Ivana Trump:

Ble styrtrik da Trump var utro

Ivana møtte Donalds elskerinne i skibakken. Det la grunnlaget for hennes store formue.

DEN GANG DA: Donald og Ivana Trump avbildet sammen i 1991, mens de fortsatt var gift. Foto: Butler/ Bauer/ REX/ NTB
DEN GANG DA: Donald og Ivana Trump avbildet sammen i 1991, mens de fortsatt var gift. Foto: Butler/ Bauer/ REX/ NTB Vis mer
Publisert

Nyheten om at Ivana Trump hadde gått bort, ble mottatt med sjokk av alle som kjente henne. Hun var bare 73 år gammel, og så sent som dagen før hadde hun nytt et bedre måltid på favorittrestauranten sin.

Vel hjemme skal hun ha fått et illebefinnende og ramlet i den lange trappen. Da hun ble funnet, sto livet ikke til å redde.

- Jeg er knust etter at moren min gikk bort. Hun var strålende, sjarmerende, lidenskapelig og utrolig morsom. Hun levde livet til det fulle – og ga aldri fra seg en mulighet til å le og danse, skrev datteren Ivanka på Twitter.

Kjent frue

Som ung hadde Ivana en lovende karriere som alpinist. Hun forlot Tsjekkoslovakia i 1971, og livnærte seg først som skiinstruktør i Østerrike og Canada før en modellkarriere tok henne til New York.

Her møtte hun Donald Trump, som hun giftet seg med i 1977. Barna Donald jr. (44), Ivanka (40) og Eric (38) kom som perler på en snor, og Ivana ble raskt en av de mest kjente konene i New Yorks sosietetsverden.

Hun hadde sans for forretninger, og jobbet sammen med ektemannen på flere av de store prosjektene hans.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer