BLE SPÅDD: Før kronprinsesse Mary traff kronprinsesse Frederik ble hun spådd om framtiden sin. Foto: AP
BLE SPÅDD: Før kronprinsesse Mary traff kronprinsesse Frederik ble hun spådd om framtiden sin. Foto: AP Vis mer

Kronprinsesse Mary:

Ble spådd at hun skulle bli prinsesse flere år før hun møtte kronprinsen

Allerede før de møtte hverandre lå det i kortene at kronprinsesse Mary skulle gifte seg med kronprins Frederik av Danmark.

Publisert

(Se og Hør): De siste 17 årene har kronprinsesse Mary av Danmark (45) vært en del av den danske kongefamilien, etter at hun møtte kronprins Frederik (49) under OL i Sydney i 2000.

Men for Mary lå det allerede i kortene før møtet med den danske kronprinsen at hun ville bli kongelig.

- Visste ikke at han var prins

Hun skal ha benyttet seg av en som leste tarotkort og som kunne fortelle fremtiden hennes, noe som i ettertid kan se ut til å ha stemt.

Mary Donaldson som hun het den gang, fikk beskjed om at hun ville treffe en mann i utlandet, slutte i jobben, flytte til Europa og bli kjent, ifølge Daily Mail.

FØRSTE SKOLEDAG: Kronprinsparet fulgte tvillingene prinsesse Josephine og prins Vincent til første skoledag i august. Foto: Shutterstock
FØRSTE SKOLEDAG: Kronprinsparet fulgte tvillingene prinsesse Josephine og prins Vincent til første skoledag i august. Foto: Shutterstock Vis mer

- Jeg dro derfra og tenkte at «det var jo gøy», men ikke noe mer, skal den nå 45 år gamle kronprinsessen ha uttalt.

Kort tid etter møtte hun kronprinsen av Danmark, men lite visste hun om at han både var kongelig, og at han skulle bli hennes framtidige ektemann. Frederik skal nemlig ha introdusert seg selv som «Fred», skriver nettstedet.

KRONPRINSFAMILIEN: Kronprinsfamilien og dronning Margrethe samlet i Danmark i juli. Foto: Shutterstock
KRONPRINSFAMILIEN: Kronprinsfamilien og dronning Margrethe samlet i Danmark i juli. Foto: Shutterstock Vis mer

Kronprinsparet møttes på en bar i Sydney under OL, og samtalen skal ha gått av seg selv.

- Jeg visste ikke at han var en dansk prins. En halvtime senere kom noen bort til meg og spurte «vet du hvem de menneskene der er?», forklarte hun.

Saken fortsetter nedenfor.

KONGELIG BÅTTUR: I formiddag tok Kongeskipet Norge jubilantene og deres gjester på mini-cruise i Oslofjorden. Video: Marie Røssland Vis mer

Gikk ikke som planlagt

Både Mary og Frederik medvirker i boka «Under bjælken», som er basert på samtaler kronprinsparet har hatt med forfatter Jens Andersen, som kom ut i begynnelsen av november.

Dansk presse har skrevet flere saker basert på boka denne uka. Flere personlige historier og sider ved den velkjente familien har blitt eksponert for verden, og det blant annet blitt kjent hvordan frieriet mellom de to fant sted.

Det er det danske nettstedet Billedbladet skrev at forlovelsen og frieriet mellom kronprinsparet fant sted under en ferie i Roma i 2003. Kronprins Frederik gikk ned på kne, men frieriet gikk ikke helt som planlagt.

- Han ville opp til et spesielt utkikkspunkt, og da vi kom dit hvor jeg tror han hadde tenkt at det skulle foregå, var det plutselig masse mennesker rundt oss. Da skulle vi et annet sted, og sånn gikk vi rundt, forteller hun i boka.

Saken fortsetter under bildet.

I OSLO: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik var i Oslo tidligere i år for å ta del i kong Harald og dronning Sonjas 80-årsfeiring. Foto: NTB Scanpix
I OSLO: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik var i Oslo tidligere i år for å ta del i kong Harald og dronning Sonjas 80-årsfeiring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Paret fikk øye på en gammel kirke, og det var der kronprinsen stilte det store spørsmålet.

- Ja, så var det der han fridde. Jeg husker at jeg gråt som en liten jentunge da han hadde gjort det. Vi ble begge to veldig glade, forteller hun.

Den offisielle forlovelsen fant sted den 8. oktober i 2003. Dronning Margrethe ga sønnen lov til å gifte seg med Mary, som senere skulle bli kronprinsesse.

LES OGSÅ: - Noen ganger glemmer jeg at jeg fødte for fire måneder siden

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer