakre trekk har sikret dem omtale som «verdens vakreste tvillinger» i internasjonale medier. Foto: Privat Vis mer
BESTEVENNER: Både tvillingene og moren legger ikke skjul på at det er viktig at de har hverandre - både privat og på jobb. Foto: Privat
BESTEVENNER: Både tvillingene og moren legger ikke skjul på at det er viktig at de har hverandre - både privat og på jobb. Foto: Privat Vis mer

Kan spare til hus og bil

Selv om de i to år har tjent gode penger på jobbingen, har de foreløpig ikke gjort seg opp en formening om hvorvidt de vil fortsette som modeller i fremtiden.

Moren synes det er positivt å se døtrene gjøre noe de liker.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

OPPMERKSOMHET: Instagram-kontoen til tvillingene vokste i rekordfart etter at den ble opprettet. Faksimile, Daily Mail
OPPMERKSOMHET: Instagram-kontoen til tvillingene vokste i rekordfart etter at den ble opprettet. Faksimile, Daily Mail Vis mer
OMTALE: Flere utenlanske medier har fått øynene opp for tvillingene. Faksimile, The Sun
OMTALE: Flere utenlanske medier har fått øynene opp for tvillingene. Faksimile, The Sun Vis mer

- Det er fantastisk at de kan gjøre det de elsker i en så ung alder. Det har gjort at de har mulighet til å spare penger til utdanning, bil eller hus når de blir eldre, sier hun.

Hvor mye åtteåringene har tjent foreløpig, ønsker ikke moren å kommentere.

- Du synes ikke de er litt for unge?

- Jeg ser på modelljobbing på samme måte som jeg ser på andre aktiviteter barn på deres alder driver med. Noen barn liker å spille instrumenter, andre liker sport, mens noen liker turn og dansing, sier hun og fortsetter:

- Jeg er glad for at jentene mine har funnet noe de liker å drive med. Jeg er glad de kan sette av penger til senere, og hvor mange andre på deres alder får den muligheten? Så, nei, jeg synes ikke de er for unge.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

POPULÆRE: Ava og Leah er bare åtte år gamle, men blir allerede stoppet på gata. Foto: Privat
POPULÆRE: Ava og Leah er bare åtte år gamle, men blir allerede stoppet på gata. Foto: Privat Vis mer
PÅ JOBB: Tvillingene blir både sminket og stylet som modeller. Hverdagen deres er ulik mange andres. Foto: Privat
PÅ JOBB: Tvillingene blir både sminket og stylet som modeller. Hverdagen deres er ulik mange andres. Foto: Privat Vis mer

Må være to

Moren forklarer videre at det viktigste er at Ava og Leah liker det de driver med. Samtidig erkjenner hun at det føles godt at de blir omtalt som «verdens vakreste tvillinger».

- Alle foreldre liker å høre fine ting om barna sine, og vi er likedan. Det som virkelig gjør dem så vakre er deres kjærlige personligheter. De er jordnære og svært takknemlige for mulighetene de har fått så langt, sier hun og legger til:

- De er fantastiske jenter.

Jaqi Clements tror imidlertid ikke at de ville vært modeller om de ikke hadde vært to.

- Det betyr nok alt i verden å få være sammen gjennom denne reisen. Mellom jobber leker de og har det gøy med hverandre. Jeg tror faktisk ikke at de ville likt dette hvis de ikke hadde vært sammen, og hatt hverandre som følgesvenn. Det er viktig at de kan oppleve dette eventyret som to.

Store konsekvenser

Til tross for at moren til «verdens peneste tvillinger» hevder at det er jentenes eget valg å satse på modellkarrieren, mener Willy-Tore Mørch, professor emeritus i barnepsykologi, at barna ikke er i stand til å ta slike avgjørelser i så ung alder.

- I øyeblikket synes de det nok er kjempegøy, og opplever at de bli tatt vare på. Men i en alder av åtte år er de ikke i stand til å se konsekvensene av hva en eksponering i så ung alder vil gi, sier Mørch til Se og Hør.

Barnepsykologen mener det kan medføre alvorlige konsekvenser for de to tvillingene å bli eksponert i offentligheten i så ung alder.

- Barn skal være barn, der de skal leke og utfolde seg. Ikke tre inn i voksenlivet fortest mulig. Det gjør noe med selvbildet og selvbevisstheten. Det er blitt gjort mye forskning på området, og vi vet at barn som blir eksponert i en tidlig alder i seinere tid kan bli veldig sårbare overfor forventninger til seg selv resten av livet. Det kan føre til depresjon, og et dårlig selvbilde, forteller han.

- Jeg liker ikke at barn blir eksponert så tidlig. Spesielt ikke på bakgrunn av deres utseende, avslutter han.

LES OGSÅ: - Kan nesten forstå at de synes hun er lat

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer