STJERNE: Jakob Oftebro gjør stor suksess i Danmark.  Foto: Stella Pictures
STJERNE: Jakob Oftebro gjør stor suksess i Danmark. Foto: Stella PicturesVis mer

Ble sett av 1,7 millioner

Jakob Oftebro har hovedrolle i Danmarks dyreste serie noensinne.

SEOGHØR.NO:Det mangler ikke på jobber, for den allsidige skuespilleren Jakob Oftebro (28). Han har vært i Afrika for å spille inn «Gullkysten», gjort suksess med «Kon-Tiki» og er nå i gang med å fete seg opp til sin neste rolle.

Han er i disse dager å se på dansk fjernsyn, i serien «1864». I helgen hadde serien premiere i danmark, og hadde hele 1,7 millioner seere.

- Ja, hva sier man til det? Det er utrolig hyggelig å høre. Jeg er jo selv veldig stolt av å få være med. Så jeg er veldig glad for at det er så mange som har interesse for serien. Jeg gleder meg til den dagen den kommer til Norge, sa Jakob Oftebro til Dagbladet.

Den første episoden gjorde stor suksess, men ikke uten grunn. Serien skal nemlig være Danmark Radios største dramasatsning noensinne, med et budsjett på 173 millioner kroner, ifølge Dagbladet.

STOR: Jakob Oftebro fikk skryt for sin rolle i Kon-Tiki.
STOR: Jakob Oftebro fikk skryt for sin rolle i Kon-Tiki. Vis mer

Oftebro spiller blant annet mot kjente skuespillere som Pilou Asbæk og Sidse Babett Knudsen, kjent fra «Borgen».

Jakob er sønnen til den anerkjente norske skuespilleren Nils Ole Oftebro. Pappa Oftebro har tidligere gitt uttrykk for hvor stolt han er av sin hardtarbeidende og suksessrike sønn.

«1864» kommer på TV 2 i desember.

Så tjukk som mulig

Men for sin neste rolle blir det ikke bare prestasjonene foran kamera, som blir en utfordring for den norske skuespilleren.

Da han nylig var gjest i TVNorge-programmet «I kveld med Ylvis: LIVE» avslørte Oftebro - som tidligere har spilt i den norske storfilmen «Kon-Tiki» - at han har fått beskjed om å gå kraftig opp i vekt.

- I min neste rolle har jeg fått beskjed om at jeg skal bli så tjukk som overhode mulig. Så nå spiser jeg så mye som mulig, sa han.

SENKVELD: Jakob Oftebro er an av Norges mest populære skuespillere, og gjør nå også suksess i Danmark. Her på Senkveld.  Foto: Stella Pictures
SENKVELD: Jakob Oftebro er an av Norges mest populære skuespillere, og gjør nå også suksess i Danmark. Her på Senkveld. Foto: Stella Pictures Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg skal bli så tjukk som mulig