FARLIG OPPDRAG: Den colombianske narkobaronen lurte på hva NRK-duoen dreiv med i området hans. Heldigvis for nordmennene var han fornøyd med svaret han fikk.
FARLIG OPPDRAG: Den colombianske narkobaronen lurte på hva NRK-duoen dreiv med i området hans. Heldigvis for nordmennene var han fornøyd med svaret han fikk. Vis mer

Ble stoppet av narkobaron i Colombia

Vi fikk høre at han var kjent for sånne motorsagmassakrer og slike ting, sier Nils og Ronny fra NRK-programmet «Walkabout».

POPULÆRE: Nils og Ronny har hatt stor suksess med sin NRK-serie «Walkabout». Foto: NRK
POPULÆRE: Nils og Ronny har hatt stor suksess med sin NRK-serie «Walkabout». Foto: NRK Vis mer

SEOGHØR.NO: Programlederne Nils Wærstad (50) og Ronny Kristoffersen (47) gjør stor suksess i NRK-serien «Walkabout» der de reiser verden rundt på eventyr.

De har blant annet reist til Gaza, India, Cuba og Zimbabwe.

Men da de var i Colombia, utkledd i bunad, fikk de seg en alvorlig støkk. Da ble de nemlig forhørt av en lokal narkobaron!

Det fortalte de to TV-profilene da de var gjester i radiokanalen P3 onsdag.

- Vi endte opp i en landsby i jungelen som var et «bad ass»-sted. Det var paramilitære narkobander som styrte der.

- Litt utpå kvelden ble vi kompiser med de lokale. Plutselig kommer det en fyr som var litt hardere i øya enn de andre. Han gikk bort til Ronny og begynte å prate med ham, og det ble helt stille.

- Han forhører Ronny om hva vi drev med. Da ble vi fortalt etterpå at han var sjef for disse paramilitære gruppene i området, og at han var kjent for sånne motorsagmassakrer og slike ting. Men så ga han tommelen opp og så var det full fest igjen, fortalte Wærstad. 

Opplevelsen står i sterk kontrast til turen Nils beskriver som hans eneste romantiske ferie i livet.

– Jeg har bare vært på én romantisk ferie, jeg. Det var til den lille byen Tavira på Algarvekysten i Portugal, sammen med kona mi før vi ble gift. Vi leide bil og reiste rundt på måfå. En utrolig vakker by åpenbarte seg. To år senere dro vi dit igjen. Da tro jeg til, gikk ned på kne og fridde til kona, har Nils Wærstad tidligere sagt i et intervju med Dagsavisen.

LES OGSÅ: Leo Ajkic reagerer på norsk barneoppdragelse