ROBINSON-SUKSESS: Alita Kristensen tror hennes begivenhetsrike fortid styrket mulighetene hennes med å takle øylivet i «Robinsonekspedisjonen». Her er hun sammen med lagkameraten Dan-Richard Davidsen. Foto: TV3
ROBINSON-SUKSESS: Alita Kristensen tror hennes begivenhetsrike fortid styrket mulighetene hennes med å takle øylivet i «Robinsonekspedisjonen». Her er hun sammen med lagkameraten Dan-Richard Davidsen. Foto: TV3 Vis mer

Ble sin egen søsters mamma

- Jeg hadde fire jobber ved siden av skolen, for å sørge for at det var mat på bordet, sier Robinson-Alita.

Publisert
SEHER.NO:  Alta-jenta Alita Kristensen har i løpet av høsten blitt en populær deltaker i årets utgave av «Robinson-ekspedisjonen» på TV3, takket være sitt vinnende vesen og overlevelsesvilje.

Men 24-åringen har til tross for sin unge alder lang erfaring i å stå på egne bein.

Flyttet sørover

Allerede som 14-åring flyttet hun ut av barndomshjemmet i Alta.

- Moren min flyttet fra oss da jeg var fire, så jeg er oppvokst med faren min i Alta. Men da jeg var 14, mente han det var bedre for meg å flytte til Tyristrand for å bo med søsteren min. Det førte til at jeg raskt ble voksen, sier hun til Seher.no.

For å skaffe seg ekstra lommepenger, avslører Alita at hun blant annet jobbet ulovlige nattevakter på et gatekjøkken i Hønefoss.

- Jeg var redd flere ganger. En gang opplevde jeg et innbrudd. Jeg tror ikke det var noe bedre miljø i Hønefoss enn i Alta. Men jeg sa ikke noe til noen, selv om jeg ville hjem.

Tok over ansvaret for søsteren
Da hun ble 16 flyttet hun tilbake til Alta for å begynne på videregående, men livet ble ikke noe enklere da faren bestemte seg for å flytte til Filipinene.

Det førte til at Alita måtte ta seg av sin fire år yngre lillesøster, som flyttet inn på hybelen hennes. Som 18-åring fikk hun det formelle ansvaret for søsteren.

- Jeg hadde fire jobber ved siden av skolen for å sørge for at det var mat på bordet. Jeg jobbet både i bokhandel, som støttekontakt, på bensinstasjon og i bar. Hver dag var en kamp mot klokka. Ofte måtte jeg løpe for å rekke den neste jobben.

- Jeg hadde dårlig samvittighet for at jeg ikke fikk nok tid med søsteren min, men jeg måtte jo sørge for at vi hadde penger til å leve. En gang var det innbrudd i leiligheten vår, og da husker jeg at jeg var redd for om hun hadde vært hjemme, men heldigvis skjedde det ikke henne noe, sier hun åpenhjertig til Seher.no.

Nektet å gå på sosialkontoret
Hardkjøret ga seg også utslag på skolearbeidet til Alita, selv om hun prøvde å skjule den tøffe hverdagen for omgivelsene.

- Jeg prøvde å skjule hvordan jeg hadde det for vennene mine, men jeg ble veldig rastløs og hyper. En dag tok en av lærerne mine meg til side og spurte om jeg gikk på speed, men det var jo ikke det som var årsaken, sier hun.

Hun var imidlertid fast bestemt på å klare å ta vare på seg selv og søsteren.

- På sosialkontoret følte jeg at det ikke var  noe hjelp å få. Jeg gikk dit en gang, men hørte ikke noe mer fra dem. Da bestemte jeg meg for ikke å gå dit igjen.

Etter videregående gikk Alita rett på bachelor-studier i politikk og ledelse. Men det var først da hun etter videregående reiste til Hawaii for å studere kommunikasjon, at Alita klarte å gjøre hverdagen sin roligere. Der ble hun i to år før hun flyttet tilbake til Alta og meldte seg på Robinsonekspedisjonen.

- Ikke bitter

- Jeg har aldri vært bitter for at jeg ikke har hatt like mye tid og muligheter til fritid som andre tenåringer da jeg vokste opp. Jeg er ikke i tvil om at alt det jeg har opplevd har gjort meg til en sterkere person, og at det hjalp meg til å takle forholdene på Robinson-øya bedre, sier hun til Seher.no.

Alita sier hun fortsatt har kontakt med faren på Filipinene. Men i tillegg til lillesøsteren og resten av familien i Norge, er det hennes nye kjæreste David Sandem (29) som opptar mye av hennes tid.

Paret møttes under innspillingen av «Robinsonekspedisjonen».

- Vi er begge glade i naturen, og skjønte nok ganske fort at vi hadde mye felles under innspillingen. Vi er to veldig like personer som var plassert på hvert vårt lag, sa David da Seher.no avslørte forholdet tidligere i år.

Vil gi barna trygghet
Alita tror omveltningene i løpet av tenårene kommer til å påvirke henne den dagen hun selv blir mor.

- Jeg drømmer jo om å slå meg ned et sted og få familie, men har også lyst til til å ta med barna mine på reise rundt i verden. Men det viktigste jeg kan gjøre for dem er nok å hjelpe dem slik at de alltid føler seg trygge, sier hun til Seher.no.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Bjørnar fikk guttekjæreste etter Robinson

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer