Ble sexoverfalt på audition

- Jeg kom inn i rommet og han kastet meg over pulten, forteller Susan Sarandon.

UNG: Susan Sarandon har lang fartstid innenfor amerikansk filmbransje. Dette bildet er fra filmen «Tempest» som ble spilt inn i 1982. Foto: Stella Pictures
UNG: Susan Sarandon har lang fartstid innenfor amerikansk filmbransje. Dette bildet er fra filmen «Tempest» som ble spilt inn i 1982. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Susan Sarandon (66) har vært aktiv skuespiller siden hun fikk sin første filmrolle på begynnelsen av 70-tallet.

Hun har fått diverse utmerkelser, blant annet en Oscar for sin rolle i filmen «Dead Man Walking» fra 1995, og høstet gode kritikker for sine mange filmtolkninger.

Men veien dit har ikke bare vært enkel.

På begynnelsen av karrieren hennes opplevde hun å bli seksuelt trakassert av en mann hun skulle gjøre audition for.

FÅ MED DEG UKENS SEOGHØR.NO WEEKEND-TV HER

- Det var ikke suksessfullt for noen av oss. Jeg kom inn i rommet, og mannen kastet meg praktisk talt over pulten. Det var på mine yngre dager i New York, og det var skikkelig ekkelt, sier hun i novemberutgaven av amerikanske Elle
.

Skuespillerinnen, som tidligere i år ble nektet adgang til Det hvite hus, har ikke snakket om hendelsen før nå, men overgrep er et tema som Sarandon brenner for å rette fokus mot.

I 2010 jobbet hun aktivt for å få en internasjonal lov mot sexhandel, og som beskytter ofre som har vært utsatt for såkalt «trafficing».

- Jeg velger de gruppene og synspunktene jeg representerer med omhu. Vi trenger å øke fokus rundt dette temaet, slik at problemet kan gå fra abstrakt til spesifikt, sa Sarandon til Wall Street Journal den gang.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Susan Sarandon kalte paven nazist  

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer